Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvaja priatelia Carl Taylor (CHARLIE SHEEN) a James St. James (EMILIO ESTEVEZ) sa živia na inteligenciu nenáročným povolaním pracujú ako smetiari. Každý deň obchádzajú svoju trasu, vysypú odpadkové kontajnery a odvezú smeti do mestskej spaľovne. Carlovou najväčšou zábavou je teleskopom pozorovať svojich susedov. Jedného večera vidí akéhosi muža v hádke so svojou príťažlivou susedkou Susan Wilkinsovou (LESLIE HOPEOVÁ), manažérkou firmy Berger. Keď Susan odíde, ktosi muža postrelí. Spolu s Jamesom Carl vidí dvoch mužov, ktorí odnášajú telo. Na druhý deň ráno sa pokojný život oboch kamarátov rapídne zmení. V jednom smetiaku totiž objavia telo mestského komisára, muža, ktorého zastrelili v predchádzajúci večer. Čo s ním? Ak to nahlásia, môžu ich obviniť z vraždy a pravého vraha skorumpovaná polícia hľadať už nebude. A tak sa rozhodnú telo ukryť, kým neodhalia pravých vinníkov. To je však pre dvoch jednoduchých mládencov mimoriadne ťažká úloha. Našťastie, pomocnú ruku im podá bláznivý vietnamský veterán Louis Fedders (KEITH DAVID) a tajomný rozvážač pizze (DEAN CAMERON). Zistia, že v pozadí je znečisťovanie životného prostredia a obrovská korupcia... Príjemná, nenáročná komédia je v poradí druhým režisérskym počinom Emilia Esteveza. Znalci kinematografie však určite vedia, čím iným sa snímka vyznačuje je to herecká účasť bratov Charlieho Sheena a Emilia Esteveza (ten si nechal meno po matke). S chuťou si zahrali smetiarov, ktorí prejdú cez rozum nielen mafii, ale aj polícii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Americká komedie o dvojici popelářů, jejichž nenáročný život je přerušen nalezením mrtvoly místního starosty. V hlavních postavách mužů zaměstnaných v technických službách se představili dva skuteční bratři Ch. Sheen a E. Estevez, pro něhož je tento film zároveň jeho druhým režisérským počinem. Snímek, zpočátku se seriózně tvářící se postupně proměňuje v nepříliš hlubokou taškařici. Nelibě vonící pracovní náplň obou mužů je odsunuta na okraj a do popředí se dostává souboj s mafiánskou organizací znečisťující životní prostředí. Některé nápady nebyly vůbec špatné, například neustálý pohyb s mrtvolou po městě, postava magora Luise, jenž neměl rád policisty či totálně dementní dvojice mafiánských přisluhovačů. Vynechám-li fakt, že nejsem příznivcem fekálního humoru, jenž je zde mnohými nepochopitelně vyzdvihován, hodnotím mnohé jiné gagy (jež se hromadí zejména k závěru) jako mírně řečeno infantilní, mám na mysli nelogické chování postav, Sheenovo tragické nabíjení či proměna všemocného bosse podsvětí na ubohou karikaturu. Přestože toto dílo hodnotím čistě průměrně, musím dodat, že si mě režisér Estevez tímto snímkem nezískal. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Vozeňí odpadu musíš brát jako přestupnou stanici do ráje." Dobová bláznivá komedie s výborným smyslem pro humor. Charlie Sheen a Emilio Estevez v netradičních rolích popelářů. K tomu do tria výborně hláškující Keith David. Krimi zápletka je slabší ale celé to působí bezstarostně. Stará komedie, která má i po letech něco do sebe. 7/10 ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Začátek je super - naschvály mezi popeláři atd. Potom se to ale přehoupne v pološílenou a polohloupou komedii, což ale v kontextu doby natočení příliš nevadí. Mezi klasiku subžánru patří scény s černošským kontrolorem a nadutými policajty. Co stálo za odpad na druhou, byl dabing, který by dnešní studenti udělali lépe. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Kultovní crazy komedie z 90. let o dvou problémových a flegmatických popelářích, kteří na co sáhnou, to poserou. Kromě vyvádění průserů v práci, mají zálibu ve šmírování okolních činžáků a střílení z brokovnice. Aby toho nebylo málo, najdou v popelnici mrtvolu jednoho politika. V tu chvíli se rozjede pravá bláznivá podívaná, do které se zapletou dva absolutně blbí poldové, černošskej cholerik a unesený rozvozce pizzy. Do toho po celou dobu hrají disco písničky z přelomu 80. a 90. let. Jediné, co zamrzí, je ten příšerný dabing. [2044. hodnocení, 92. komentář, 65%] ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

3. hvězdička nakonec přibyla jen tak tak. Nebýt dabingu, který spíchla banda ochotníků zřejmě za párek a pívo, dal bych ji nejspíš rovnou. Estevezovi se nedá upřít jeho smysl pro humor, ale je to tam natlačený jak banda vietnamců v přepravním kontejneru, takže to prostě dohromady nějak nefunguje. Spíš jsem se pobavil nad jednotlivými gagy /asi 3 dohromady/, než jako filmem takovým. Slušný pokus, ale ve výsledku marný.50% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Predstavitelia hlavných úloh, herci Charlie Sheen a Emilio Estevez, sú súrodenci. Ich biologickým otcom je legendárny Martin Sheen. (MM_Ramone)

Reklama

Reklama