Reklama

Reklama

Ben Kalmen měl všechno, na co jen člověk pomyslí: šťastnou rodinu, oslnivou kariéru, vlivné přátele. Snad proto, že jeho byznysem byly automobily, projížděl serpentiny svého života ostrým smykem. Jedna zatáčka se mu však stala osudnou, a po idylické cestě vzhůru následoval volný pád (v hereckém podání Michaela Douglase již druhý). V jediném okamžiku ztratil vše: rodinu, postavení i přátele. Jiný na jeho místě by své životní prohry možná řešil alkoholem, on se však rozhodl pro jinou terapii – sex! Místo aby nazul papuče, obuje se do lakýrek a vrhá se za každou kořistí – čím mladší, tím lepší... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (73)

castor 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas pořád umí. A zatraceně dobře. Být neviditelný, to je to, co by ho zničilo. Měl rodinu, respekt, prachy, vlivné přátele. A vždy zajímavý exponát v posteli. Navrch se nikdy moc neohlížel na okolí. Jenže byznys se mu začíná rozpadat pod rukama, navíc přijde špatná zpráva od kardiologa. Má ještě co dohánět? A opravdu nešlo neopíchat dceru své přítelkyně? Douglas tyhle pracháče, kteří musejí čelit nejedné překážce, umí. Dokázal to už mnohokrát. V 80. a 90. letech ztělesňoval sofistikovanou mužnost, i v posledních letech zaplouvá do svých postav precizně a uvěřitelně, ač už si jej zdaleka nevybírají špičkoví režiséři. Zvládá part nenapravitelného sukničkáře i osamělého zlomeného chlapíka, který musí vzít do ruky utěrku a jídelní lístky. Pár dialogů o životě bylo zatraceně pravdivých. Za mě celková spokojenost. Slušné tři hvězdy. ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že nemá cenu si hrát na nějaké velké tajnůstkářství o čem tenhle film je, protože prostě Douglas hraje ošousta za zenitem, který nemá prachy, nemá práci a jediné co mu zbylo je hlásit na všechny strany sexuální narážky a příležitostně ojet buď dceru své milenky nebo matku spolužáka svého vnuka. Hm, o čem to vlastně sakra bylo? Nějak mi tam na tom celém chyběl děj. Jeden herec film bez děje nespasí. Sorry, Michaeli. ()

Reklama

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Film o muži, který je sám, sám na vrcholu a později sám i po volném pádu dole. Komedií to lze nazvat jen těžko. Ústřední postava postaršího proutníka působí velmi nesympaticky, chová se naprosto vypočítavě, lidé jsou prostředky k uspokojení jeho potřeb, nebere ohled na nikoho. Pak tedy vůbec není překvapující, že když se vše podělá, zůstává osamocený. A možná si ani neuvědomuje, že nebýt té sobeckosti a necitelnosti, byla by po jeho boku alespoň jedna bytost, jeho bývalá žena. Ale je prostě zase sám, možná smířený se situací, se stářím, s nemocemi, ale pořád sám. Chybí tomu pozitivní nebo vůbec nějaké rozuzlení, konec jde někam do ztracena.. asi stejně jako život toho zatraceného chlapa. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Další špatný americký pokus o psychologický film s přemírou povrchních dialogů a jednoznačně nastavených charakterů, které neprojdou žádnou kolizí. KOUSEK DĚJE s velice banálním vysvětlením příčin zkratu donedávna poctivého obchodníka. Otevřený konec je v tomhle případě vyjádřením bezradnosti scénáře, ale vzhledem k tomu, že divák nemá šanci sblížit se s hlavní - dost nesympatickou - postavou, je to vlastně jedno. /15. 4. 12./ ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

No znám tedy daleko horší filmy podobného ražení, které si navíc hrají na něco víc. Diváka jistě napadne myšlenka, že je tento film o ničem, a do velké míry je to i pravda. Ovšem jak jinak takovýto materiál pojmout , když vezmeme v potaz fakt , že se v takové situaci doopravdy hlavní protagonista nachází. Je to film o člověku, který má celoživotně nastaveny své žebříčky hodnot a také dělá jen účelné věci, které mají smysl právě v okamžiku dosažení těchto hodnot. Film si mě získal především v závěru, kdy se Michael dostal do situace, která mu velmi důrazně naznačuje, že by se měl asi nejspíše poprvé v životě zamyslet a možná své žebříčky hodnot trochu přizpůsobit, jak sobě v nové situaci, tak i svým blízkým a rodině.Po dobu sledování devadesáti minut jsem necítil žádný pach něčeho umělého nebo falešného. Krom tohoto faktu mě napadla zajímavá myšlenka toho, jak se v životě člověk musí vypořádat se změnou svého biologického těla, která se postupně dostává do nepříjemného kontrastu s osobností jedince. Osobností, která má stále stejné nároky i požadavky na tuto stárnoucí biologickou schránku. U člověka, který není tolik ješitný, není dychtivý ukazování svého ega na všechny strany a není tolik polygamně založen, to není až takový problém. Ovšem v tomto názorném příkladě, kterým se sám o sobě film i stal, jsme mohli vidět, že je to skutečné peklo. Závěrem tedy řeknu, že tento film rozhodně není špatný a Michael Douglas je stále výborný. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku, částečně i na Fordhamově Universitě v Bronxu. (Terva)

Reklama

Reklama