Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Videa (3)

Trailer

Recenze (125)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vrcholový manažer vydělává 700x více peněz než průměrný dělník. Pracuje opravdu 700x více než svářeč nýtů co celý den maká někde v hrozných podmínkách? Pokud se nehodláte smířit s nespravedlivou sociální nerovností dnešního světa, tak si pusťte tento film. PS: Zajímavé herecké výkony na pozadí standardních hollywoodských klišé. 65% ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Typicky americky zastupce na festivalu. Reziser sam priznal, ze sentimentalni konec musel natocit takto kvuli producentum. Jde o ukazku zivota (a nasledne setreni) behem vypuknute financni krize nekdy minuly nebo predminuly rok. Nic, co by mistniho divaka nejak prekvapilo. To, co jim prijde zvracene a divne, nam prijde jako logicke a pochopitelne. Obcas jsem se fakt divil, co to ti manazeri delaji. Je to vsak natoceno hezky a herecke obsazeni je samozrejme skvele (Ben Affleck, Tommy Lee Jones, Chris Cooper, Kevin Costner, Maria Bello a dalsi). Velkou zasluhu na kvalitnim vyzneni celeho filmu ma vsak debutujici reziser (jinak hlavne scenarista a producent) John Wells. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

V podobných filmoch sme zväčša svedkami ako sa špičkoví manažéri derú na výslnie, užívajú si ho plným priehrštím a sem-tam sa dostaví nejaké morálne ponaučenie. Tento film je výnimočný tým, že sledujeme troch "kravaťákov", ktorí postupne strácajú prácu a musia sa vyrovnať s nepoznanou situáciou. Každý to robí po svojom, jedno je isté, že nová cesta je tŕnistejšia než si mysleli. Film nemá vyložene záporné postavy, ide skôr o vykreslenie straty práce a následné vysporiadanie sa aj u vrchlového manažmentu. A že to scenárista a režisér v jednej osobe John Wells zvládol už len tým, že nikoho nesúdi ani mu nepritakáva, len servíruje divákovi osudy doposiaľ nedotknutých, je viac ako isté. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

. . . . . jake z toho vseho plyne ponauceni??? Zapomente, na to ze neco sami dokazete nebo ze Vam stat pomuze. Vsechno je to o kamaradech, znamych a o kamaredech vasich znamych. Tudy vede cesta a zadni ruzovi sloni poletujic nam nad hlavama a septajic nam do ousek - si uzasny, ty to dokazes, kdyz si pujdes za svym cilem tak ho taky dosahnes. . . cukrova fantas magorie par vyvolenych! Takhle toproste nechodi. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film o lidech, kteří ze svých dobrých bydel rázem spadli a nechtěli si přiznat, že to nebude jen dočasné. Trochu pohádkový konec filmu jim do jisté míry dává za pravdu. Ben Affleck je tu občas prkennější, než obvykle, ale výborných herců je tu dost, takže nakonec dávám o hvězdičku víc, než jsem původně zamýšlel (70%). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Režisér John Wells při psaní scénáře čerpal z rozhovorů se svým švagrem, který se dostal do stejné situace jako hlavní postavy filmu. (Devitka)
  • Režisér dostal po vstupu filmu do amerických kin asi tisíc e-mailových reakcí od nezaměstnaných. (Devitka)
  • V USA chtěli diváci při cvičných projekcích zařadit film do kategorie "horory". (Devitka)

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama