Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Nejprve to celé působí cool a mysteriózně. Ale očekávání většiny diváků zřejmě uspokojena nebudou. Seriál disponuje atraktivní zápletkou, zajímavou hlavní hrdinkou (hlavně zajímavě potetovanou) a místy ucházejícím, místy odfláknutým scénářem... A herci, kteří nehrají první ligu, ale snaží se, seč jim síly stačí. Je jim to však houby platný. Na zápletku s tetováním je navlečen řetězec více či méně zapamatovatelných vyšetřování. Drive dodává zvládnutá akce, nějaké ty vztahové cukrbliky a hra na slepou bábu. Děj masivně trpí neduhy soustavné zkratkovitosti a nereálným timingem ubírajícímu na uvěřitelnosti. Lze si na to „zvyknout“, ale pokud je v souhře velké množství naplánovaných událostí, které reálně padouši nemohou kontrolovat (ale přitom vše jede bez zádrhele podle pošahaného plánu) a pokud hrdinové louskají megasložité šifry na počkání a unikají zkáze a zachraňují tisíce životů s těsným načasováním takřka v každém díle, po čase mi to už přišlo nepatřičné a vlastně docela nudné. Přitom nejzajímavější jsou paradoxně části, ve kterých se na pilu netlačí béčkovými instrumenty. Rušivě působí i poplatnost některých politických kauz. Pokud v tomto ohledu přistoupíte na hru autorů, dá se na to po jistou dobu koukat. __ Mě to vydrželo tři sezóny. Končím, je to furt na jedno kopyto. (Zajímavý komentář: sidonka) ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Druhá série ztratila nástupem Sandstorm linky dech. Jako kdyby 15 dílů druhé řady bylo jen křoví pro závěrečné finále, které sice mělo otřesné efekty a animaci, zato mělo ale dobrou katarzi. Cliffhanger už byl navíc, ne že ne, ale zase slibuje, že se tvůrci spíš vracejí ke svým kořenům z první série. Celá S03E01 je pak v podstatě jen a jen prolog k závěrečné sekvenci, která slibuje, že se tvůrci opravdu rozhodli neustrnout na jednom místě a osmnáct měsíců (příběhové) absence narvat tajemstvími jednotlivých postav. Hurá. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Konec s S01E04. Bohužel další typická seriálová amícká nuda, kdy se nic nerozplétá a když už to začíná tak vypadat, zase autoři vše zahodí a postavy ani divák zase nic neví. Na to se náhodně vrší vymyšlené případy, u kterých si autoři zjednodušili práci tím, že nemusí vůbec nijak navazovat na pofidérní děj seriálu, protože žádný takový tu není, a postavy navíc všechno hned ví, všechno hned přinesou, protože všechno mají připravené od rekvizitářů, že, a všude jsou ve vhodnou chvíli, případně urychlí konané zlo tím, že na sebe upozornili, ale stejně to stihnou na poslední chvíli vše vyřešit.. Nic nijak dlouho netrvá, na nic se nečeká, všechno hned všem docvakne a náhod je tu víc než členů celého štábu. Bohužel z toho vylezl nesmysl a ani ono mysteryózno - potetovaná dívka, tu nemá pořádně žádnou jinou úlohu než nutit dvě postavy hluboce zbytečně debatovat o nutnosti utajit utajit nějaký CIA/FBI projekt a konspiraci a....zíííííííív. ~~~ 1,5* ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal mezi 2 a 4 hvězdičkami. Ještě před tím, než jsem dal pouhé dvě, smazal jsem z harddisku zbylé díly první série, které jsme ještě neviděl. Proč? Protože mě začalo štvát, jak si ze mě scenáristé dělají srandu. Důkazy, které "prostě vyskočí" v ději; logické chyby, které by normálnímu agentovi FBI asi neprošly a k tomu hodně divně nastavená postava agenta Wellera. Jo, zápletka je zajímavá a pořád si říkám, copak se asi tak z toho všeho nakonec vyklube. Ale abych tomu obětoval svůj čas, to teda ne. Díky, stačilo. Druhou šanci už nedostanete. ()

Tommassi3

všechny recenze uživatele

Pilot dokáže silně zaujmout - Jak by taky ne, když mísí puzzle koncept s motivy z Bournea i Útoku z vězení.. - a tak jsem nesmírně zvědav, jak se to celé vyvine, a snad tak Mrtvý bod nebude až příliš symbolický název, aby v něm samotná série nakonec neuvízla, stejně jako Blacklist, jehož v důsledku Blindspot tolik asociuje.. Nicméně krásná Jaimie Alexander jako živá kérka se zatím jeví jako skvostný castingový tah.. ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Jedním z tvůrců tetování Jane Doe (Jaimie Alexander) je David Kwong, absolvent Harvardu, kouzelník a iluzionista. (Nykki)
  • Postava Patterson (Ashley Johnson) byla původně zamýšlena jako 45letá přísná žena. (Nykki)
  • Prvních 32 epizod (celá první série a prvních 9 dílů série druhé) jsou anagramy, přičemž názvy první série jdoucí po sobě, vyprávějí příběh související s dějem seriálu. (Nykki)

Reklama

Reklama