Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři vysokoškoláci, kteří natáčejí dokument o podstatě strachu, jsou vtaženi do světa svých vlastních nočních můr, když proti nim jeden z nich obrací jejich vlastní fóbie. Hledá totiž způsob, jak se zbavit své vlastní posedlosti a udělá pro to takřka cokoliv. (chuckyna)

Recenze (60)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dosť chaotické a vo výsledku preto nezaujímavé, hlavne zo začiatku snímku. Akoby dejová linka nemala žiadnu koncepciu, ktorá by postupne viedla k nejakému cieľu. Chcelo sa skrátka nad obsahom trochu viac zamyslieť. Ku koncu celkový dojem trochu vylepšili hororové prvky, nečakajte síce žiaden ultra mega masaker, ale aj to málo napätia po tej nude potešilo, konečne tak prišlo aspoň na niečo málo akcie. Vďaka záveru veľmi slabý priemer. 50/100 ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je mi docela ukradený, jestli je to dle nějaké povídky nebo ne. Hodnotím film, který se žánrově pohybuje na hranici psychologického dramatu a hororu, a od kterého jsem čekal prachobyčejnou teenagerovskou vyvražďovačku, ale dostalo se mi především milého překvapení, a to v podobě originálního námětu, který řeší myšlenku strachu tedy fóbií z čehokoli a jestli je možné ji překonat. Co mě trochu mrzí, je málo rozvinutý potenciál. Z hororového hlediska je totiž nejzajímavější až poslední půl hodinka. To předtím je bohužel jen průměrná podívaná a leckoho může nudit. Já jsem to vzal v podobě, jaké mi to bylo naservírováno a myslím, že si Dread ty 4 hvězdičky zaslouží - hlavně díky lepšímu konci. (PS: při té scéně s masem sem málem blil, hnus) 70% ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů, co vás psychicky zjizví. Pokud máte rádi psychologickej teror a až zarážející lidské zlo, tak jste doma, plus nějaká ta libová brutalita (ale ta není podstatou mého znechucení). Původní povídku si už moc nepamatuju, ale přidávám se ke konstatování, že natažení příběhu na celovečerní stopáž film kazí. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať.  Z Barkerových kníh mám prečítanú zhruba polovicu, a Druhé knihy krvi (z ktorých Dread vzišiel) sú od neho tým bezkonkurenčne najslabším. Ignorujúc jednotlivé detaily, ich hlavný problém má spoločného menovateľa, ktorým je dĺžka. Vždy je tam nápad, do určitého momentu je to fajn, následne by ale mali skončiť, miesto čoho pokračujú nasilu vždy ešte nepotrebnou druhou polovicou. Takže tvorcovia adaptácie sa vlastne pokúsili poviedku, ktorej uškodilo prílišné naťahovanie, ešte predĺžiť. Fungovalo by to v áčku, načrtnuté témy majú potenciál na kvalitnú traumu. Bohužiaľ sa ale písali neskoré roky nulté, kedy fičalo explotation, film dostal opäť trápne nahnedlý (resp. nažltlý) look à la séria Saw, a vo výsledku skončil ako béčko, pretože sa miesto psychológie rozhodol sústrediť na nechutnosti a pseudo-depresívne, lacné pokusy o temnotu. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Trauma v hlavě díru leptá, psychopat se ze tmy chechtá." Když nebudeš čelit své bestii, příjde si ona pro tebe. Strach tě sežera zaživa, skvrny na duši nevycídíš ani pěti litry Sava a orální sex s mrtvolou (v pase rozpůlenou) bude mít své mouchy. Chudák Quaid, noční můry měl par excellence a ke všemu i ucpané umyvadlo, jak do něj vysypal a spláchnul půl kýble prášků. Místo šikovného instalatéra a lepšího psychiatra však sháněl dobrovolníky pro studentský experiment, balil flekatou příslibem kvalitního sexu a zlomeného srdce a nakonec si hrál s revolverem a nedobrovolným dobrovolníkem na tichou poštu. A kdyby nebyl takový škrt a vegetariánce Cheryl ten trauma steak každý den vyměňoval za čerstvý, rozboural by mě jak řezník kýtu, za 5 hvězd.  Ale červy prolezlé, zelené až rosolovité cosi? To se nepapá. To by neskousli ani kluci z ragbyového týmu v Andách (kamarády žvýkali, ale čerstvé, resp. čerstvě zamražené). Žádné jídlo, žádné dilema. Ten shnilý kus scenáristovy prdele smrděl křečovitou snahou Anthonyho DiBlasi (či Cliva Barkera, nečetl jsem) šokovat co nejvíc, bez ohledu na uvěřitelnost. Tichá pošta a péče o pleť ocelovým rejžákem, ty byly top. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natočené na motívy Barkerovho textu Strach z poviedkového cyklu Knihy krve I. - III. (BlackTom)

Reklama

Reklama