Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (18)

  • Meryl Streep požádala univerzitu Vassar College, jestli by se scény z Lukovy promoce mohly natáčet v areálu jejich univerzity, avšak škola toto odmítla a to i přesto, že zde studovala nejen Meryl Streep, ale také její dvě dcery. (jezurka42)
  • Ve scéně, kdy Jane (Meryl Streep) volá její dcera Lauren (Caitlin FitzGerald), je Jane překvapena polibkem od Jakea (Alec Baldwin), a tak místo toho, aby řekla: "Ty jsi ještě v letadle," řekne: "Ty jsi ještě na telefonu". Jednalo se ale o skutečnou reakci Meryl Streep na polibek od Aleca Baldwina. Nancy Meyers totiž Alecovi nařídila, aby Meryl nečekaně políbil, protože chtěla, aby se stalo něco takového, jako bylo toto přeřeknutí. Naštěstí Meryl všechno zvládla a začlenila svou chybu do scény, která tak mohla zůstat ve filmu. (jezurka42)
  • Natáčení snímku probíhalo od dubna do srpna roku 2009. (jezurka42)
  • Obsazování rolí začalo v roce 2008, jednání s Meryl Streep a Alecem Baldwinem začalo v srpnu. Steve Martin se přidal v říjnu. Další herci byli do snímku obsazeni během roku 2009. (jezurka42)
  • Proslýchá se, že ratingové ohodnocení R, tedy mládeži do 17 let přístupný jen v doprovodu rodičů, obdržel film od Motion Picture Association Of America především kvůli scéně s marihuanou. (Missa08)
  • Scény, ve kterých jsou Meryl Streep (Jane Adler) a Steve Martin (Adam) pod vlivem marihuany, se natáčely několik týdnů. Během této doby se oba protagonisté smáli tak často, až se režisérka Nancy Meyers obávala, zda nebude ve filmu smíchu příliš. (Ernia)
  • Promoce Huntera Parrishe (Luke Adler) byla natočena během skutečné promoce Yaleské univerzity. (Ernia)
  • Meryl Streep (Jane Adler) si ve filmu stěžuje na pokleslé víčko. Ve skutečnosti jde pouze o jeden z jejích hereckých triků. (Ernia)
  • Během natáčení scény ze závěru snímku, kdy Meryl Streep (Jane Adler) přijde za Alecem Baldwinem (Jake Adler) do kanceláře, museli filmaři kvůli odrazům odstranit veškerá skla ze dveří. Odlesky byly poté dodělány ve studiu. (Ernia)
  • Téměř veškeré interiéry byly natáčeny v New Yorku. Tam byl ale v době produkce filmu sníh a teploty okolo nuly. Sluneční svit za okny byl tak přidán až ve studiu, aby nebylo poznat, že natáčení neprobíhalo v Santa Barbaře. V kanceláři Steva Martina (Adam) jsou dokonce zataženy žaluzie, protože se za nimi nachází mrakodrapy. (Ernia)
  • Scéna, ve které se Meryl Streep (Jane Adler) koupe ve vaně a Alec Baldwin (Jake Adler) sedí vedle ní, se natáčela několik dní. Herečka ale odmítla být celé hodiny namočená ve vodě, a tak byla do vany umístěna umělohmotná deska, na které byla jen trocha vody a pěna. Meryl Streep tak byla po celou dobu v suchu. (Ernia)
  • Režisérka Nancy Meyers se přiznala, že hlavní roli psala Meryl Streep na tělo. Když nevěděla, jak dál, zkusila si prý představit skutečnou Meryl, a nápady se hned hrnuly. (vendy63)
  • Film, ktorý sledujú hlavné postavy pri rodinnom večeri s pukancami, je Absolvent. (Sharnax)
  • Interiér domu hlavnej hrdinky filmári vybudovali na obrovskom broadwayskom pódiu v Brooklyne. Jeho stavba a výber každého doplnku trvali niekoľko mesiacov. (pokerkiller)

Reklama

Reklama