Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někde uprostřed Afriky dojde k letecké katastrofě. Nehodu přežije hrstka lidí, kteří budou bojovat s tlupou zombie. Podaří se jim utéct před strašlivou smrtí? (LIVINGDEAD)

Recenze (87)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ťažký prúser. Jeden z najslabších filmov so zombíkmi, aký som kedy videl. Nedostalo sa mi skoro ničoho, čo od tohto subžánru očakávam. Žiadne napätie len nuda, bez emócií a atmosféry, akcia odbitá, strašne dlhé, vágne a veľa tichých pasáží (niekedy sa nehovorí aj 10 minút v kuse, dokonca tu nie je ani žiadna doprovodná hudba). Masky boli tiež úbohé. Proste jeden hrozne dlhý vyťahaný usoplenec. Bol som rozhodnutý pre jednu hviezdu, koniec však čo-to zachránil, išlo o pomerne pôsobivú scénku s akýmsi archetypom hrdinu v nadchádzajúcom postapo svete. Skončilo to však v tom najlepšom, takže opäť len sklamanie. 30/100 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zombie ve filmu „The Dead“ docela připomínají klasické zombie jako voodoo loutky, ale zároveň je to šíleně krvavé. Jen škoda sem tam nějakého nepovedeného efektu, ale není jich zase tolik. Příběhově je to klasická pouť, ale to mi nevadí. V Africe číhá mnoho nástrah a tady jsou podány výborně. Po dlouhé době jsem tak viděl nějaký vážný zombie film, který rozhodně stojí za to. ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele

Děsuplné podobenství. Čirá hrůza. Díky The Dead je zombie sub-žánr aktuální a v dobrém slova smyslu angažovaný jako už dlouho ne; či spíše: The Dead vůbec nezapadají do hororové škatulky, dalece ji totiž přesahují. Zároveň je však nutno říci, že bratři Fordové natočili opravdu kvalitní a poctivý film, aniž by se museli spoléhat na lacinou agitaci.---------- Sugestivní velice velmi (4,5 hvězdy posílám z klidu "Hobitína"; je mi úzko a v kostech mě mrazí). ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Na rok 2010 sa jedná o výrazný originálny nápad a to len z jedného jednoduchého dôvodu: zombie road movie v Afrike (jednoduché, nie?). Veľmi veľa priestoru na budovanie napätia a atmosféry, kde z každého vyschnutého kríku vykročí nejaký ten neživý černoch, čo vo mne evokuje taký malý náznaku tibuteu k blaxploitation filmom. Čo sa týka masiek, tak tvorcovia zvolili najjednoduchšiu cestu, kde zombieci boli trošku postriekaný krvou a mali vybielené oči (dosť pripomínajú zombiekov z filmu Sugar Hill). Avšak s tým veľkým priestorom to trošku prepískli. Nemôžem sa zabaviť dojmu, že stopáž je naozaj nepriateľom výsledného dojmu, ktorý mohol byť pokojne za 5*. Avšak koniec bol perfektný a myslím, že sa jedná o naj zombiečinu z roku 2010. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Neskutečné překvápko-aneb-kurva fuj, co to je za hnusné wůůdůů- ty svině jsou všude, slejzaj se za lidma jak mouchy za hovnem, nejdou vidět ve tmě a mají spotřebu čoček jak M.Manson za celou svou kariéru(no možná)... Celé vyhypované The Walking dead se může jít se svým natahovaným a telenovelním formátem klidně vysrat, protože téhle afrikánské survivalovině nešahá ani po kotníky. Nejde o to, že by to bylo akčnější, tady se taky dost mluví a vykreslují se charaktery ale postavy neřeší kokotiny a namísto toho se zabývají tím důležitým=přežitím. Tady se opravdu řeší hledání vody, benzínu, jídla, řeší se jestli vystřelit nebo né(z důvodu šetření municí a přitahování pozornosti-né kvůli sentimentálnímu vztahu k známému zombíkovi), jestli poslední vodu nalít do chladiče auta nebo to risknout pěšky, jaký zvolit cíl aby putování za záchranou mělo smysl-prostě, žádné těhotenské pičoviny a okatě autodestruktivní jednání... Navíc to má parádní casting a všichni zůčastnění jsou sympaťáci, kterým jsem držel palce.... V rámci zombie subžánru určitě plná palba. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama