Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pilot: Docela dobrá ukázka toho, jak oživit stereotypní kriminálku, ve které se FBI nahání s teroristy. Stačí přidat pohlednou female herečku, potetovat jí od hlavy až k patě, aby byl důvod ji několikrát svléknout (ale protože nejsme na HBO, stejně nic neuvidíme) a pak jen postupně odhalovat, jak je vlastně perfektním vodítkem k naprosto každému problému. Po kreativní stránce to je dost bída, po té řemeslné to šlape skvěle a díky přesvědčivým hercům v čele s .. přiznávám .. zatraceně sexy Jaimie Alexander a odhodlaným Sullivanem Stapletonem, to hodnotím jako nadprůměr. Nic světoborného se tady však nekoná a důvodů sledovat to dál mám jen pramálo. Druhý díl na podzim napoví. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Základní nápad s nalezenou zdrogovanou nahou ženou na ulici s vytetovanou mapou na těle, se ztrátou paměti, bez identity, jíž to někdo udělal, aby FBI pátrala po stopách zločinů a vyobrazených hesel a indícií... její postupně se objevující útržky vzpomínek a střípky vedoucí k řešení kriminálních činů.... začátek byl dobrý. Zpracování špatné. Nezáživné + nelogičnosti v tom, že jí například FBI od začátku bere do party s sebou na nebezpečné akce, nechá jí překládat z čínštiny (i když si pak možná překlady zpětně ověřují) a důvěřují osobě s neznámou identitou... Nakonec se z toho vyklubala neuvěřitelná, nepříjemná blbost. ()

Reklama

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Tak to sem si dal teda 😄 5 sérií, dohromady 100 dílů. Není to klasická kriminálka, ale příběh na pokračování. Nejvíc se přibližuje seriálům jako Útěk z vězení, 24 hodin nebo Nikita. A je to fakt napínavý, takže prostě musíte hned zapnout další díl. I postavy jsou fajn a dá se k nim brzo vytvořit kladný vztah. Ve třetí sérii tomu ale dochází výrazně dech, už to však nejde zastavit 😆 Jedná se o klasickou americkou seriálovku, a opět se opakuje to co říkám delší dobu, 22 dílů na sérii je prostě moc. Nicméně to nic nemění na tom, že seriál je hodně dobrej a jako doporučení jak přežít lockdown úplně ideální. Nudit se fakt nebudete. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Když něčemu dáte skoro 100 hodin života, je poněkud obtížné přiznat, že si to čtyři hvězdy zaslouží jedině po vymazání paměti - takže mé hodnocení berte s velkou dávkou shovívavosti. Na první tři série je těch výtek samozřejmě méně - ale hlavně: ty postavy i jak jim to sviští si zamilujete (a také tedy zaplaťpánbu za dabing, tedy, že u toho můžete klidně dělat ještě i něco jiného). U čtvrté řady úpíte a trpíte, přesto ji sledujete a občas jste odměněni i nějakým vydařeným dílem či ftipnou narážkou mezi aktéry, které ještě stále máte v oblibě. Pátou sérii si dáte už jen s obrovským sebezapřením a sebeobětováním mozku (protože je to už opravdu velice debilní), k čemuž vám má pomoci snad alespoň to, že se děj údajně odehrává i v PRAZE (což je opět maličko komplikováno tím, že v bunkru v Praze, takže z matičky neuvidíte ani miniaturní ň). Ale jestli to někdo dotáhnete hrdinsky až do konce, slibuji, že se nakonec snad alespoň dojmete - jako já. Myslím tím ovšem první konec. U druhého konce patrně asi budete chtít jít skočit z mostu, ale přimlouvám se - takto radikálně to neřešte, k vyrovnání účtů bohatě postačí zasednout ke kompu a sesmolit záštiplný a lamentující komentář na ČSFD. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Konec s S01E04. Bohužel další typická seriálová amícká nuda, kdy se nic nerozplétá a když už to začíná tak vypadat, zase autoři vše zahodí a postavy ani divák zase nic neví. Na to se náhodně vrší vymyšlené případy, u kterých si autoři zjednodušili práci tím, že nemusí vůbec nijak navazovat na pofidérní děj seriálu, protože žádný takový tu není, a postavy navíc všechno hned ví, všechno hned přinesou, protože všechno mají připravené od rekvizitářů, že, a všude jsou ve vhodnou chvíli, případně urychlí konané zlo tím, že na sebe upozornili, ale stejně to stihnou na poslední chvíli vše vyřešit.. Nic nijak dlouho netrvá, na nic se nečeká, všechno hned všem docvakne a náhod je tu víc než členů celého štábu. Bohužel z toho vylezl nesmysl a ani ono mysteryózno - potetovaná dívka, tu nemá pořádně žádnou jinou úlohu než nutit dvě postavy hluboce zbytečně debatovat o nutnosti utajit utajit nějaký CIA/FBI projekt a konspiraci a....zíííííííív. ~~~ 1,5* ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Policista, který najde tašku na Times Square, nosí odznak z 22. okrsku. Times Square je v 18. okrsku. 22. okrsek je však v Central Parku. (Epistemolog)
  • Pokrýt kůži Jaimie Alexander (Jane Doe) tetováním zabralo v celkovém souhrnu týmu tří maskérů asi 6 hodin. (TaNya_)
  • Prvních 32 epizod (celá první série a prvních 9 dílů série druhé) jsou anagramy, přičemž názvy první série jdoucí po sobě, vyprávějí příběh související s dějem seriálu. (Nykki)

Reklama

Reklama