Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem chuť si trochu proprat mozek a sáhl po téhle béčkové klasice. A i když podobný militaristický exhibice nijak zvlášť nežeru, Emmerichův Universal Soldier je jedna z výjimek. Perfektně zmáknutý akčňák bez nějakého závažnějšího nedostatku... no tedy možná až na "herecký" výkon Žána Klóda, kterému jdou přece jen líp kopačky než hraní. Ale jinak samá pozitiva - stoprocentně béčkový scénář, dostatek akce, slušná výprava, pěkné scenérie (přehrada, kaňon), pár efektních oldschoolových záběrů (výbuch benzinky, pád trucků ze skály), spousta vtipných hlášek i gagů a v neposlední řadě Dolfiho parádní držka a jeho stylový náhrdelník. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem přehnaný nostalgik na Emmericha, ovšem Universal Soldier i z dnešního pohledu funguje na výbornou. Samozřejmě je to takové guilty pleasure, ale když filmy fungují alespoň tímto způsobem, je to v pořádku, Což se asi bohužel nedá říct o dalších pokračování bez Van Damma, které nechci nikdy vidět...81% ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem četl jednu kritiku v Ikarii (může to být tak deset let zpátky) o filmu s Dolfiem Temný anděl a zároveň od stejnýho autora kritiku na VanDammovku Cyborg. Ten autor se tam potom rozepisoval o tom, že možná když příště dají dohromady nějakou SF zápletku, akčnost a lundgrena s Jeanem dohromady, třeba jim pak konečně vyjde pořádnej koktejl, kterej by mohli divákovi naservírovat. Ten autor to myslel v tom horším smyslu. Ale já si na jeho kritiku vzpomněl o pár let později, když jsem viděl Univerzálního vojáka. A musel jsem mu dát za pravdu, ovšem v tom lepším smyslu. Myslím, že je to druhý nejlepší film Jeana (po Timecopovi a třetí je dvojitý úder) a nejlepší film Lundgrena (s trochou odvahy a zavřenýma očima i u sousedů by se za jeho druhej nejlepší dal považovat Johny Mnemonic). Tady je přesně to vyvážení akce a rychlýho děje. A vsadím se, že na tom má velkou zásluhu i Emmerich, kterej se zatím ještě nenaučil příliš patosu a americkýmu hrdinství. Tenhle filmeček opravdu ujde, navíc když ani jeden z hlavních hrdinů zde nemusí ani předstírat, že hraje už jen proto, že vojáci nemají žádné city ani pocity. A hraní za ně oběhá Ally Walkerová. Takže dobrej film a rozhodně nezkažená šance na kvalitní znovurozjezd kariér, kterej se však nezdařil, i když z tohoto úspěchu oba pánové žijí a točí dodnes. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Americký akční film se čtyřmi Belgičany a jedním Švédem se mi kdysi hodně líbil, a když jsem si ho pustil dneska, zjistil jsem, že si zub času vybral větší daň na mě než na filmu. Úplně jsem se viděl, jak srážím hodnocení, ale nakonec k tomu nedošlo. Jasně, jde o záležitost skoro třicet let starou, což se muselo projevit, základní myšlenka byla dost chabá (necháme si zmrazit nějaké mrtvé vojáky, páč mám tušáka, že se pro ně za čtvrt století najde nějaké využití), ale jako akční béčko to na mě vcelku funguje a dokonce je to občas i slušně vtipné. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně nabitý!!! Damme vs. Lundgren nepřátelé už od Vietnamu se vrací aby spolu dokončily nevyřízený účty. Lundgren v tomhle filmu naprostej šílenec který říka jednu drsnou hlášku za druhou s Van Dammem si nakopávaj prdel celej film pršej náboje a všechno vybuchuje! Ve stylu osmdesátých let! Trochu připomína Terminátora no prostě užasnej akční nářez! ,,Řekni sbohem ty hajzle!"-,,Sbohem hajzle!" ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • Když kaskadér převrátil policejní autobus na bok, ozval se od kamery režisér se slovy: „Výborně! Sjedeme to ještě jednou!“ (Nathaniell)
  • Tři z univerzálních vojáků, kteří by měli ve filmu být Američané, hrají evropští herci. Konkrétně Belgičan (Jean-Claude Van Damme - Luc Deveraux), Švéd (Dolph Lundgren - Andrew Scott) a Němec (Ralf Moeller - GR76). (ČSFD)
  • Prvá verzia scenára bola nazvaná "Crystal Knights" ("Krištáľoví rytieri"). (m.a.t.o.)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama