Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři vysokoškoláci, kteří natáčejí dokument o podstatě strachu, jsou vtaženi do světa svých vlastních nočních můr, když proti nim jeden z nich obrací jejich vlastní fóbie. Hledá totiž způsob, jak se zbavit své vlastní posedlosti a udělá pro to takřka cokoliv. (chuckyna)

Recenze (60)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor nebo spíše thriller, který vyčnívá ve své myšlence, která je poměrně zajímavá, a také v několika opravdu povedených momentech, které dokáží velmi slušně znechutit. Bavil jsem se solidně, sice to není žádná bomba, úvod je poměrně roztahaný, ale celkové vyznění filmu je dobré. 60% ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Většinu horrorů z Velké Británie moc nemusím, vadí mi na nich ta jejich nihilistická atmosféra a celkově méně zábavnosti oproti Americe. Stejný problém jsem měl třeba i s filmem Hlad s Davidem Bowiem v jedné z hlavních rolí. O tom, že je Dread zfilmovaný podle povídky Cliva Barkera jsem nevěděl ale o to víc jsem z filmu zklamaný. Hodnocení hodně kolísá mezi dvěma a třema hvězdama ale rozhodl jsem se pro druhou variantu. ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Slušný film podle jedné z nejlepších barkerových povídek, který se sice předlohy drží jen dost volně, ale pořád to dopadlo fajn. Většinu filmu se vlastně nic hororového neděje a jen se řeší školní projekt hlavních hrdinů, z nichž jeden je trošku šílenej a nakonec mu rupne v bedně a projekt vyžene do trochu extrémnějších rovin a to už je tak poslední půlhodina filmu, která vychází z povídkové předlohy nejvíc. Úplný konec je pak zas něco jiného než v povídce a je docela silný. Normálně by to asi bylo na ***, ale protože je to narozdíl od Krále syrohlava slušná barkerovská adaptace tak dáme **** :) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný kus hororové filmařiny s nadprůměrným námětem ( jak jinak , Clive Barker je Clive Barker), nadprůměrnými herci ( v rámci hororu samozřejmě), nadprůměrným technickým zpracováním ( prostě to dobře vypadá, nemyslím tím nějaké digitální hrátky) a nadprůměrnou gradací děje ( Quaidovo vyrovnání se se svým strachem opravdu stojí za to). A celou dobu jsem měl pocit, že Rathbone a Evans jsou mladší bráchové Deppa a Dafoea:) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Těch 90 minut se zdály delších, než ve skutečnosti byly. Dobrou hodinu trvalo, než konečně přišlo to, na co divák celou dobu čekal. Tahle část už však nabídla několik pochutin v čele hladomoru a návodu, jak rychle a účinně se zbavit podstatné části své pokožky (tahle scéna mi, bohužel, připomněla jednu podobnou příhodu v mém blízkém okolí). Úplný závěr nečekaně přitvrdí a nabídne "fucked up" scénku alá první Saw. I díky ní vytahuje moje hodnocení z mělkých vod do těch průměrných, i když stále slabších. Potěšili ale The Veils a jejich temná balada Vicious Traditions. P.S. Právě jsem dočetl Barkerovu povídku a je fantastická. O to víc zamrzí její filmová verze. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natočené na motívy Barkerovho textu Strach z poviedkového cyklu Knihy krve I. - III. (BlackTom)

Reklama

Reklama