Reklama

Reklama

La hora fría

  • angličtina The Dark Hour

Obsahy(1)

Osmiletý Jesus žije s dalšími osmi lidmi v podzemních rozpadajících se prostorech. Jedině tam jsou v bezpečí před nebezpečím hrozícím na povrchu zničeném jadernou válkou. Po určité době se dostavuje kritický nedostatek léků, potravin a munice. Skupina se bude muset vydat do postapokalyptického světa pro pomoc. (Chatterer)

Recenze (16)

Miagy 

všechny recenze uživatele

Pomerne nevyvážený, dosť nevysvetlený mysteriózny horor. Španieli tentoraz šlápli vedle. Temná atmosféra a dobrá hra s kamerou filmu príliš nepomohla. Čo sa týka deju, ten je dosť priamočiary avšak nevysvetlený, koniec ostáva pomerne otvorený a takmer nič sa nedozvedáme. Zmiešané pocity...Plusom je ešte hudba... ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Hora fria aneb mrazivá hodina.Narychlo spíchnutá slátanina která neví jestli je hororem,sci-fi nebo pokusem o psychodrama.Tvůrci se evidentně inspirovali vlastními démony než pořádnému scénaři.. Skupina několika přeživších blíže nespecifikovanou katastrofu je podivně rozpolcena kdy nejstarší člen skupiny Judas ostatním a zřejmě i sám sobě tvrdí,že jsou na místě již devět let a v obchodním centru, to však odporuje tvrzení o jaderném výbuchu , který pořád promítá dvěma nezletilým členům party. Mráz se začíná šířit a sním i špatně trikově zvládnuté příšery včetně nějakých nemrtvých...Skupina zjistí , že dochází léky atd tak si vyrazí na výpravu . Proč se nezabarikádovali u zásob má zřejmě divák za domácí úkol pochopit sám. Vyvrcholení příběhu je pak čirým zoufalstvím a zjištěním, že i Španělé dokážou natočit velmi špatný film. ()

Reklama

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Já se teda nenudil, není to žádný zázrak, ale v rámci postapo lehce nadprůměr (za ten závěr jsem to zvedl na 4*). Jediná věc mě na tom ale iritovala - vzhledem k tomu jaká nebezpečí tuto skupinku ohrožovala, nebyli nijak zabarikádování či chránění (alespoň to nikde ve filmu ukázáno nebylo), nepočítám-li jejich kamrlíky s dveřmi na zástrčku. A tak není divu, že si to tam špacírovali freonoví duchové i malomocní jak na Václaváku. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Jesus je idiot a zaslouží skapat hned ze startu! Samozřejmě přežije až do konce. Ne není to spojler, vzhledem k tomu, že je to vypravěč, jsou karty tak nějak rozdány na začátku. Španělské herečky tady vypadají jako italské tenistky, hlavní postava (chlapeček Jesus) je kretének na přesdržku a hlavně se tvůrci nenamáhali s vysvětlením, co jsou ti pochodující mrazíci a to mě nasralo, protože na to jsem byl vlastně zvědavý nejvíc. Konec je sice nepřekvapivý, ale pěkně vyrobený. Venkoncem jedna z horších španělských scifi. Tři hvězdy spíš z lítosti, protože možnosti tam byly, ale scénárista se asi bál trochu odvázat. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

No vida, tak tohle mě mile překvapilo. Velmi sugestivní, mysteriózně-hororový snímek, který sice svým post-apokalyptickým námětem nikterak originální není, ale Španělé toto téma zpracovali přece jen docela netradičně. Příběh skupiny lidí, která se schovává v podzemním krytu po jaderné válce, je sice trošku klišé, ale protože film obsahuje řadu nadpřirozených prvků a má výbornou atmosféru, kterou dokresluje velmi povedená hudba, divák si opravdu nemá nač stěžovat. Několikrát jsem se přistihl, že skoro ani nedýchám, a to hlavně při těch „mrazivých nocích“, při kterých doupětem přeživších procházeli éterické bytosti, jejichž původ a smysl jsem teda za celý film nepochopil, ale to asi není podstatné. Rovněž ty nakažené potvory, kterým lidé říkali „cizinci“, se mi moc líbily a fakt naháněly hrůzu. No a ten vypečený konec mě opravdu dostal a vykouzlil mi na tváři škodolibý úsměv. Takhle nějak to má vypadat. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama