Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Vaseegaran (Rajinikanth) trávi všetky svoje dni a noci snahou skonštruovať ľudského androida. Po mnohých zlyhaniach sa mu podarí vytvoriť jedného na svoj vlastný obraz. Jeho priateľka Sana (Aishwarya Rai Bachchan) ho pomenuje Chitti a čoskoro sa jej veľmi zapáči odvaha, s ktorou Chitti pristupuje k akýmkoľvek situáciám. Vaseegaran je Chittiho schopnosťou zachraňovať ľudí takisto ochromený, a preto sa rozhodne darovať mu viac ľudskosti tým, že mu umožní prežívať emócie. To však nemal robiť, pretože Chitti sa v okamihu zamiluje do Sany, a chce prekaziť jej vzťah s Vaseegaranom. Ten sa rozhodne androida vypnúť, avšak doktor Bohra (Danny Denzongpa), ktorý v projekte vidí zdroj obrovského bohatstva, ho rekonštruuje s odlišným čipom. Čip z Chittiho robí nepriateľa ľudstva schopného replikovať sa a nielen prenasledovať Sanu, kamkoľvek sa pohne, ale aj osídliť Zem novým druhom „robo-sapiens". (Incantator)

(více)

Recenze (55)

Fr 

všechny recenze uživatele

Je naprogramovaný inteligencí stovek lidí. Je zručný v každém umění, mluví všemi jazyky, tancuje, bojuje, sportuje. Je odolný vůči ohni a vodě. Pomůže s pokrokem i obranou země..... V Indii vytvořili inteligentní plechovku. No a co, říkám si. Ale zvědavost mi nedala a teď musím napsat, že tohle je (pro mě) nejlepší film pro OPRAVDOVÉ seznámení s Indickou kinematografi! Tady je totiž VŠECHNO!! Fajn, ale 3hodiny??? Asi půl hoďky zaberou videoklipy, které.....tam prostě jsou.... (Tahle hudba není moje krevní skupina -je fakt děsná-, ale klipy jsou barevné, nápadité a pokud dáte ,,špeka“ jistě i inspirativní.) A tak jestli má film nedostatky, určitě to není délka (i když sedět v kině...). Příběh bych rozdělil do tří filmových fází: 1. naivní, akční, dětsky vtipná a milá o zrodu superhrdiny / 2. dramatická, když začne myslet (jako chlap), protože mu polibek prohřeje obvody / 3. akční, kdy se Chitti mění v démona se svými sobeckými zájmy. Hlavně v tom ,,prostředku“ to občas zaskřípe, ale velkolepé finále s neskutečnou monster kreací F/X efektů možná uspokojí i náročnější příznivce akčních sci-fi. Stejně jako příznivce ženské krásy pohled na sympatickou a muzikální A.R.Bachchan. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět nejdražší a nejúspěšnější Indický film. 2.) Zjistím, jaké je nejvyšší prvočíslo. 3.) Zajímá mě, jaký může mít komár tři přání. 4.) Poznám, že ženský jsou nebezpečný už i pro roboty. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ultimátní bolywoodská pecka, která ač nesmírně debilní, dokáže bavit. Tancování a zpívání zredukováno na minimum, jen daleko více akce. Vidět to jako kluk, stříknu si do trenek a pak jimi mrskám samým nadšením psa. Snad jedinou výtku bych měl - chyběla mi k těm scénám, kde se nic nedělo a jen pateticky žvanilo, hudba Raviho Shankara. ()

Reklama

lenuse 

všechny recenze uživatele

Logika na totální nule. Občas zábavné, občas zdlouhavé a nesmyslné. Jsem si schopná představit, že to někoho totálně otrávilo. Některé scény jsem také těžko vydýchávala. Potřebuju pochopit a uvěřit motivaci hrdinů, ale tady mi to fakt nešlo. Ovšem byl jeden okamžik, kdy jsem Aishwaryi Chittiho fakt záviděla. Když potřebovala sousedům ukončit příliš hlučnou zábavu. :-) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Enthiran je snímek diametrálně odlišný v každé své části. Během tří hodin několikrát změní svou tvář, žánr i vyznění. Každá fáze je pak ohraničena Chittiho vývojovou etapou. První třetina je rozhodně nejslabší. Funguje hlavně jako seznámení s jednotlivými postavami, robotem a určuje budoucí vývoj. Hudební čísla jsou střídmá, odlehčují děj, ale nikam jej neposouvají. Jsou spíše komentátorem některých situací. Druhá třetina je mnohem zajímavější. Příběh je již jasně nastolen, motivace a vztahy mezi jednotlivými postavami taktéž. Chitti se navíc posouvá do mnohem lidštější sféry. Díky spojení citů se svými schopnostmi se dostává do čím dál více absurdních situací (skvělá, i když nepodstatná (jako mnoho jiných), scénka s komáry). Změna je znát i na tanečních scénách, které jsou velkolepější. Snímek pak vrcholí poslední hodinkou, která je doslova akční řeží až hollywoodských rozměrů. Vlivem několika výborných nápadů, které jsou živnou půdou mnoha scén (formace) a neustálému nadhledu snímek povětšinu stopáže nijak výrazně nedrhne. Dějové návaznosti jsou pozvolné a logické. Přesto se opět potýkám s problémem nejspíš typickým pro indickou kinematografii. Vcelku vzato je to celkem dobré, a nebýt první třetiny, nejspíš bych řekl i výborné. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Šankárově stylové všehochuti nejde upřít nadheled ale i podhled. Mimo nejrůznější dějové vycpávky a narážky na pomasírování (zřejmě) indických hodnot se v Robotovi aspoň pro mě objevilo spoustu originálních a imaginativních momentů. Ptát se robota, zda existuje Bůh - asi někde bylo - nicméně má svůj půvab. A opulentnější závěrečný souboj těžko pohledat.... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Těsně před premiérou indický spisovatel Vijayarke prohlásil, že příběh filmu kopíruje jeho román „Man Robot“ z roku 2002. Po premiéře napadl režiséra a producenty jiný indický spisovatel Aarur Thamizhnadan s tím, že zkopírovali příběh z jeho románu „Jugiba“, který vyšel v roce 1996. (Raztubyl)
  • Aby vykompenzoval ztrátu svého předchozího filmu, odmítl Rajnikanth přijmout za svou roli ve filmu plat. (Raztubyl)

Reklama

Reklama