Reklama

Reklama

The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon

Krátkometrážní / Komedie / Horor
USA, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní film od režiséra R. Gale je parodií na klasické hororové postupy. Obměnou vražednického stereotypu nevzniká pouze komický efekt - člověk neustále sledovaný přízrakem se mění posléze v uprchlíka. Období vzdoru nahradí období stagnace a nezvykle pomalá smrt se plíží malinkatými krůčky. Závěr filmu vede k dost zajímavé otázce o povaze různých druhů smrti. (type_B)

(více)

Recenze (244)

buchli 

všechny recenze uživatele

Dokonalý nápad zabíjí přemrštěná délka. Vážně - po dvou minutách jsem měla pocit dokonalého naplnění a nemohla jsem se dočkat konce. Který měl přijít do dalších dvou minut. Kdyby to tak bylo, není co vytknout. Bohužel se tento fake trailer táhne ještě asi 5 minut po vyčerpání tématu a ačkoli se i v jeho závěru dočkáme pár bezchybných nápadů a po formální stránce může směle konkurovat čemukoli (no... dobře... skoro), je prostě dvakrát delší, než by měl být. Škoda. To neznamená, že nedokáže způsobit opravdu divné noční můry. And again. And again. And again and again and again. And again... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Na krátkometrážní film to muselo být odporně drahé, dějově je to zase tak plytké, že se těch 10min. zdá poněkud dlouhých. Přesto to pobaví a ukáže všemožná hororová klišé, která se dají ve filmovém hororovém světě nalézt. Prostřední pasáž "Again and again... and again..." z vás vymáčkne smích, i kdybyste se snažili držet ten nejtvrdší pokerface, takže úkol je splněn, autor zabodoval. 3,5/5 ()

Reklama

Vena69 

všechny recenze uživatele

Osobně mi dost vadí, že je to udělané jako trailer. Myslím, že kdyby to byl opravdový film (klidně i o stejné délce) s nějakým napětím, které by vyvrcholilo nástupem lžičku třímajícího vraha, byl by celkový dojem o tolik lepší. Pár dobrých scén tady je - parodie na psycho, akční horor se spoustou zbraní, cestování po světě a snaha zjistit, proč se to děje - to je všechno fajn, ale bohužel tím, jak to nedrží pohromadě a jedná se pouze o jakýsi výčet nápadů, se to zdá až překvapivě dlouhé, a tak je to trochu nuda. 45 % ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ja tieto kraťasy žeriem stále viac a viac. Jacka začne prenasledovať čaptavý prízrak ktorý ho chce pomaly ( veeeeeeeeeeľmi pomaly ) ubiť lyžicou. Nedá sa ho zbaviť, nedá sa zabiť. Skúša to nožom, pílou, pištoľou, samopalom, bazukou aj tankom, ale ten zmrd s lyžicou je mu stále v pätách a neúnavne ho tlčie až do zbláznenia. Niektorí tomuto dielku vyčítajú že 10 minút je trochu veľa, ale neutíchajúci prílev nápadov nedovolí ani sekundu nudy a navyše toto rozhodne nepôsobí nejakým amatérskym dojmom ale pomerne vysokorozpočtovo ( výprava, výbuchy a tak ). Záver ala Machete je pre nešťastného Jacka posledným klincom do rakvy a pre mňa orgastickým vyvrcholením. Výborne! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Napadlo by vás někdy natočit plnohodnotný krátkometrážní film formou parodie na trailery? No, Richarda Gale to napadlo a vzniklo tohle desetiminutové dílko se skvělým nápadem, krásně monumentální hudbou, drsným hlasovým doprovodem, spoustou zajímavých informací, ale bohužel i dost dětinské. 5 minut by stačilo a řezala bych se smíchy, 10 minut už je na tohle trochu moc... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Vítěz Ceny diváků v kategorii Nejlepší krátký film na festivalu Dead Channels - the San Francisco Festival of Fantastic Film. Snímek byl též oceněn jako nejlepší krátký film roku 2009 Rue Morgue magazínem. (Kreeki)
  • Scéna ze sprchy je natočená stejně jako podobná scéna z kultovního snímku Psycho (1960). Neliší se záběry ani hudba. (Horxus)
  • Natáčelo se 22 dní na celém území Kalifornie. (Kreeki)

Reklama

Reklama