Reklama

Reklama

Odbor městské zeleně

(seriál)
  • USA Parks and Recreation (více)
Rozhovor 17 - Adam Scott
USA, (2009–2015), 44 h 10 min (Minutáž: 21–22 min)

Hudba:

Mark Rivers

Hrají:

Amy Poehler, Rashida Jones, Paul Schneider, Aziz Ansari, Jim O’Heir, Aubrey Plaza, Nick Offerman, Frank Medrano, Retta, Lennon Wynn, H. Jon Benjamin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(125)

Obsahy(1)

No řekněte, nebylo by skvělé mít taky tak iniciativní zastupitelku v místní vládě, která by místo masivní díry nebo chcete-li jámy mezi domky, chtěla postavit velký park pro potěšení a užitek obyvatel se svými dětmi? Někteří z Pawnee v Indianě si to ovšem nemyslí.
Seriál od tvůrce americké verze The Office - obdobně točené jako "mockumentary". (biskin)

(více)

Videa (35)

Rozhovor 17 - Adam Scott

Recenze (144)

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie pri Parks and Recreation je trošku zložité. Prvá séria (vďaka Bohu, že mala len 6 častí) bola takmer celá na 2 a občas s prižmúrenými obomi očami 3*. Ale ako vravím - takmer celá - finále prvej série totiž bolo už podstatne odlišné a teda aj podstatne lepšie. V tomto trende pokračovala celá druhá séria a momentálne som na sérii tretej, takže už môžem objektívne hodnotiť. Dávam 4*, určite zaslúžene, lebo sa čím ďalej, tým viac krát naozaj schuti smejem. A ani postavy mi nepripadajú také nesympatické, ako mnoho ľudí píše. Práve naopak, časom sa z nich vykľuli ozajstní sympaťáci, najväčšou zmenou pritom prešla Leslie Knope (Amy Poehler), ktorá sa v už spomínanom finále prvej série zmenila z nerealisticky vykreslenej karikatúry na svojskú a občas až príliš snaživú a horlivú osôbku, ktorá to však vždy myslí dobre, aj keď to tak niekedy nevyzerá. Na 5-hviezdičkový Office to síce u mňa nemá, ale to je asi len tým, že som Office videl skôr. A už vôbec nezazlievam Parks and Recreations to, že sa na Office podobajú. No a? Sú predsa od rovnakých tvorcov a keďže mi je štýl Office veľmi blízky, tak ak ho Parks and Rerceations "opajclo", je to pre mňa len dobre. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pozvolna se rozjíždějící komediální nálož s mnoha skvělými postavami, jimž ale s přehledem vládne ikonický Ron Swanson. Herecké obsazení je nadstandardní. Tolik výborných komiků na jednom místě se jen tak nevidí a na výsledku je to znát. Naplno to vypukne až ve třetí sérii, kdy přibudou postavy Bena a hlavně zdravým životním stylem posedlého Chrise, kterého geniálně hraje Rob Lowe. Jeho pozitivní držka mě fakt rozesmívala snad v každé scéně. Poslední (sedmá) série už bohužel není úplně to pravé ořechové. Až příliš se hraje na dojemnou notu a ani Jerry už není tolik stíranej. Každopádně rozhodně doporučuji. ()

Reklama

Mira90 

všechny recenze uživatele

První dvě série ,,jen" za 4*, i tak se ale všichni pracovníci odboru ?městské zeleně? stali mými oblíbenci, každý jeden charakter je skvělý a je těžko vybrat nejoblíbenější postavu. Nicméně s řadou třetí to už je za 5*, parádně se bavím, celé je to takové uvolněné, plné nadhledu. Jaké štěstí, že jsem tento seriál objevil. ()

Kucndo 

všechny recenze uživatele

Mokument o politice, o výboru týkající se parků. Jak to může vůbec být zábavné? Politika nikdy přece zábavná nebyla. Díky Amy Poehler, Gregu Danielsi a Michaelu Schurovi se skutečně zábavnou stát může! První řada mě sice moc nezaujala, upřímně řečeno, humor takový suchý ve stylu Kanclu (který mám sice moc rád, ale kopírky fakt nepodporuju), nicméně ve druhé řadě to pochytilo spíše americký, ležérní druh humoru a díky tomu se z tohoto seriálu stala upřímně řečeno jedna z nejzábavnějších šou, která se kdy objevila v televizi. Samozřejmě se tento seriál se nemůže vyhnout porovnání s Office, kde vyčnívali Steve Carell a Rainn Wilson, zde vyčnívali Nick Offerman a Chris Pratt, nicméně tento seriál - což si dovolím říci, v mnohém i svého předchudce a "duchovního otce" předčil - obzvláště v postavách, které jsou mnohem lépe napsány, je jich sice méně, ale o to mají efektivnější vliv na seriál, nejsou jen drobným prvkem seriálu, jako právě v Kanclu. Zde jsou všechny hlavní role v drtivé většině dílů dost rovnoměrně rozděleny, aby měly svůj víceméně významnější vlastní děj nebo úděl, což z nich může dělat nakonec mnohem zajímavější postavy. Jak jsem se již mírně zmínil, Nick Offerman v roli Ronalda Swansona neskutečně řádí, tento seriál táhne a díly točící se kolem něho patří mezi nejlepší. Ovšem musím vytáhnout i herecké výkony ostatních herců - Leslie Knope (Amy Poehler) je sice ze začátku až otravně ambiciózní, ale postupně si i k ní jistě najdete cestu a budete ji mít rádi, Chris Pratt je největší šílenec v seriálu, jeho Andy Dwyer je dost možná beze srandy jedna z nejvtipnějších postav, jakou jsem kdy v televizi viděl, co slovo, to perla. Aziz Ansari a jeho podnikatelský duch v roli Toma Haverforda atd. atd. mohl bych pokračovat do nekonečna. Psal bych něco i o dalších postavách, ale to mi literally momentálně přijde až moc :). Od Community jsem nenarazil na takový zábavný seriál, který by dokázal tak zábavně dokumentovat ve skutečnosti tak zdánlivě nudné téma. Jen tomu chce dát trochu šanci ze začátku, pak je to neskutečná jízda horskou dráhou, ze které ani slézt nebudete chtít. (+ konec je jeden z nejepičtějších, co jsem kdy viděl) 1. řada - 60 %, 2. řada - 75 %, 3, řada - 90%, 4. řada - 90 %, 5. řada - 90 %, 6. řada - 90 %, 7. řada - 95% Nej epizody: 2x04 - Practice Date; 2x07 - Greg Pikitis; 2x08 - Ron & Tammy; 2x10 - Hunting Trip; 3x2 - Flu Season; 4x2 - Ron & Tammys; 6x1,2 - London; 6x13 - Ann & Chris; 6x21,22 - Moving Up; 7x04 - Leslie & Ron; 7x12,13 - One Last Ride ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Úvod dostačujúci. Presne to čím bol americký Office. Pevne verím, že sa kvalita dielov bude zvyšovať a že vzťahy budú pekne poprepletané. Rashida Jones je excelentná a Chris Pratt je ťažký pohodák. Prvá séria 75% Presne ako v prípade US Officu aj tu sa druhá séria rozbehla a ponúkla niečo nové a svieže, pritom je to stále to čo od seriálu očakávame. Všetky postavy sú skvelo zahrané a obsadené, ale najobľúbenejšou sa stáva jednoznačne Nick Offerman. Druhá séria 100%. Dúfam, že to tomu vydrží až do konca. 3. séria nesklamala. Nick Offerman je komediálny Boh. A najlepšie napísaná postava celého seriálu. 100% Ďalšia séria a ďalšie prehĺbenie vzťahov. Kopec vtipu a výborne zahrané epizódky.( Rudd a Hahn). Bál som sa, že to pôjde dole a stále sa to drží na rovnakej úrovni. 4. séria 100% Koncepčne stále zábavné. Jerry a Ron a Ann samozrejme Tom vytvárajú skvelú zmes gagov a vtipných situácií. Aj napriek tomu, že tam musí byť stále dodaný nejaký ten nutný americký "všetko musí dobre skončiť" prvok. Po piatej sérií som stále nadšený, ale pravdou je, že aj napriek zvolenému štýlu viem už teraz povedať, že Office bola lepšia. Uvidím ako sa to celé vyvinie. 5 séria - 80%. Príbeh sa pomaly posúva dopredu, ale už to začína byť ohratá doska. Je to možno naozaj tým, že hlavná hrdinka nie je taká cool ako Carell. Stále je to pozerateľné, len to už stráca šťavu. Znižujem hodnotenie. 6 séria - 60% ()

Galerie (2 856)

Zajímavosti (28)

  • Tričko, které má oblečené Roscoe, paroduje plakát k filmu Čelisti (1975). (Duoscop)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama