Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděla někdy ve své pubertě a teď - po tolika letech ho vidět znovu bylo dost zvláštní :) Tento typ filmu je pro mě tou klasickou americkou komedií z devadesátek :) Doba, kdy měl Hanks svoji kudrnatou kštici a Ryan byla ještě krásná, přirozená holčina bez plastik...Film je plný amerických klišé, skvělýc pracovních možností a každodenních trápení :D :D Ale řekla bych, že tomuto filmu to nějak odpouštím ;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání příjemná romantická limonáda. Potěší sympatický (ač celými Státy rozdělený) ústřední pár i snaha definovat, co dojímá ženy a co zas muže. Ač k tomu má veškeré predispozice, Samotář není hloupým hollywoodským prefabrikátem. Věřím, že inteligentní scénář (odkazy na jiné filmy vždy potěší) má šanci dojmout stejnou měrou zástupce obou pohlaví. Pokud se vám Láska nebeská jeví příliš vyumělkovaná a zatím jste neobjevili kouzlo jihokorejských dojáků, může být právě tohle vaše valentinská klasika. 80% Zajímavé komentáře: bullshitski, JohnFarst ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie s výbornou hlavní dvojicí. Nora Ephron umí natočit romantickou komedii a tady to opět předvedla. Prakticky se dá říci, že její jediné zakopnutí přišlo v samotném finále na Empire State Building, které mohlo v sobě mít více emocí a nemuselo, tak rychle utéct do závěrečných titulků. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Meg Ryan má pochybnosti o svojom nastávajúcom a o záväzku, ktorý mu dala. Pochybuje preto, lebo sa do jej života dostala správa o Samotárovi v Seattlu a dojala ju. Film, ktorý rozpráva o sile znamení, o tom že nie je na škodu veriť vo filmový koniec a že láska na prvý pohľad existuje. Samozrejme, že my životom a realitou skúšaný jednotlivci to nejako nežerieme, ale vtipné je že réžia Nory Ephron a ľahkosť filmu nás k tomu aj napriek nášmu prirodzenému zapieraniu na malú chvíľu núti veriť. A my na tú na malú chvíľu veríme. Osobne sa pre mňa nejednalo o tak skvelý film ako mi bolo povedané z rôznych zdrojov, hlavne preto, lebo mi tam chýbala skutočná chémia medzi hlavnou dvojicou, ktorá bola dotiahnutá v láske cez internet k dokonalosti. Ale musím samozrejme súhlasiť, že finále je naozaj pekné. Čo sa o prvej časti filmu akosi povedať nedá. Až keď sa karty rozdajú začne to byť zaujímavé. Dovtedy je to len ukážka všemožných klišé, ktoré nám majú pomôcť pochopiť pocity hrdinov. A to som videl už niekoľko krát. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nora + Meg + Tom. Klasická ephronovka s nadneseným romantickým príbehom, chytrým scenárom a vtipnými dialógmi. Realita tu nemá miesto, iba romantika. Síce to nie je tak dokonalé ako Láska cez internet, nudiť sa nebudete. A film ma jednu skutočne geniálnu scénu - porovnávanie pri čom plačú muži a ženy ;) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (21)

  • Role Annie byla nabídnuta i Julii Roberts, ale ta ji odmítnula. (don corleone)
  • Při relativně nízkém rozpočtu 21 milionů amerických dolarů dokázal film jen v USA vydělat téměř 127 milionů dolarů a celosvětově film vydělal 228 milionů dolarů. (Varan)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama