Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní příběh vypráví o lásce devatenáctiletého Ondřeje (J. Čenský) a sedmnáctileté Aleny (I. Andrlová). Ondřejovi rodiče (J. Hlaváčová a M. Zounar) touží poznat dívku svého milovaného syna, a tak se Alenka vypraví „ukázat“. Zdánlivě poklidná návštěva dívky u Ondřejových rodičů se ale bohužel zásluhou jeho matky zvrtne zcela nečekaně jiným směrem a mezi ženami vypukne hádka a Alena odchází. Ondřej se nechce své lásky vzdát a omluví se Aleně za chování rodičů. Mladí dokonce začnou, a to i přes nevoli Ondřejových rodičů, plánovat společnou budoucnost a dokonce i svatbu! Jenže, protest, který chtěl mladý hrdina příběhu uskutečnit, se náhle obrací proti jeho nejvlastnějším zájmům a lákavé šanci, která se mu naskytne. Jak se Ondřej zachová? (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příliš mladí na lásku už nebyli. Ale praktické záležitosti neměli vychytané, mentálně nebyli zralí, takže se vše odehrálo jen v milostných oblastech, na ty už zralý byli, ale co dál? Vtom už měli velké problémy. Dívka otěhotní a je na dítě sama, kluk bere roha. Takže vše je jinak pro dívku, kluk jede v životě dál jako by se nic nestalo. https://www.youtube.com/watch?v=pyquS_ClPvQ Měním názor po dalším shlédnutí...ale nepodělím se o něj. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobné téma rozvíjí i seriál Chlapci a chlapi. První polovina celkem dějová – postava Aleny (Andrlová) vyniká svým rebelstvím. V konfrontací s Ondřejovou matkou (Jana Hlaváčová) má Alena navrch. Druhá polovina zbytečně rozvláčná. Celkově příběh odráží 80. léta. Dnešního diváka pobaví ne otázky na plat, ale výše tehdejšího platu:-) ()

Reklama

alambert odpad!

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsem se opravdu hodně nasmál, ale ne tomu jak je vtipný, nýbrž tomu jak trapný. Šroubované dialogy, možná spíš několik monologů za sebou než dialog...U scény, kde se ta dvojice zastaví před několika lavičkami obsazenými důchodci a začnou se objímat a líbat a důchodci je upřeně pozorují jsem podlehl naprostému asi dvouminutovému výtlemu. Na to se podívejte, zasmějete se... Přesto jedna hvězda a to za místy poněkud pikantní téma na to, že film vznikl za minulého režimu... PS: Bohužel, narazil jsem na to znova a musím to hodnocení změnit. Fakt to nejde... :-D ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že na dobu svého vzniku, byla tato televizná hra nadprůměrná. Základem byl dobrý scénář od Otto Zelenky, který občas napsal slušné scénáře. Všechny postavy se chovaly přirozeně a věrohodně a epilog ukazující morální převahu Aleny byl sice překvapivý, ale logický. Moc se mi líbilyi obě matky a také Dáša Veškrnové ve své menší roličce. Bobavilo mě, když se Ondřej dostal na Famu na režii. jen psal, aniž by fotil, či natáčel. Co k přijímacím zkouškám předložil? To asi bylo zbytečné, stačila by scénáristika, to se ale tvůrcům zdálo málo silné. Potěšující je konec, který se dost vymykal tehdejším stereotypům a ukázal, že Adamec má na víc. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasická 80. inscenace s místy elegantně se vlnícím obrazem o dvou mladejch (a vzhledem k věku a době přiměřeně blbejch) lidech. Hlaváčová výborná... "Vy NEMÁTE maturitu?" Super tchyně. Tchán Zounar (vynálezce) taky dobrej mimoň. No a tyhle fantastický rodiče mají skvělýho synka, kterýho bych třískala od rána do večera, bejt to moje dítě. No a Andrlová s jejím legendárním špičákem... Ta je sice na začátku voprsklá jak vopice, ale je jí to ve finále houby platný. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • „Konečně přišla moje šance – moje první postelová scéna! To už si mě musí všimnout! Nevšimla,“ prohlásil Jan Čenský, který si během natáčení myslel na Ivanu Andrlovou. [Zdroj: časopis Můj čas na kafíčko] (Duoscop)
  • Ivana Andrlová považuje svoju rolu Aleny za akúsi symbolickú pri prechode z rolí princezien do rolí mladých dievčat na začiatku 80. rokov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama