Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někde uprostřed Afriky dojde k letecké katastrofě. Nehodu přežije hrstka lidí, kteří budou bojovat s tlupou zombie. Podaří se jim utéct před strašlivou smrtí? (LIVINGDEAD)

Recenze (87)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pomalší zombie horor z afrického prostredia, ktoré sa premenilo na smrtiacu zónu a kde sa po väčšinovej evakuácii stretnú Američan, ktorý prežil leteckú haváriu a africký vojak, ktorému zombíci spustošili osadu. Tí sa spoja a v road movie duchu putujú krajinou so zámerom prežiť. Film začína vysokým tempom, ktoré však onedlho spomalí a značne zredukuje akčné i hororové scény. Atmosféra ale ostáva kvalitne bezútešná, prostredie je výborné a zombíci sú takí pomalí, až je to nepríjemné (v tom starom dobrom, hororovom význame). Možno by som uvítal trochu kratšiu stopáž, keďže vďaka pozvoľnému tempu som sa miestami začínal nudiť, ale záver to zase trochu rozpumpoval a film sa pre mňa skončil s príjemným dojmom vydareného, dospeláckeho zombie survivalu. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Děsuplné podobenství. Čirá hrůza. Díky The Dead je zombie sub-žánr aktuální a v dobrém slova smyslu angažovaný jako už dlouho ne; či spíše: The Dead vůbec nezapadají do hororové škatulky, dalece ji totiž přesahují. Zároveň je však nutno říci, že bratři Fordové natočili opravdu kvalitní a poctivý film, aniž by se museli spoléhat na lacinou agitaci.---------- Sugestivní velice velmi (4,5 hvězdy posílám z klidu "Hobitína"; je mi úzko a v kostech mě mrazí). ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Poctivá zombie filmařina. Z filmu jsem měl pocit, že autoři se nechtějí jen svézt na popularitě tématiky, ale opravdu nad tím přemýšlejí a chtějí udělat dobrý film. A měli opravdu dobré nápady - posadit zombie nákazu do Afriky - geniální. Atmosféra není špatná, je to jeden z těch reálnějších zombie filmů. Vše je bohužel dost přibržděno velice pomalým dějem a slabšími herci - tyhle dvě věci dohromady to bohužel snižují na průměrný film. přesto si myslím, že je to dobrý příspěvek do žánru, kde jsem myslel, že už nic nového neuvidím. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MRTVÍ JSME TAK JAKO TAK“....... /// Konečně se nám zombie apokalypsa rozšířila i do Afriky (ale že těm klukům vopálenejm chutná!). Jsou všude: na poušti, v buši, u moře, v polívce..... A do toho se na pláži vylodí letadlo s partičkou běloušků. No, partička....vlastně jsou tři. Jeden to má v píči a nechá se hned sežrat, druhej vezme roha a ten třetí obleče maskáče a vydává se na svoje soukromý safari. Bez zvířat. Africký mudrování o trestu a přírodě mohlo fungovat tak před 50ti lety. Ostatně všechno mi tu připadá, jako by to měl bejt první film o ,,hladových“ spoluobčanech. JE TU NĚCO NOVÝHO? Afrika. Málo vody. V noci kosa. Soráč, ale na to, že má jít o kejhák a o zombíky celkem nuda. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že černoch v noci je stejnej jako černoch v tunelu. 2.) Zajímá mě, co vyřeší všechny konflikty v Africe. 3.) Mám strach, že s mačetou neodvedu stejnou práci jako s pistolí. 4.) Thx za titule ,,Tysa“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Ultra levný bored-zombie film!!! Levný rozpočet = zombie mají jen bílé čočky + dlouhé a snad i opakující záběry nudné Afriky ( poušť, vesnice, poušť, vesnice) + nesympatická verze McGyvera. Ve výsledku se víc než celý film člověk kouká jak šourající lidé někam jdou, něco jim upadne a něco kousnou. A jeden Američan tam kosí zombíky kalachem a mačetou zároveň, opravuje auta a rádia a ještě stihne zachraňovat malý děti (?!). ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama