Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 2

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Jedlo by sme si mali vážiť. Nech to znie akokoľvek moralisticky mali by sme najprv rozmýšľať čo vkladáme do úst a nemali by sme ho „take it for granted“. To, o čom hovoria v tomto snímku nie je problém iba v USA, aj keď v trochu v inej podobe my sa tiež nemáme veľmi čím chváliť. Jedného dňa by som chcela mať DIY store, kde by som predávala potraviny od local farmers, a tým ich zároveň aj podporovala, aby sa im nedostávalo stále iba znevýhodňovania od štátu a ignorantsva ľudu.. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Je len škoda, že tieto poučné dokumenty sa neuvádzajú o 20.00 namiesto priblblých seriálov. Ale ľudia sú presne takí ako tá mexická family. Radšej si kúpia shit ako by mali ušetriť na bulvárnych časopisoch alebo cigaretách. A nadnárodné mafiánske korporácie sú všade takže nemám ilúzie ani o strave u nás. Stačí si pozrieť výsledky hygienických kontrol v obchodných reťazcoch.. ()

Reklama

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Slušně zpracovaný dokument, který nehraje na emotivní notu a za každou cenu nechce ukazovat např. záběry z jatek, ale věcně rozebírá celkovou mašinérii a lukrativní business okolo všech potravin, které vybíráme na pultech. Trošku nezáživné jsou pasáže o detailním fungování nadnárodních korporací, ale jinak snímek předkládá zajímavá fakta a spoustu nových informací. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

... aneb přesvědčivý a komplexní pohled pod pokličku velkovýrobcům, který boří idealistický názor, že jíme kvalitní potraviny. Nejen ekonomický řetězec pojící se k výrobě a distribuci potravin na prodejní pulty výborně dokládá praktiky o kterých spousta lidí nemá tušení. Konečný spotřebitel jen přihlíží a konzumuje, ale je zde na místě otázka jestli chce na tomto stavu něco změnit. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemná výprava za původem pochoutek, které většina z nás zbožňuje, a na které téměř nedá dopustit. Dokument se mi docela líbil. Není nijak závratně extrémisticky zaměřen. Ať už ze strachu před soudními tahanicemi s nadnárodními korporacemi, či ze snahy o trošku té objektivity. Nezmění však ve způsobu stravování vůbec nic. Sice se více a více rozmáhá ten životní trend stravování se "zdravě", ale myslím si, že většina populace stále stejně raději sáhne po tom chemicky ošetřeném kousku masa, protože je zkrátka výrazně levnější a jeho opatření mnohem snazší. Já dokument vnímám jako ryze informativní záležitost. Snad kromě té aférky, kdy dítě zabil jeden hamburger, dokument v tomto směru netlačí na pilu prakticky vůbec, což osobně vítám. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)
  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama