Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

anderson 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý od prvopočiatkov okato adoruje Alias. A tento upgrade veru nie je o nič horší. Riešia sa hádanky (Rambaldiho vynálezy nahradilo zašifrované tetovanie), prebieha treskutá akcia, protagonisti sú sympatickí a podľa vôle scenáristu prebiehajú na kladnú alebo zápornú stranu. Dokonca tu máme aj časovo-skokový season break. Vďaka politickej korektnosti pribudli aj nevyhnutné gender prvky a pomerne dôstojný záver dúfam už bude definitívny. Hoci v tomto seriáli ani smrť nikdy nebola poslednou kapitolou. Odporúčam každému, kto hľadá nenáročný, adrenalínový, zábavný a remeselne nadpriemerný relax. A ja osobne som bol príjemne prekvapený sympatickou Ashley Johnsonovou, ktorú si pamätám ešte ako malé dievčatko z vandammovskej klasiky LEVIE SRDCE. (6.9.2020) ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Základní nápad s nalezenou zdrogovanou nahou ženou na ulici s vytetovanou mapou na těle, se ztrátou paměti, bez identity, jíž to někdo udělal, aby FBI pátrala po stopách zločinů a vyobrazených hesel a indícií... její postupně se objevující útržky vzpomínek a střípky vedoucí k řešení kriminálních činů.... začátek byl dobrý. Zpracování špatné. Nezáživné + nelogičnosti v tom, že jí například FBI od začátku bere do party s sebou na nebezpečné akce, nechá jí překládat z čínštiny (i když si pak možná překlady zpětně ověřují) a důvěřují osobě s neznámou identitou... Nakonec se z toho vyklubala neuvěřitelná, nepříjemná blbost. ()

Reklama

keoma26 

všechny recenze uživatele

Jsem teprve na uplnym zacatku, ale vypada to koukatelne, smrncovni tempo, radoby sofistikovany hadanky a rebusy na tele hlavni hrdinky, solidni souboje na telo, zadna kasirka. Neco mezi Dlouhym polibkem na dobrou noc, Mementem, Prison Break a Bournem, samozrejme v hodne light vydani... V nekterych momentech se totiz serial sam srandovne shazuje, treba kdyz se hrdinka pta chlapka s trubici v krku, odkud ji zna, nebo nektere sceny z analytickyho tymu...ale jinak celkem chytrej prefabrikat, tak akorat spravne paranoidni a akcni. A pozor, 4. dil ma jako hlavni tema smrtici virus! ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Pilot: Je to takové nemastné, neslané. Je pravdou, že od první do poslední minuty je to jedna velká akční jízda a divák se skoro nestihne ani nadechnout. To však může být onen problém, který mi na tom vadí. Připadá mi, že v tomto tempu jsou leckdy jednotlivé scény násilně a uměle šroubovány k sobě, což sebou samozřejmě přináší množství logických lapsů, které jsou v některých případech na můj vkus opravdu moc velké. Jaimie Alexander i Sullivan Stampleton jsou ve svých rolích sympatičtí, to je však asi jediný důvod proč pokračovat ve sledování dalších epizod. Zbytek mě prostě míjí a Blindspot hold není seriálem pro mne... ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Má to skvělý rozjezd, zajímavou myšlenku a seriál za 23 dílů neztratí na tempu. Na druhou řadu jsem neskutečně natěšená, tohle je vyloženě série na maraton. Takhle divoký cliffhangery na konci dílů, co vás donutí se koukat do pěti do rána (a pak vstát po obědě a během neděle to dojet) jsem naposledy zažila u starých Heroes nebo Aliasu, který mi maličko připomíná. ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Jedním z tvůrců tetování Jane Doe (Jaimie Alexander) je David Kwong, absolvent Harvardu, kouzelník a iluzionista. (Nykki)
  • Seriál je pojmenován doslova podle slepé skvrny v oku, kterou má každý člověk. Způsobuje, že v určité vzdálenosti a konkrétním úhlu danou věc nevidíme. (TaNya_)
  • Epizoda se částečně odehrává v Bulharsku, ale exteriéry se natáčeli v Praze - např. ve 26.minutě jede tramvaj na Palachovo náměstí kolem budovy Filozofické fakulty. (AnaMaruska)

Reklama

Reklama