Reklama

Reklama

Olive je úplně obyčejná holka, není nijak zvlášť oblíbená a někdy má pocit, že je dokonce neviditelná. Přátelí se pouze se spolužačkou Rhiannon, která se ji snaží vytáhnout o víkendu kempovat. Olive nemá náladu, a tak si vymyslí, že má rande s vysokoškolákem Georgem. Po víkendu kamarádka hoří nedočkavostí a chce z Olive dostat nejmenší podrobnosti o jejím rande. Ta popustí uzdu své fantazii a vytvoří romantickou ságu o tom, jak s ním přišla o panenství. Olivino líčení fiktivního milostného zážitku ovšem zaslechla náboženská fanatička Marianne. Během chvíle to ví celá škola. Dívce nejprve vadí, že ji všichni odsuzují a probírají její sexuální život, nakonec si ale začne na svou popularitu zvykat. To všechno se ale brzy změní... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (626)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Ako tu už niekto spomenul - trailer sľúbil viac než film dokázal ponúknuť. Celý film som presedel čakaním na niečo čo by ma pobavilo, upútalo, zaujalo, ... ale nič takéto sa nedostavilo. Hodina a pol uplynula a ja som bol stále v tom istom rozpoložení ako na začiatku filmu. Proste nič si nezískalo moju pozornosť natoľko, aby to pozitívne ovplyvnilo môj celkový pocit. Dej je veľmi priamočiary, veľa sa rozpráva o ničom a čas plynie. Emma Stone je síce veľmi zaujímavý typ herečky, ale len to mi nestačilo. Prívrženkyne Gilmore girls sa na to budú pozerať síce inými očami, ale mňa si tento snímok nezískal sňáď ničím. Film skončil a ja som sa pýtal sam seba: "Kde je ten film, ktorého trailer som videl ?" Už dnes poobede naň zabudnem. [2 a pol*] ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh otloukánka a ošklivého káčátka, které se snaží přežít a vydobýt si pozici v pekle americké střední školy viděný tucetkrát na různý způsob. V tomhle konkrétním případě musíme akceptovat, že ošklivé káčátko hraje pohledná Emma Stone – ale dejme tomu, třeba chodí na specializovanou střední pro puberťáky s vadou zraku. Dále se musíme smířit s tím, že na střední škole začnou ostatní studenti opovrhovat někým, kdo ztratí panenství – já jsem asi chodila na nějakou hodně rozjívenou střední, kde to bylo naopak, ale dejme tomu, že v USA na střední pořád platí křesťanské hodnoty z 19. století. S velkou dávkou shovívavosti musí divák přijmout inteligenci dívky, která o sobě všude rozhlašuje, že chodí za peníze a pak se diví, že o ní všichni prohlašují, že je děvka. ____ Ale jsou tu i klady. Třeba rodiče hlavní hrdinky jsou moc fajn napsané postavy a vůbec vztahy v rodině jsou příjemně uvolněné a konverzace mezi jejími členy je vtipná. Humor se vyskytuje v celém filmu a občas se i povede. Příjemná je zmiňovaná inspirace teenagerskými filmy z 80tek a dokonce i Dobrodružstvím Huckleberryho Finna od Marka Twaina. Když to shrnu: je to blbinka pro nenáročný večer. /15. 8. 17./ ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Určitě nadprůměr ve svém "žánru". A to díky určité originalitě provedení (které by mi jindy mohlo vadit, ale tady OK), hlasu a obecně projevu Emmy Stone a pak několika vtipným dvojsmyslům. A zapomněl jsem dodat, že se nejedná o "typickou" americkou úchylárnu, ale byť jde o teen komedii, má určitou úroveň. 68% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Ta pochvalná kritika za mořem je obdivuhodná. Je to snad kvůli tomu, že se hlavní hrdinka ohání rádobyintelignetními výrazy a intelektuálním humorem nebo se celý děj zoufale přibližuje situaci na amerických školách? Snad jen tomu afektovanému spolku fanatických křesťanů bych uvěřil. Podle Easy A totiž američtí středoškoláci nejspíše řeší věci jako děti na základní škole, jen tu banalitu obalují do "vyspělejších" dialogů plných kritického rozměru. Co na tom, že film oplývá sympatickými figurkami (rodiče jednoznačně rulez) a roztomilou Emmou Stone, když rozmělňuje takový naivní příběh v sebevíc důležitou story, který mentalitu všech postav sráží na úroveň 12ti let? Přesto je Easy A místy vtipná záležitost, které klacky pod nohy hází svůj původem vlastně hodně iritující námět. Skoro se ani nedivím, že to má v Evropě takové veskrze průměrné hodnocení. 6/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický zábavný film - především díky Emmě Stone a jejím rodičům v podání Stanleyho Tucciho a Patricie Clarkson. Rozumná stopáž, zajímavý děj, žádné velké drama... Na odpočinek přímo ideální snímek, jenž má s Juno (navzdory všem srovnáváním) společnou asi jen vyřídilku hlavní hrdinky a animace v menu DVD. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • Když se baví o Micahovi, Olive zmíní, že snad neodmaturuje ani ve svých dvaadvaceti. Ohledně obsazení Cama Gigandeta, který hraje Micaha, se na webu rozproudily vášnivé debaty, při nichž mu vytýkali zejména to, že je ve svých dvaceti příliš starý na roli středoškoláka. (sssssycak)
  • Během natáčení oznámila Amanda Bynes konec své herecké kariéry s tím, že Panna nebo orel měl být jejím posledním filmem. Ještě před premiérou filmu si však svůj záměr rozmyslela. (Mr.Hudson)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama