Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

Tommassi3

všechny recenze uživatele

Pilot dokáže silně zaujmout - Jak by taky ne, když mísí puzzle koncept s motivy z Bournea i Útoku z vězení.. - a tak jsem nesmírně zvědav, jak se to celé vyvine, a snad tak Mrtvý bod nebude až příliš symbolický název, aby v něm samotná série nakonec neuvízla, stejně jako Blacklist, jehož v důsledku Blindspot tolik asociuje.. Nicméně krásná Jaimie Alexander jako živá kérka se zatím jeví jako skvostný castingový tah.. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Druhá série ztratila nástupem Sandstorm linky dech. Jako kdyby 15 dílů druhé řady bylo jen křoví pro závěrečné finále, které sice mělo otřesné efekty a animaci, zato mělo ale dobrou katarzi. Cliffhanger už byl navíc, ne že ne, ale zase slibuje, že se tvůrci spíš vracejí ke svým kořenům z první série. Celá S03E01 je pak v podstatě jen a jen prolog k závěrečné sekvenci, která slibuje, že se tvůrci opravdu rozhodli neustrnout na jednom místě a osmnáct měsíců (příběhové) absence narvat tajemstvími jednotlivých postav. Hurá. ()

Reklama

LadyPupu

všechny recenze uživatele

Končím po 6. dílu. Nejsem schopna nadále sledovat nesympatickýho hlavního hrdinu, kterej ve chvíli akce, kdy umírají lidi, toká s hlavní představitelkou místo toho, aby je zachraňoval. Spousta nelogičností a unylých pohledů těch dvou trotlů mě prostě přestala bavit. První série měla určitě dobrý start, ale potvrdila mi mou domněnku, že nejsem cílovka a v tomto případě ani běžec na dlouhé seriálové tratě. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý od prvopočiatkov okato adoruje Alias. A tento upgrade veru nie je o nič horší. Riešia sa hádanky (Rambaldiho vynálezy nahradilo zašifrované tetovanie), prebieha treskutá akcia, protagonisti sú sympatickí a podľa vôle scenáristu prebiehajú na kladnú alebo zápornú stranu. Dokonca tu máme aj časovo-skokový season break. Vďaka politickej korektnosti pribudli aj nevyhnutné gender prvky a pomerne dôstojný záver dúfam už bude definitívny. Hoci v tomto seriáli ani smrť nikdy nebola poslednou kapitolou. Odporúčam každému, kto hľadá nenáročný, adrenalínový, zábavný a remeselne nadpriemerný relax. A ja osobne som bol príjemne prekvapený sympatickou Ashley Johnsonovou, ktorú si pamätám ešte ako malé dievčatko z vandammovskej klasiky LEVIE SRDCE. (6.9.2020) ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Když něčemu dáte skoro 100 hodin života, je poněkud obtížné přiznat, že si to čtyři hvězdy zaslouží jedině po vymazání paměti - takže mé hodnocení berte s velkou dávkou shovívavosti. Na první tři série je těch výtek samozřejmě méně - ale hlavně: ty postavy i jak jim to sviští si zamilujete (a také tedy zaplaťpánbu za dabing, tedy, že u toho můžete klidně dělat ještě i něco jiného). U čtvrté řady úpíte a trpíte, přesto ji sledujete a občas jste odměněni i nějakým vydařeným dílem či ftipnou narážkou mezi aktéry, které ještě stále máte v oblibě. Pátou sérii si dáte už jen s obrovským sebezapřením a sebeobětováním mozku (protože je to už opravdu velice debilní), k čemuž vám má pomoci snad alespoň to, že se děj údajně odehrává i v PRAZE (což je opět maličko komplikováno tím, že v bunkru v Praze, takže z matičky neuvidíte ani miniaturní ň). Ale jestli to někdo dotáhnete hrdinsky až do konce, slibuji, že se nakonec snad alespoň dojmete - jako já. Myslím tím ovšem první konec. U druhého konce patrně asi budete chtít jít skočit z mostu, ale přimlouvám se - takto radikálně to neřešte, k vyrovnání účtů bohatě postačí zasednout ke kompu a sesmolit záštiplný a lamentující komentář na ČSFD. ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Pokrýt kůži Jaimie Alexander (Jane Doe) tetováním zabralo v celkovém souhrnu týmu tří maskérů asi 6 hodin. (TaNya_)
  • Jane Doe (Jaimie Alexander) má tetování s latinským heslem „Pro Aris et Focis“, což v překladu znamená „Pro krb a domov“. (Epistemolog)

Reklama

Reklama