Reklama

Reklama

Umlčeni

Trailer

Obsahy(1)

Mladá dvojice – Zakes (William Ash – Nicholas Nickleby, Mambo) a Beth (Christine Bottomly - Čekárna, Venuše) – se za deštivé noci dostane na dálnici do kolize s maniakálním řidičem kamiónu. Stahovací dveře náklaďáku se na malý okamžik pootevřou a Zakes zahlédne cosi, co vypadá jako poloobnažená spoutaná žena. Přestože Zacke si není úplně tím co viděl, informuje policii a pokouší se na incident zapomenout. Beth ovšem lhostejnost jejího přítele velmi rozruší a když dvojice zastaví u pumpy, ve vzteku odejde. Zacke zoufale prohledává okolí, ale po Beth není ani stopy. Když náhle zahlédne odjíždět od pumpy povědomý náklaďák….. Co když řidič jeho přítelkyni unesl? Vydává se za ním a na noční, deštěm zaplavené dálnici začíná riskantní hra na kočku a myš. Vykřičte to do světa – Hush je nejlepší britský horor posledních let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (177)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Takový lehce nadprůměrný thriller, u kterého je škoda, že některé vedlejší linie nechal nedořešené. Průběh je ale naprosto klasický a bohužel i tady platí, že hlavní hrdinové (respektive hrdina) jednají naprosto nelogicky a bez rozmyslu, protože jinak by film končil za půl hodiny a ne po hodině a půl ;) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opět jeden menší, nenápadný, ale o to lepší a napínavější hororový thriller z Británie. K andersonem zmíněnému Joy Ride to má asi opravdu nejblíž (podobné mysteriózno, které zahaluje postavu nebezpečného šoféra), já bych to pro lepší představu připodobnil ještě třeba k první povídce z nedávného Amusementu. Nutno ovšem dodat, že Hush se mi ze zmíněných filmů líbil nejvíc. Atmosféra pěkně graduje, a přestože jsou používány už věky nadužívané hororové motivy (naháněčka mezi přepravními bednami...), funguje to bezvadně a v závěru (právě při té klišovité naháněčce) jsem se fakt že i bál. Největším negativem filmu je bezesporu strašlivý britský přízvuk, který ve mně vyvolával pochyby o mentální vyspělosti hlavního hrdiny. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle je hodně v pohodě flick! Super mi přišel zejména hlavní hrdina Zakes, kterýho jeho přítelkyně pořád napadá, že je k ničemu, nemá pořádnou práci, nic nedokáže ... No jo, ale co má pak takovej nýmand dělat, když mu tuto přítelkyni unese nějakej psychopat kamionem, který má v oblibě unášet děvčata ...?? No prostě ji jde zachránit. A Zakes je frajer!! Právě proto, že to není žádný Rambo, ale úplně obyčejnej mladej týpek, tak ze sebe vydá nemožné, jde za limity běžných lidí, aby dívku zachránil. A to v případě, že zjistí, že ho milenka podvedla ... tak tomu říkam charakter a frajer... Film zajímavě vypadá, taková pěkná kamera, zajímavě vybarvený, tajemný ... líbilo. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměr, co se týče filmů ala "jsem řidič náklaďáku a všechny vás zabiju". 65% 21.11. 2010 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stopař bez šáhlého Nizozemce, Duel bez rezavé cisterny, Smrt stopařek bez odkrouhnuté Patrasové. Na objevení nějakého náznaku originality aby si člověk najal soukromého detektiva, nicméně musím uznat, že poslední napínavou čtvrthodinku a finále, kdy to gravitace nandala kontejneru, lze v rámci žánru označit za obstojné. Taky jste měli ten pocit, že kdyby nedobrý kamioňák v kapuci chodil ještě pomaleji, tak už by vlastně stál..? ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nezávislý, minimalisticky spracovaný horor a zároveň veľmi chytľavá a napínavá vec s realistickou atmosférou a ideálne vygradovaným dejom. Štýlovo sa radí k road movies vetve thrillerov / hororov a podľa mňa je za poslednú dobu ich najvydarenejším zástupcom. Hoci si berie znateľnú inšpiráciu z viacerých podobných filmov, nepôsobí našťastie ako vykrádačka, ale ich prvky vydarene používa vo svojom vlastnom príbehovom svete. Napriek tomu, že scenár je jednoduchší a celkovo neponúka nič originálne, je plne postačujúci, má výborný spád a dokonca aj nejaké tie dejové zvraty. Ľakačky tu tiež väčšinou fungujú tak ako majú a môžem na rovinu povedať, že počas pozerania som bol spokojný po celý čas. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Rozhádaná mladá dvojice v partnerské krizi se za deštivé noci setká na dálnici s maní(a)kem, který ve svém náklaďáku převáží "živé zboží", se kterým by na celnici rozhodně neprošel. Umlčeni nabízí standardní žánrovou podívanou, která se nedokáže vyhoupnout z průměru a rozhodně jí v tom nepomáhají občasné nelogičnosti v chování postav či samotném ději. Divák nachází stále více otázek, na které během filmu však nedostane uspokojivé odpovědi. Vlastně nedostane téměř žádné odpovědi. Závěr filmu tak nechává další otázku nezodpovězenou. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

S filmem jsem byl spokojen vlastně až do samého konce, kdy jsem stále ještě měl spoustu otázek a nedostalo se mi dostatek odpovědí. Očekávál jsem trochu víc než rychlou smrt a konec. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V řadě momentech přímý tah na branku, který tvůrcům slušně vychází. Britský horor si za poslední roky udělal velmi slušné jméno, které leckdy smete kdejaké zaoceánské pokusy o napětí a originalitu. Minimalistický Hush je prostý, přímočaře načrtnutý thriller. Není tak šokující, syrový nebo brutální jako třeba nedávné, rovněž britské Jezero smrti. Stejně jako u zdánlivě idylické romantice u vody se mu ale daří výborně gradovat napětí, nemá tolik logických nesrovnalostí, vytváří beznadějně tísnivou, nepříjemnou atmosféru, jejíž reálnost podtrhuje skutečnost, že se něco podobného může stát prakticky komukoliv a kdekoliv. Ač dávám „jen“ tři *, tak vřele doporučuju.. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Rada pro ty, co se na Hush teprve chystají. Nic neřešit a už vůbec nepřemýšlet nad, záměrnou nelogičností děje, jenž s úmyslem; užít si to, vystavěl Tonderai svůj režijní debut neotřelým stylem a přispěl tím do stagnujícího žánru thriller: neokoukanou formou. ;)) Únoscovo podivné chování, jeho zmatené reakce; ale vlastně není divu, když Zakes obdařen McClaneovským syndromem, byl předurčen vzepřít se záhadnému kamioňákovi v kapuci, být mu bez oddechu nablízku a štvát ho stále vpřed: vybuzeného, přitom bezmocného „psychouše“, lapeného v pasti svých divokých představ: realita pro něj je však naprosto odlišná:) Beth je jen taková tuctová návnada, není z těch co „snadno upoutají“, je to víc hašteřivá pipka, která nestojí za tolik námahy. Tudíž, když pominu začátečnický komplex, vidím to na lepší tři, za ten svižný rozjezd. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu příjemně napínavé, na druhou stranu je ovšem hlavní hrdina Zakes naprostý trouba, a tak mi byl jeho osud lhostejný. Kromě chybějícího charisma a sympatií dělá vše špatně, k čemuž mu nahrává ještě smůla třeba v podobě auta, co ukradne, a záhy mu dojde benzín. Protože je neuvěřitelně důvěřivý, je schopen si snad stopnout i únosce. Nu a pak se snaží najít holku, co mu zahýbá a právě od ní dostal kopačky, taky dobré. Nejvíce mě asi drtila (chápu, že to byl scénáristický záměr, jenže...) nevyužitá sprchovací scéna. Fajn byly přibité ruce, ovšem že by se s nimi dalo šplhat, o tom silně pochybuji. Osobně jsem se těšil, že všichni zařvou, protože mé sympatie rozhodně neměli. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný thriller s velice dobrou atmosférou. Film trochu kazí sem tam nějaká ta nelogičnost a chování postav, ale já mám tyto hororové thrillery na cestě rád, takže se to dá ještě odpustit. Ten konec byl tak trochu přestřelený, ale jinak jsem se u filmu dobře bavil a chvílemi byl hodně naptuný. Trochu mi to připomínalo "Jízdu do pekel" a "Únos (1997)". 60% ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný anglický thriler, který je napínavý prakticky od začátku až do konce. Film není nijak složitý, ale přes to je zde několik dějových zvratů, které opravdu dokážou překvapit. Dle mého se jedná o jeden z nejlepších thrilerů z poslední doby. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thrillerové zbožíčko z UK, které napíná od první do poslední minuty jako švicguma. Doporučuju pro ty, jež preferují atmosféru na úkor krve. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný thriller v štýle hry mačky s myšou. Na môj vkus je tu ale príliš veľa náhod (po pár km došiel benzín, keď treba volať nie je signál...), ktoré sa v tomto žánri už dostali do polohy klišé. Niežeby mi to extrémne vadilo, to nie, ale všetkého treba s mierou. V tomto snímku však toho bolo vyše hlavy, lepšiemu výslednému dojmu nepomohla ani kamera, ktorá bola v mnohých kritických momentoch prehnane roztrasená. Je to škoda, pretože snímok si dokázal po celý čas udržať istú dávku napätia a príjemnej mrazivej atmosféry. Nič zvláštne, ale stačilo to na to, aby ma film nenudil. Na druhú stranu trocha gore, prípadne nejakého mučeníčka by nezaškodilo. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Will Ash hraje mladíka Zakese, který se svou přítelkyní (nepříliš sympatická a na facku zralá kravka Christine Bottomly) jede za deštivé noci po dálnici, když v tom na okamžik spatří v projíždějícím kamionu svázanou nahou křičící dívku. Uvědomí policii, kamion zmizí v dáli a mladík by nejspíš na celou událost zapomněl, kdyby ovšem po hádce se svou dívkou nezmizela také ona a šílený maniak v kapuci, kterému celou dobu není vidět do obličeje, ji vesele unáší ve svém kamionu a Zakes je mu v patách a pátrání rozjíždí na vlastní pěst. A to nás v průběhu jeho zběsilé sledovačky čeká pár zvratů, hutné napětí, ale také není nouze o nedotaženosti, logická klopýtnutí a velmi měkké finále a to vše v režii Marka Tonderaie, který je současně i autorem scénáře. Je vidět, že i britové se dobře orientují v hororech, ale tentokrát neplesám blahem a to proto, že Tonderai dost režijně kopíruje slavnější americké kolegy a maníka v kápi jsem viděl už v mnoha jiných hororech. Nedotaženost bych viděl třeba v motivaci postav. Zake v průběhu náhodně zjistí, že mu jeho holka byla nevěrná, ale dál za ni nasazuje život a rovněž není jasné, proč vůbec maník ty dívky unáší, nebo co s nimi provádí, nebo co je vlastně zač a finále je zde tak chaboučké, že kdybych přivřel oči nad občasnou nelogičností, tak nad odbytým finále se to nedá. Ale rozhodně to není špatný horor, ale když se něco moc kopíruje, tak výsledek nemusí být zrovna ideální. Mé hodnocení: 60% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nóóó . . . Jako Horor bych to neoznačoval. Je pěkné že vás to vtáhne hned do děje a nemusíte čekat dlouhé minuty než se něco rozjede. Herci jsou celkem v pohodě ale ta logika :( Je to takové " na 1000 způsobu jinak " a tady se vám nabídne jeden znich. Na tomto filmu je asi nejlepší to, že to odsejpá. Konec nebyl nějak zrovna 2x působivej ale budiž. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Uplyne jen pár minut, než nás film začne udržovat v napětí. A nepoleví až do konce. Velká škoda, že napětí přerušuje hlavně v druhý půlce snímku moje nechápavý kroucení hlavou a ke konci dokonce i smích (to si dělaj prdel?). Prostě tolik pitomostí a nepochopitelně nelogickejch postupů toho maníka mi nedovoluje dát víc než dvě hvězdy. Klasickej případ, kdy vás vysloveně rozčiluje nesmyslný jednání hlavní postavy v určitejch situacích. ()

Reklama

Reklama