Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

Spooner

všechny recenze uživatele

Pilot: Pilot Blindspot tedy nešetří nadějnou zápletkou a skvělým obsazením v čele s výtečnou Jaimie Alexander, které vás donutí sledovat minimálně dalších několik epizod. Celé je to navíc servírováno v tak svižné a nenáročné podobě, že divácký hit mají u NBC zkrátka zaručený. Zároveň se ale nemůžu zbavit dojmu, že novinka se až příliš veze na vlně divácky úspěšného Blacklistu. Také zde tvůrci zpočátku operovali se slibným a napínavým příběhem za podpory charismatického antihrdiny. Stačilo ovšem několik dílů a seriál se změnil v totální kriminální rutinu, jež dokázala zprvu výtečný děj téměř pohřbít. Tak trochu se proto obávám, aby se touto nepěknou cestou nevydal i Blindspot. Doufejme tedy, že scenáristé se budou hlavní lince věnovat co nejvíce a začnou svůj potenciál co nejdříve těžit na maximum. Byla by totiž škoda, kdyby se výtečná herecká dvojice nakonec utopila v seriálovém průměru.60% ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl okamžitě vtáhne do děje. A i když nepřináší nic moc nového, vypadá to na zábavnou seriálovou jízdu. Uvidíme, zda se z toho časem nestane tuctová konspiračka plná klišé. Pilot - 80% K mému překvapení se tvůrci skutečně drželi pevně dané dějové linie, která sice občas částečně musela ustoupit řešení jednotlivých případů spojených se záhadným tetováním Jane, ale ani na chvilku nesklouzli k pouhým výplňkovým epizodám. Po celou sezónu jsme sbírali střípky, které se postupem času pospojovaly a ve finále vše dávalo smysl. Chemie mezi Jane a Kurtem navíc funguje na výbornou a ve světle událostí z finále se i v tomto ohledu jistě máme ve druhé řadě na co těšit. 1. série - 80% ()

Reklama

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Začiatok mi tak nejak dával nádej na tajomnú krimi, ale postupom času sme sa dovliekli snáď až k ekológii. Prvé dve série v podstate uzavreli hlavný dej a nasledovala séria s bratom i tá bola tak nejak akceptovateľná, ale potom to bezduché trápenie bolo ukončené tak nejak zhurta a dúfam, že už nebude pokračovať. Inak podľa jednotlivých dielov je CIA taká teroristická organizácia pôsobiaca po celom svete. A aj rôzne nezhody medzi FBI a CIA v tomto seriáli sú na pováženie. ()

Ouwen

všechny recenze uživatele

Vzdávám to po asi šesti dílech. Určité kvality to má a myslim si, že tvůrci na to jdou víceméně dobře. Jenže scénář... je na hovno. Pije mi krev, jak všechny postavy mají všecko po ruce a absurdním vysvětlováním kecaj, jak k tomu přišli. Navíc všecko působí úplně samoúčelně. Jako kdybych sledoval snahu o nejakčnější seriál všech dob. Vidim v tom mix Legends, Person of interest a Strike back. A jako ano, je to akční dost a jsou tam prvky, kterým nejvíc holduji. Rková střílečka, jenže těžce nezajímavá. Záporáci jsou úplně nudný a jejich motivace nezajímavé, co se týče bitek, je to sice lepší, ale............... ono nevadí, že choreografie je civilní a je to spíš o loktech a dlaních, jenže kamera je úplně příšerná, třese se a snímá moc blízko u těla. Střih katastrofální, a to i v neakčních scénách!!! Vizuální stránka průměrná, bitky nejsou moc kontaktní, ani drsné, natož dynamické mi taky nepřišli. Herci jsou už fakt výrazně lepší a potěší i neustále hrající hudba, i slušné tempo a především premisa. Stapleton ale šlápl vedle a jeho kolega z Strike back Winchester si vedl o dost lépe v Playerovi. Blindspot krom dobrých xichtů a premise vlastně nemá co nabídnout, scénář je o těžkých náhodách, je to furt o tom samém, záporáci nezáživný, akce hrozná. A je to škoda, protože hlavní duo je fakt fajn. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Konec s S01E04. Bohužel další typická seriálová amícká nuda, kdy se nic nerozplétá a když už to začíná tak vypadat, zase autoři vše zahodí a postavy ani divák zase nic neví. Na to se náhodně vrší vymyšlené případy, u kterých si autoři zjednodušili práci tím, že nemusí vůbec nijak navazovat na pofidérní děj seriálu, protože žádný takový tu není, a postavy navíc všechno hned ví, všechno hned přinesou, protože všechno mají připravené od rekvizitářů, že, a všude jsou ve vhodnou chvíli, případně urychlí konané zlo tím, že na sebe upozornili, ale stejně to stihnou na poslední chvíli vše vyřešit.. Nic nijak dlouho netrvá, na nic se nečeká, všechno hned všem docvakne a náhod je tu víc než členů celého štábu. Bohužel z toho vylezl nesmysl a ani ono mysteryózno - potetovaná dívka, tu nemá pořádně žádnou jinou úlohu než nutit dvě postavy hluboce zbytečně debatovat o nutnosti utajit utajit nějaký CIA/FBI projekt a konspiraci a....zíííííííív. ~~~ 1,5* ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení probíhalo v americkém New York City. (Epistemolog)
  • Jako Jane Doe (v případě mužů John Doe) se v USA označují pacienti, mrtvá těla či lidé, kteří z nějakých důvodů nemohli být identifikování. (TaNya_)

Reklama

Reklama