Reklama

Reklama

Umlčeni

Trailer

Obsahy(1)

Mladá dvojice – Zakes (William Ash – Nicholas Nickleby, Mambo) a Beth (Christine Bottomly - Čekárna, Venuše) – se za deštivé noci dostane na dálnici do kolize s maniakálním řidičem kamiónu. Stahovací dveře náklaďáku se na malý okamžik pootevřou a Zakes zahlédne cosi, co vypadá jako poloobnažená spoutaná žena. Přestože Zacke si není úplně tím co viděl, informuje policii a pokouší se na incident zapomenout. Beth ovšem lhostejnost jejího přítele velmi rozruší a když dvojice zastaví u pumpy, ve vzteku odejde. Zacke zoufale prohledává okolí, ale po Beth není ani stopy. Když náhle zahlédne odjíždět od pumpy povědomý náklaďák….. Co když řidič jeho přítelkyni unesl? Vydává se za ním a na noční, deštěm zaplavené dálnici začíná riskantní hra na kočku a myš. Vykřičte to do světa – Hush je nejlepší britský horor posledních let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný thriller s velice dobrou atmosférou. Film trochu kazí sem tam nějaká ta nelogičnost a chování postav, ale já mám tyto hororové thrillery na cestě rád, takže se to dá ještě odpustit. Ten konec byl tak trochu přestřelený, ale jinak jsem se u filmu dobře bavil a chvílemi byl hodně naptuný. Trochu mi to připomínalo "Jízdu do pekel" a "Únos (1997)". 60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pozor, možné spoilery! Britský thriller je křížencem úspěšnějších filmů Duel, Stopař si Zmizení. Avšak s naprosto nesymaptickými hrdiny. On to není špatný thriller, ale už od prvních chvil je ústřední dvojice tak nesympatická, že vlastně nám je jedno, co se s nimi stane. Mladík uvidí v kamionu, co je předjíždí, dívku v kleci. Ale není si jistý. Zavolá policii a na příští benzínce ho opustí jeho holka, která ale však také zmizí a kamion je zase poblíž. Mladík se vydá v ukradeném autě kamion pronásledovat, přičemž sám je policií - pravděpodobně - považován za podezřelého. Říkám pravděpodobně, protože celou dobu netušíte a ani se nedozvíte, oč vlastně šlo. Únosy bílých žen někam do zahraničí? Proč je teda přechovávají na nějakém opuštěném staveništi a nejedou s nimi přes hranice? Nebo další věc - pozor, spoiler! - když by se z takového kamionu nějaká holka dostala ven, proč by s únoscem ještě spolupracovala a nezdrhala na nejbližší policii? A takových míst je několik. Nedá se tomu upřít napětí, vše se odehraje během jedné noci, jenže těch ale se začíná kupit stále víc. Třeba ta ostraha benzínky - to je ta síť překupníků s bílým masem tak rozvětvená, že má lidi v ostraze na jakémkoliv parkovišti po trase? A kam chcete na benzínce odklidit potom mrtvé tělo, aby to nebylo nápadné? Jak to, že ten chlápek z ostrahy pak není ve vazbě, ale na svobodě? Inu, a konec vám nic nevysvětlí. Kdyby zde byl aspoň nějaký twist, jakože únoscem je Leo (viz děj filmu), ale tady to prostě končí ve chvíli, kdy dojde k závěrečnému souboji a sbohem a šáteček. Kdyby si tvůrci víc pohráli s námětem a dali divákovi víc vodítek, možná by šlo o skutečně jeden z lepších thrillerů. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle je hodně v pohodě flick! Super mi přišel zejména hlavní hrdina Zakes, kterýho jeho přítelkyně pořád napadá, že je k ničemu, nemá pořádnou práci, nic nedokáže ... No jo, ale co má pak takovej nýmand dělat, když mu tuto přítelkyni unese nějakej psychopat kamionem, který má v oblibě unášet děvčata ...?? No prostě ji jde zachránit. A Zakes je frajer!! Právě proto, že to není žádný Rambo, ale úplně obyčejnej mladej týpek, tak ze sebe vydá nemožné, jde za limity běžných lidí, aby dívku zachránil. A to v případě, že zjistí, že ho milenka podvedla ... tak tomu říkam charakter a frajer... Film zajímavě vypadá, taková pěkná kamera, zajímavě vybarvený, tajemný ... líbilo. ()

Romeo5 

všechny recenze uživatele

Film mě překvapoval, zarážel ale chvílemi i nudil. Co mě ale přesvědčilo byli problémy ve vztahu hlavních hrdinů. Žena která neví jestli se rozejít nebo ne, následné zjištění muže že už v sobě měla někoho jiného a neřekla mu to :) No to se to potom zachranuje.Trochu naivních scén a scénáře ale i pár slušných lekaček. Řekl bych že je to opravdu průměr. Co ještě stojí za zmínku a laik si určitě nevšimne je, že uvolnit kontejner ve výšce jediným stisknutím tlačítka u běžného háku a lan autojeřábu, určitě nelze :) .Nejspíš nesehnali elektromagnet ale budiž... :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu příjemně napínavé, na druhou stranu je ovšem hlavní hrdina Zakes naprostý trouba, a tak mi byl jeho osud lhostejný. Kromě chybějícího charisma a sympatií dělá vše špatně, k čemuž mu nahrává ještě smůla třeba v podobě auta, co ukradne, a záhy mu dojde benzín. Protože je neuvěřitelně důvěřivý, je schopen si snad stopnout i únosce. Nu a pak se snaží najít holku, co mu zahýbá a právě od ní dostal kopačky, taky dobré. Nejvíce mě asi drtila (chápu, že to byl scénáristický záměr, jenže...) nevyužitá sprchovací scéna. Fajn byly přibité ruce, ovšem že by se s nimi dalo šplhat, o tom silně pochybuji. Osobně jsem se těšil, že všichni zařvou, protože mé sympatie rozhodně neměli. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích je ještě jedna scéna. (slovan1)
  • Film měl rozpočet 1 milion liber. (ČSFD)

Reklama

Reklama