Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někde uprostřed Afriky dojde k letecké katastrofě. Nehodu přežije hrstka lidí, kteří budou bojovat s tlupou zombie. Podaří se jim utéct před strašlivou smrtí? (LIVINGDEAD)

Recenze (87)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ale! Zombies patří mezi můj nejoblíbenější hororový žánr, takže snad nemůžu být podezřelý z nějáké zaujatosti. The Dead je sterilní jak výraz mrtvol v tomto filmu. Tyhle houpající, skřípající a znuděně neškodné živé mrtvoly snad dnes už nikoho nevyděsí. Tohle letělo za Romera v 60. letech, ne v uspěchaném a náročném 21. století. Děj je tak prázdný a nudný, že jsem to v polovině filmu zalomil. Totální nuda. 20% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pomalší zombie horor z afrického prostredia, ktoré sa premenilo na smrtiacu zónu a kde sa po väčšinovej evakuácii stretnú Američan, ktorý prežil leteckú haváriu a africký vojak, ktorému zombíci spustošili osadu. Tí sa spoja a v road movie duchu putujú krajinou so zámerom prežiť. Film začína vysokým tempom, ktoré však onedlho spomalí a značne zredukuje akčné i hororové scény. Atmosféra ale ostáva kvalitne bezútešná, prostredie je výborné a zombíci sú takí pomalí, až je to nepríjemné (v tom starom dobrom, hororovom význame). Možno by som uvítal trochu kratšiu stopáž, keďže vďaka pozvoľnému tempu som sa miestami začínal nudiť, ale záver to zase trochu rozpumpoval a film sa pre mňa skončil s príjemným dojmom vydareného, dospeláckeho zombie survivalu. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Poctivá zombie filmařina. Z filmu jsem měl pocit, že autoři se nechtějí jen svézt na popularitě tématiky, ale opravdu nad tím přemýšlejí a chtějí udělat dobrý film. A měli opravdu dobré nápady - posadit zombie nákazu do Afriky - geniální. Atmosféra není špatná, je to jeden z těch reálnějších zombie filmů. Vše je bohužel dost přibržděno velice pomalým dějem a slabšími herci - tyhle dvě věci dohromady to bohužel snižují na průměrný film. přesto si myslím, že je to dobrý příspěvek do žánru, kde jsem myslel, že už nic nového neuvidím. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Trefa do mýho vkusu zombie filmů. Ne že bych měl nějakou averzi k rychlonožkám se zběsilým střihem, ale až na výjimky je to pořád to samý dokolečka dokola... Tady jde z umrlců strach, neděsí svým vzhledem, plouží se všude a pomalu a i když by je předběhla i bába s chodítkem po zlomenině krčku s cihlou přilepenou na zádech, tak si vás vždycky najdou a člověk musí zatraceně zvážit, kdy vypálí drahocenou kulku. Dobré prostředí i atmosféra, po novém Residentu hotový balzám na duši, tak proč ne 4*, byť slabší. 7.5/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tahle nízkorozpočtová "africká" zombiárna mě příjemně překvapila. Není to tedy samozřejmě žádné výpravné a epické veledílo, není to ani áčkové béčko jako třeba od Rodrigueze, ale zombies jsou správně oldschoolově pomalí a vláční, takže se dají střílet do palice jedna báseň. A jelikož jsou všichni (vlastně skoro všichni) černí, na své si tak mohou přijít i diváci s rasistickými choutkami. Ale příběh taky vypráví o jednom dojemném mezirasovém přátelství a o statečném bílém muži, zachraňujícím černá nemluvňata ze spárů lidožravých bestií. Roztomilá záležitost na dvě tři použití, ovšem s delším časovým rozestupem. Silné tři. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama