Reklama

Reklama

Manželství po italsku

  • Itálie Matrimonio all'italiana (více)
Trailer

Obsahy(1)

Italská domácnost: bývalá prostitutka se srdcem na pravém místě a její zámožný samolibý milenec, kterého by po letech ráda donutila k sňatku, aby tak zajistila budoucnost svým třem synům. Kdo je otcem kterého z nich, ví jen ona. Nikoli jediné, ale nejpamětihodnější setkání výbušné dvojice Lorenová/Mastroianni v De Sicově bezchybné režii. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Zabijem ťa, zabijem ťa, milujem ťa..." Táto veta neznie len typicky pošahane taliansky, ale aj žensky. Pripomína mi to známe ženské "Nie!!, nie!!...ach bože, áno..."Pamätám si ešte z detstva, že sa o tomto filme pomerne veľa rozprávalo. Videl som ho až teraz ako dospelý chlap a nijako zvlášť na mňa nezapôsobil. Humor trochu podivný, typicky talianské rozhadzovanie rukami nepočítam, to k nim patrí ako špageti, ale tú ich "osudovú" lásku som nezožral. Najviac som si užil hádky za kuchynským stolom, ale to je dosť málo na film, ktorý sa v istých kruhoch nazýval kultom. Čakal som viac a skôr než Manželstvo po taliansky mi sedí Rozvod po Taliansky, tiež s Mastroiannim. 60%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pověstný film, který není hoden své pověsti. A nenadchl ani český dabing z dob zlaté dabingové éry. Předpokládám, že vlnu Marčelů Mastrojánových a Sofinek Lorenových máme zdárně za sebou. Ono to bylo elegantně zdlouhavé a nezáživné. Těch pár dobrých momentů upravilo skóre na slabší průměr. Dost rozháraný styl vyprávění vadil především. A pořád to samé, opakující se dokola, uřvané. Když už se jevilo, že režie už se poučí ze své roztříštěnosti, tak nikoliv, a přicházely další šílené výlevy, co prostě dobrý děj nedělají. Režie i tak vykazovala občasný nadhled, přičemž až moc nechávala prostor dvěma hereckým hvězdám své doby, které to z té scenáristické bídy vytáhly, jen když se unavily řvaním, teatrálními gesty a celkovými neduhy, které odmítám tolerovat. Po skončení filmu, respektive debilním závěru, jsem si kladl otázku, proč se tohle drží v červených číslech. 4/10 ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 2.5.1969+Trikrát s... Sophia Loren: ČST 1 = 12.8.1983, réžia českého znenia (ÚPF 1967) = IRENA SKRUŽNÁ - Existujú 2 DVD verzie tohto filmu. Prvú vydali LEVNÉ KNIHY s (kvalitnejším) dabingom prebratým z ČT, druhú verziu vydal s vlastným dabigom HCE a táto verzia sa objavila aj v edícii FILM X. Obe verzie sú DVD5. (7.5.2009) ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších italských filmů a navíc tak ze života. Vlastně to není ani moc komedie, první polovina je vtipnější, i v druhé se často usmějete, ale je to víc drama. Film zabaví, postavy jsou skvělé a dvojice MM + SL jako vždycky funguje na výbornou. Nejvíce mě bavila scéna, když Filumena "ožije" a následná, ta pravá italská hádka. Filumena je sympatická a fandit jí prostě musíte. Konec je dojemný. "Jen brečím. A je to krása brečet." ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Vittorio De Sica. Báječný režisér, který nás potěšil tolika roztomilými filmy. Tento film je laděn do hořkosladkého příběhu, který je 100% ze života. Samozřejmě, že se jedná o herecký koncert dvou nezapomenutelných hvězd let 1950-1970 Marcella MASTROIANNIHO a jeho stále herecké partnerky SOPHIE LOREN. Když k nám do Československa přišel tento film, tak kina praskala ve švech. Jednak byl Mastroianni ideálem téměř všech žen a jednak De SICOVY filmy slibovaly zaručenou kvalitní zábavu. Tehdy jsem si i já odstála frontu před pokladnou do kina. Dnes jsem měla možnost si tento film koupit na DVD. Podívala se po 40 letech znovu, mnohé si připoměla a bavila se stejně jako tenkrát... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama