Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvaja priatelia Carl Taylor (CHARLIE SHEEN) a James St. James (EMILIO ESTEVEZ) sa živia na inteligenciu nenáročným povolaním pracujú ako smetiari. Každý deň obchádzajú svoju trasu, vysypú odpadkové kontajnery a odvezú smeti do mestskej spaľovne. Carlovou najväčšou zábavou je teleskopom pozorovať svojich susedov. Jedného večera vidí akéhosi muža v hádke so svojou príťažlivou susedkou Susan Wilkinsovou (LESLIE HOPEOVÁ), manažérkou firmy Berger. Keď Susan odíde, ktosi muža postrelí. Spolu s Jamesom Carl vidí dvoch mužov, ktorí odnášajú telo. Na druhý deň ráno sa pokojný život oboch kamarátov rapídne zmení. V jednom smetiaku totiž objavia telo mestského komisára, muža, ktorého zastrelili v predchádzajúci večer. Čo s ním? Ak to nahlásia, môžu ich obviniť z vraždy a pravého vraha skorumpovaná polícia hľadať už nebude. A tak sa rozhodnú telo ukryť, kým neodhalia pravých vinníkov. To je však pre dvoch jednoduchých mládencov mimoriadne ťažká úloha. Našťastie, pomocnú ruku im podá bláznivý vietnamský veterán Louis Fedders (KEITH DAVID) a tajomný rozvážač pizze (DEAN CAMERON). Zistia, že v pozadí je znečisťovanie životného prostredia a obrovská korupcia... Príjemná, nenáročná komédia je v poradí druhým režisérskym počinom Emilia Esteveza. Znalci kinematografie však určite vedia, čím iným sa snímka vyznačuje je to herecká účasť bratov Charlieho Sheena a Emilia Esteveza (ten si nechal meno po matke). S chuťou si zahrali smetiarov, ktorí prejdú cez rozum nielen mafii, ale aj polícii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl několikrát, ale už je to pár let zpátky. Měl jsem pocit, že to byla hodně dobrá komedie, kde to trochu kazí posledních pár minut, takže jsem tady dal původně 4 hvězdičky. Teď jsem to viděl znovu a musim to trochu poopravit. Je to hodně dobrá komedie, ale jenom asi tak do půlky. Potom to už nějak neni ono a zhruba posledních 20 minut celej film kazí naprosto nehoráznym způsobem... Nechci tady prozrazovat nic z děje, ale chvílema byl film natolik debilní, že jsem začal dost vážně pochybovat o duševnim zdraví jeho tvůrců. Třeba scéna z nějaký skládky toxickýho odpadu, kde jsou všichni v plynovejch maskách a protichemickejch oblekách a uprostřed toho se prochází hlavní šéf v kvádru a kravatě. Asi se šel nadejchat čerstvýho vzduchu nebo co. Jinak Charlie Sheen a Emilio Estevez jako popeláři jsou celkem zábavná dvojka a Keith David je ještě lepší a v první půlce jsem se opravdu skvěle bavil. Jenže jako celek ten film za moc nestojí. No dávám 3 hvězdičky. Smůla, mohlo to bejt lepší. A českej dabing byl opravdu divnej. Nejvíc mě dostalo, že celej film mluvili o brokovnici a měli na mysli vzduchovku. Věty jako "Já ho nezabil, střelil jsem ho jenom brokovnicí." jsou opravdu kouzelný. ()

agent00074 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se místy nudil ale postupem času a narůstajícím množstvím vtípků jsem se začal bavit. Ať už to byli policajti, nebo mrtvola, či poslíček s pizzou. Nejednou jsem se od srdce zasmál a i když film není zrovna vzorem duchaplnosti, stojí za to se na něj mrknout a snad si díky tomu trochu zlepšit náladu… 4* ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nehejtím film, ako taký. Estevezovci/Sheenovci sú fakt podarený súrodenecký pár, ktorému to proste prirodzene komediálne sype. Rozhodne si tiež nemyslím, že by sa pri tomto filme dalo nudiť. Problém je, že fascinácia je počas filmu niekde medzi "toto je bžunda" a "toto je ale aký fail!!!" Prevažuje druhý zmienený pocit... žiaľ, lebo proti Emíliovej rejži nemám skoro nič a celkovo som jeho veľkým fandom. Do budúcna mu želám snáď len lepší nos na scenáre... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Emiliovi Estevezovi a Charliemu Sheenovi to spolu pristane a ešte jedna vec - koľko poznáte smetiarskych komédií? Tým sme s kladmi skončili, MUŽI V PRÁCI sú spotenou fuškou s hŕstkou zábavných scénok a s atmosférou ešte ako-tak sa podobajúcou na zlaté 80. roky, hoci sa v tom čase už pomaly vstupovalo do deväťdesiatych. Estevez, ktorý snímku zároveň režíroval, si mal počkať na prepracovanejší scenár, keď chcel s bratom tak veľmi spolupracovať. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Fillm, jenž mám zafixovaný pod mnohem příznačnějším názvem Muži v práci, se pro mě postupem času stal v podstatě kultovním. Jedna z těch perel, které většina lidí ani neobjeví, protože někoho odradí starší datum vzniku, někoho zase hodnocení 65%. Ono to jako celek není žádná pecka, ale to pochopitelně kultovní film ani být nemusí. Dočkáme se zde velkého množství skvělých hlášek a neopakovatelně pohodové atmosféry, a když se do toho přidá ještě n**r, co nesnáší policajty, tak máme před sebou opravdu skvělou komedii s typicky osmdesátkovou zápletkou (akorát tedy z roku 1990). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Predstavitelia hlavných úloh, herci Charlie Sheen a Emilio Estevez, sú súrodenci. Ich biologickým otcom je legendárny Martin Sheen. (MM_Ramone)

Reklama

Reklama