Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Videa (3)

Trailer

Recenze (125)

Ant 

všechny recenze uživatele

World's a fucked up place. Tak v tom má Costnerova postava pravdu. Film o čtyřech vrcholných manažeřích, kteří velkou část života vydělávají hromadu peněz, žijou si ve vilách a jezdí v Porsche. Jenže ani kravaťáci nejsou ušetřeni ekonomické krize, a tak se brzy ocitnou nejen bez práce, ale taky bez svého drahého Porsche. Opravdu dojemná situace, až mi slza ukápla při pohledu na Affleckův utrápený obličej. Prázdné postavy a prázdný film. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nápad a zápletka je tak na tři a půl hvězdy, provedení tak na jednu. Rozhodně se shodnu s mnoha uživateli, že se nechci vcítit do role zkrachovalého vedoucího divize jehož životní prohra znamená prodat porše, x-box a nechodit na golf. Myslím, že kdyby se tvůrci zaměřili spíše na lidi úplně vespod řetězce, mohli vyprávět mnohem dramatičtější příběh a variabilita by byla větší. Zaměření na pohlaváry mě osobně nesedí, přestože zahráno to bylo slušně. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Mám k tomu velký výhrady a hodnocení dávám víceméně za herecký obsazení, protože je na hodně vysoké úrovni. Myšlenka filmu taky není špatná, ztráta zaměstnání není nic příjemnýho a jednoduchýho na zkousnutí, v tom se asi shodneme všichni. Má to ale jeden háček... Hlavní hrdina v tomto filmu má plat cca 10x vyšší, než je půměrnej plat v ČR (beru v potaz 25 000,-, na který asi 70% občanů ani nedosáhne, a kurz 20,-/dolar). Jezdí v Porsche, má prasáckej barák, je v gofovým klubu atd. atd. Takže nedokážu pochopit, že když po 12 letech na takovéto pozici skončí, musí už po 3 měsících prodat auto i dům (jenom ten za 850 000 dolarů btw.!) a je v podstatě na mizině. Najednou si nemůže dovolit nic, nedaří se mu ani sehnat práci, a tak jde pracovat na stavbu. Asi si za těch 12 let nenašetřil, chudák... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

19.2.2011 ~ Jste úspěšní, jste ve vysoké pozici, berete nemalé peníze a žijete si na vysoké noze. Věci se ale zvrtávají a takovéhle stavy dokáží se životem zamotat. A pak je jen na vás a vašich blízkých, jak se k tomu postavíte. ~ No a o tom je tenhle film. Máme tu jednu velkou společnost zasahující do několika důležitých oborů a přichází finanční krize. Finanční trh se otřásá v základech a jako první na to doplácí běžní zaměstnanci. Musí se šetřit a lidi stojí nejvíce. Šup s nimi pryč. Krom ostatních dostává vyhazov i Ben Affleck, jeden z manažerů končící divize. A je to pro něj šok. Myslel si, že byl úspěšný, má rodinu, velký dům, jezdí si v Porschi, chodí na golf... A nemá v úmyslu s tím končit. Musí stále vypadat úspěšně, nebude přeci brát podřadnou práci za méně peněz v jiném státě. On je manažer, on má titul MBA a nic na tom nemění, že přestávají být peníze na hypotéku, na splátky auta, placení příspěvků v klubu,... žití na vysoké noze. ~ Tou dobou se ale musí šetřit ještě víc a práci tak při rozpuštění dalších divizí přichází i již více jak šedesátiletí harcovníci a generální manažeři divizí Chris Cooper a Tommy Lee Jones. První to čekal a modlil se, aby to nepřišlo, pro druhého to byl šok. Pokud ale o práci přišel poměrně mladý Ben, jak na stejnou situaci zareagují ti, kteří byli ještě výš a žili na mnohem vyšších hnátách? ~ Poněkud kýčovitý příběh o víře, že se vše v dobré obrátí, o síle pokračovat, o lásce bližních a jejich víru ve své protějšky a o prioritách. Jen mi tu chyběla ta lidštější stránka té vrstvy lidí, co díky ztrátě práce a pádu bank přišli i o střechy nad hlavami. To, že se začali po ztrátě místa hroutit manažeři se svými platy, které nemuseli tak rozhazovat a díky tomu nemuseli ze dne na den přijít na mizinu, mě zase tolik netrápilo. Jejich blbost. Horší (by) to bylo u lidí, kteří žili od výplaty k výplatě a o tohle přišli. Ale o tom by Hollywood film nenatáčel, kdo by na to dnes šel do kina. ~ Soukromá dramata tří vrstev pohlavárů a jejich rodin. Vkusně natočené, výborně zahrané (Cooper a Affleck - Jones už dost zestárl a navíc jsem mu jeho postoj nevěřil) a příjemně zvolená nenásilná hudba. Náhodou, příjemný odpočinkový filmek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VYHODILI MĚ!“ ,,PROČ?“ ,,NADBYTEČNOST“..... /// Krásnej barák s bazénem, několik aut a ztenčující se konto. Mozoly, opálení, nošení věcí – to není práce pro ně. (Já jsem v klidu. Golf nehraju, Porsche nemám, slova o nadbytečnosti už jsem slyšel.... na rozdíl od nich – mám CSFD :-) ). Film o osudech třech druhů ,,kravaťáků“, který je spíš takovou pohádkou ,,o těch lepších“ - přizpůsobivějších. Život, stejně jako svět byznysu není jen černý nebo bílý. Nebudu přemejšlet, jestli jsou (tihle) manažeři k užitku nebo kradou. V hlavě mi zůstane sympatický obsazení a způsob, jakým mě přesvědčili o NAŠÍ postradatelnosti v systému. Ať už vyděláváte ,,mega“ nebo nemáte nic. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím za kolik je k mání stůl z ovocnýho dřeva George Hepplewhite z roku 1820 s malbou a ozdobnými dekoracemi. 2.) Jsem nezaměstnanej zkrachovalec, co nezvládá uživit svoji rodinu. 3.) Nevím jak to vypadá, když si odvážejí moje Porsche. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)
  • V USA chtěli diváci při cvičných projekcích zařadit film do kategorie "horory". (Devitka)
  • Režisér John Wells při psaní scénáře čerpal z rozhovorů se svým švagrem, který se dostal do stejné situace jako hlavní postavy filmu. (Devitka)

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama