Reklama

Reklama

Fakta v případu pana Hollowa

(festivalový název)
  • Kanada The Facts in the Case of Mister Hollow (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní
Kanada, 2008, 6 min

Obsahy(1)

Detail fotografie môže kadečo odhaliť. Treba sa len lepšie pozerať... (*CARNIFEX*)

Recenze (31)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Buď už jsem kdysi něco podobného viděl, nebo jsem viděl tohle a zapomněl na to a teď jen tuším že jsem někdy něco podobného viděl. Provedení je hodně dobré, ale relativně předvídatelné, konec jsem čekal naprosto stoprocentně, resp že něco uvidím a kde to uvidím. Osobně bych ještě uvítal tajemný obrys fotografa bez větších detailů jež by se odrážel v oku havrana. Co musím pochválit je výběr hudby, ktrá k tomu 100% sedne a dělá 60% z celkového zažitku (pro někoho možná i víc. A klidně bych si to dovedl představit i delší, nicméně to už by se vytratila ona technika jedné fotografie. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jedna stará vybledlá fotografie dokáže při bližším pečlivém průzkumu přinést nejedno překvapení a poté, kdy se kamera blíží víc a víc, odhaluje detaily, které vypráví temný příběh o zločinech, lásce a obětování. Je zajímavé, že důležitost filmového detailu potvrzuje paradoxně animovaný kraťas. Film je působivým zpracováním jediného nápadu, se kterým si na ploše 6 minut bohatě vystačí. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

A já furt proč jsem si tak rád doma prohlížel babičiny stará fotoalba.---Skvělý kraťas s takovou hudbou,že by obstála i bez filmu jakože bububu.Už to jak je již při úvodních titulcích navozena atmosféra a při závěrečných vás to hezky nechá dohnít,by stálo za moje nadšení a co teprve zbytek.Vřele doporučuji jako předkrm před nějakým dobrým horrorem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zase jeden zcela vysoce originální a osobitý krátkometrážní snímek. K navození té správně tajemné a ponuré atmosféry zde není vůbec zapotřebí klasický "děj." Postačí zdánlivě "obyčejná" fotografie z dávných, prachem zapadlých let a velmi zručná filmařská technologie "zoomování." Spočívající ve zkoumání a prohledávání různých nevýrazných a obyčejných objektů a prvků, které se tak skutečně zdají z prvotního pohledu být. Jen však do okamžiku, než se kamera začne přibližovat blíže a ponořovat se hlouběji do temného lesa, který postupně začne v detailech odkrývat děsivá tajemství... Celkovou atmosféru dokonale utváří skvostná hudba jakéhosi chlapíka jménem Johnny Hollow:) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je půlnoc a chce se mi spát, ale dřív musim u linky si kafe dát.... a pak si to pustim ještě 15x, abych plně docenil ten originální nápad s námrdovou atmosférou, kterou umocňuje ta neskutečně děsivá hudba.Až mi sepnou všechny kolečka a dám si dohromady všechny detaily do finálního sepnutí, nejspíš * přihodim.Myšlenka dobrá, ale bolíííí!!! 69%. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Titulní postava pana Hollowa je pojmenován podle autora hudby Johnnyho Hollowa. (Tom_Lachtan)

Reklama

Reklama