Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se koukla, protože se mi Van Damme i Lundgren dost líbí... Jde sice o dost průměrný průměr, ale mě to kupodivu celkem bavilo a musím se přiznat, že v hororech a akčních filmech mám často pro "béčkovost" slabost. A tahle moje slabost silně zapracovala i v tomto případě. Dalo by se říct, že všechna klišé, která vás po dobu trvání filmu napadnou, že by se mohla stát, se stanou. Takže všechno dopadlo přesně tak, jak jsem očekávala od začátku. Ale Van Dammova bitka v hospodě byla perfektní, asi se s ním kouknu ještě na něco, je radost ho sledovat. A mimochodem, plus u mě získala i závěrečná hudba. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Esence béčkovosti, dvě velké akční hvězdy konce 20. století, režíruje Roland Emmerich, spousta střílení a drsné hlášky před zlikvidováním protivníka - je tu vše. Scenárista napsal film, který ze všeho nejvíce připomíná mix Terminátora 1 a Robocopa, s trochou karate navíc. A jako proč ne. Ale víc než tři tomu dát stejně nemůžu, některé pasáže byly dost nudné. Poprvé jsem to viděl až v roce 2009, protože mi prostě fůra podobnejch filmů v dětství utekla a tak k nim teď nemám žádnej nostalgickej vztah (jako třeba k Žoldákovi s Kurtem Russelem). ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Univerzální Voják je přesně ten přeefektovaný, nestylový a obsahově plytký film, kterých se v devadesátkách točilo mraky. Jean-Claude Van Damme se ovšem do této role poměrně hodil a Dolph Lundgren, který u mne v paměti zůstane navždy už jen jako Ivan Drago, taky nezklamal. Akce je tak nějak v rámci možností vcelku solidní. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

fúúúha. Veľmi tažko písať a to hneď z dvoch dôvodov - ten film je naproduktívnejšie béčko 90 rokov, síce má svoje chyby ale dá sa odpustiť a za druhé je nehorázne plytké, čo u emmericha je síce zvykom ale nie nutnosťou. Tak isto môžem povedať že je to najlepší film van dammeho vôbec ale aj napriek tomuto všetkému skrátka neviem čo si mám o tomto filme myslieť. Kopec novátorských nápadov, akčné scény neskutočne zvládnuté, dokonca sa tam nájdu nejáke tie heroické odjeby, a trocha humoru, neviem či to spôsobil scenár alebo to že je to bol prvý emmerichov americký film ale v dialógoch je jeho režisérska neistota výrazná, nudná a rušivá a to je škoda lebo ani ten scénar nie je taký zlý. Damme si rolu užíva tak isto aj Lundgren ale za väčšieho sympaťáka považujem Dammeho preto mi jeho herectvo bolo viac po chuti a Lundgren mi s tým jeho prežívaným svojej postavy prišiel skôr na smiech. Ally Walkerová bola podľa mňa ťahúňom celého filmu pretože aj keď slávy sa jej nedostalo jej kreácie frustrovanej novinárky sú dokonalé snaď až na koniec a obohacujú film. Ale v zásade filmu nemám čo vytknúť , dá sa to pozerať, nie je to stupídne. teda nie je to AŽ tak stupídne ale ako som povedal tá plytkosť s toho robí strašne povrchný film, bez absolútnej šance stotožniť sa s postavou a hudba tiež stojí za zaschnutý sopeľ. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Až príliš okaté rozdelenie postáv filmu na "dobré" a "zlé". Dolph Lundgren tu bol zobrazený snáď ako zosobnenie diabla na Zemi, naopak JCVD mi hlavne v okamihu "precitnutia" pripadal ako malé, ufňukané 5-ročné decko, ktoré rozmýšľa, či má plakať pre rozbité autíčko, alebo nie. Tuctové béčko so snahou priživiť sa trošku na terminátorskej vlne. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • Mladý vietnamský pár, který spatří Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) při akci na Hooverově přehradě, je stejný pár (hraný stejnými herci) jako ten na začátku filmu, odehrávajícím se ve Vietnamu. (ČSFD)
  • Ačkoli hráli protivníky na život a na smrt, v průběhu natáčení si ze sebe Jean-Claude Van Damme (Luc Deveraux) a Dolph Lundgren (Andrew Scott) dělali každou chvíli srandu a stali se dobrými přáteli. (Nathaniell)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama