Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Videa (3)

Trailer

Recenze (125)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když panu Dow Jonesovi ochabne index, odsere to partička přeplacených napomádovaných panáků vyohněním. Ach, krokodýli slzy roním, nos kapesníkem odírám a srdce mi to láme, když vidím, jak se ti ubožáci vzdávají svých 42+1, Carrer a co je úplně nejhorší, svých těžce vydřených handicapů na devět jamek!! Země, která má patent na hospodářskou krizi, virtuální peníze a spekulativní zmrdy, se nás tímto filmem snaží dojmout a "uvěřitelně" přesvědčit, jak nějaký frajírek, co vydělával dvanáct let stošedesát litrů ročně v dolarech, je měsíc po propuštění bez auta, baráku a musí chudák dělat přidavače na stavbě!!! WTF? Tohle snad zaplatil odborový svaz vyššího managementu v rámci PR. Až mám chuť jim tam poslat potravinovou pomoc. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Mám k tomu velký výhrady a hodnocení dávám víceméně za herecký obsazení, protože je na hodně vysoké úrovni. Myšlenka filmu taky není špatná, ztráta zaměstnání není nic příjemnýho a jednoduchýho na zkousnutí, v tom se asi shodneme všichni. Má to ale jeden háček... Hlavní hrdina v tomto filmu má plat cca 10x vyšší, než je půměrnej plat v ČR (beru v potaz 25 000,-, na který asi 70% občanů ani nedosáhne, a kurz 20,-/dolar). Jezdí v Porsche, má prasáckej barák, je v gofovým klubu atd. atd. Takže nedokážu pochopit, že když po 12 letech na takovéto pozici skončí, musí už po 3 měsících prodat auto i dům (jenom ten za 850 000 dolarů btw.!) a je v podstatě na mizině. Najednou si nemůže dovolit nic, nedaří se mu ani sehnat práci, a tak jde pracovat na stavbu. Asi si za těch 12 let nenašetřil, chudák... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VYHODILI MĚ!“ ,,PROČ?“ ,,NADBYTEČNOST“..... /// Krásnej barák s bazénem, několik aut a ztenčující se konto. Mozoly, opálení, nošení věcí – to není práce pro ně. (Já jsem v klidu. Golf nehraju, Porsche nemám, slova o nadbytečnosti už jsem slyšel.... na rozdíl od nich – mám CSFD :-) ). Film o osudech třech druhů ,,kravaťáků“, který je spíš takovou pohádkou ,,o těch lepších“ - přizpůsobivějších. Život, stejně jako svět byznysu není jen černý nebo bílý. Nebudu přemejšlet, jestli jsou (tihle) manažeři k užitku nebo kradou. V hlavě mi zůstane sympatický obsazení a způsob, jakým mě přesvědčili o NAŠÍ postradatelnosti v systému. Ať už vyděláváte ,,mega“ nebo nemáte nic. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím za kolik je k mání stůl z ovocnýho dřeva George Hepplewhite z roku 1820 s malbou a ozdobnými dekoracemi. 2.) Jsem nezaměstnanej zkrachovalec, co nezvládá uživit svoji rodinu. 3.) Nevím jak to vypadá, když si odvážejí moje Porsche. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

The Company Men mi nějak trošku přirostli k srdci, nevím čím jestli skvělým hereckým představením a jejich obdivuhodnými výkony nebo tím, že je to jeden z prvních příběhů, kde se amerika přiznává ke světové krizi. Ano, není to náročný film, může se stát, že občas bude někoho nudit, ale podle mě o půlnoci se člověku přemýšlet nechce a tak to pokládám za ideální film a hlavně pro mě uvěřitelný snímek, kdy si přesně dokážu představit, jak se manažeři nechtějí ničeho vzdát ( a taky jich na to spousta doplatí ). Dávám čtyři hvězdičky hlavně za opravdu skvělé obsazení a výkony. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

USA jsou zemí neomezených možností. Tedy alespoň to tvrdí hlavy státu a vyžadují za to po svých otrocích, aby vydělaný peníz okamžitě proměnili v základ budoucích hypoték. Jen tak se může stát, že rodina prachatého manažéra žije ve zbytečně velkém domě na dluh a po ztrátě zaměstnání se nestěhuje do přiměřené nemovitosti, nýbrž prchá k rodičům. Musím se přiznat, že při této scéně jsem pociťoval upřímnou radost. Já jsem totiž přející člověk a tak všem manažérům světa přeji, aby jednou pochopili svou zbytečnost a ty, kteří odmítnou dělnickou kariéru, s radostí umlátím jejich zlatými padáky. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Režisér John Wells při psaní scénáře čerpal z rozhovorů se svým švagrem, který se dostal do stejné situace jako hlavní postavy filmu. (Devitka)
  • V USA chtěli diváci při cvičných projekcích zařadit film do kategorie "horory". (Devitka)
  • Režisér dostal po vstupu filmu do amerických kin asi tisíc e-mailových reakcí od nezaměstnaných. (Devitka)

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama