Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Vaseegaran (Rajinikanth) trávi všetky svoje dni a noci snahou skonštruovať ľudského androida. Po mnohých zlyhaniach sa mu podarí vytvoriť jedného na svoj vlastný obraz. Jeho priateľka Sana (Aishwarya Rai Bachchan) ho pomenuje Chitti a čoskoro sa jej veľmi zapáči odvaha, s ktorou Chitti pristupuje k akýmkoľvek situáciám. Vaseegaran je Chittiho schopnosťou zachraňovať ľudí takisto ochromený, a preto sa rozhodne darovať mu viac ľudskosti tým, že mu umožní prežívať emócie. To však nemal robiť, pretože Chitti sa v okamihu zamiluje do Sany, a chce prekaziť jej vzťah s Vaseegaranom. Ten sa rozhodne androida vypnúť, avšak doktor Bohra (Danny Denzongpa), ktorý v projekte vidí zdroj obrovského bohatstva, ho rekonštruuje s odlišným čipom. Čip z Chittiho robí nepriateľa ľudstva schopného replikovať sa a nielen prenasledovať Sanu, kamkoľvek sa pohne, ale aj osídliť Zem novým druhom „robo-sapiens". (Incantator)

(více)

Recenze (55)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že mi bollywoodský ultrakýč docela učaroval. Ale tohle je místy řádný úlet už i na mě. Už ten duchaplný text úvodní titulkové scény. Jako scéna s komáry ještě pobaví, ale poslední hodina je jedno velké "Co to kurva je?", za které by se ani Japonci nestyděli. Sestříhat to na dvě hodiny, trochu ubrat na šílenostech, byl by to zábavný žánrový miš maš, přesně tak, jak se prezentuje. Na tohle je ale můj intelekt krátký. Taneční čísla jsou, hlavně co se týče kostýmů, ovšem parádní. 2,5* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přidám se k tvému smíchu přes blootooth." Strávit večer z Enthiranem je sice poněkud nebezpečná záležitost, ale já jsem se skvěle pobavil, na čemž měly nemalý podíl skvělé slovenské titulky. Už ani nevím, zda jsem se víc pochechtával při roztomile naivních textech písní, rozhovoru terminátora s komáry, robotické spartakiádě či při do očí bijících filmových omylech. Přesto si dovolím vyjádřit názor, že pokud nemáte rádi roztomilé kraviny, tak se na tohle nedívejte. Budete zhnuseni stejně jako já při sledování Tarkovského soulože s Bergmanem. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Tak tady už někdo opravdu popustil uzdu fantazii! A taky peněžence! Tak trochu ty indy nechápu. Za ty prachy to mohl být trhák, takto jde o robotickou komediálně akční telenovelu s tanečními a pěveckými prvky. Jako kdybyste naučili Willa Smithe v Já, Robot tančit a zpívat. Možná byste se chvíli smáli, ale pak by vám zbyly jenom oči pro pláč. Takže jak jsem již napsal na začátku...absolutně nevyužitý potenciál, hlavně co se dostupných financí a kýženého výsledku týká. Být to o polovinu kratší, bez celého indického kýčovitého patosu, šlo by o lepší investici. Ale ujeté je to hodně, to jo! 40% ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Logika na totální nule. Občas zábavné, občas zdlouhavé a nesmyslné. Jsem si schopná představit, že to někoho totálně otrávilo. Některé scény jsem také těžko vydýchávala. Potřebuju pochopit a uvěřit motivaci hrdinů, ale tady mi to fakt nešlo. Ovšem byl jeden okamžik, kdy jsem Aishwaryi Chittiho fakt záviděla. Když potřebovala sousedům ukončit příliš hlučnou zábavu. :-) ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

První můj indický film. Prostě jsem tam musel to vysoké hodnocení hodit, do toho robota! Naprostý masomix žánrů od muzikálu po brutální akční film po emocionální drama po komedii. Jak se asi od Bollywoodu čeká (pozn.: tohle tedy není doslova Bollywood, je to film Tamilský). Musím říct, že jsem se snad nejvíce smál ve scénách, kdy jsem asi neměl, kvůli naprosté bizarnosti díla. Dojde na scénu, kdy robot je porodním asistentem. Část se odehrává na Machu Picchu. Je zde zlý německý překupník zbraní. Pokud někomu rozbijete rádio, tak vás znásilní. A pokud jste nahý, zajede vás autobus. Bullet-time má víc kulek a času než Metrix. Má to víc terminování než Terminátor. A pár soubojů se světelnými meči ako Star Wars, pro vás pro nerdy. Objeví se i robotičtí tygři. A je tu i domov pro ženy, kterým muže sebrala válka. Kurňa je tu všechno. Čemu jsem se však smál jen z nervozity bylo párování padesátiletého vědce s max. dvaceti-pětiletou studentkou porodnictví. To bylo trochu divné, skoro jak z filmu s Bartoškou. Ale pak je tam obří had tvořený jen z robota jménem Chitty (pojmenovala ho matka hlavního hrdiny) a všechny zločiny na lidskosti se vynulují. PS.: Poprvé jsem úryvek z filmu viděl někdy kolem roku 2012, kdy se honička na dálnici stala virální PPS.: Existuje spousta verzí filmu a na české titulky sedí jen jedna. A to ještě musíte jednou za čas přetáčet o cca 2 sekundy. Trvalo mi strašně dlouho než jsem našel sedící verzi. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Chitti (Rajnikanth) se ve filmu prohání v kabrioletu Mercedes Benz CLK. Při honičce na dálnici je však v některých záběrech nahrazen jeho čínskou kopií BYD S8, lehce upravenou, aby se více podobala originálu, a v jiných sedanem Mercedes C-klasse s uříznutou střechou. Na tom jsou v záběru, kdy Chitti (Rajnikanth) drží auto ve vzduchu, zřetelně vidět zadní dveře, které kabriolet CLK nemá. (Raztubyl)
  • S rozpočtem přes 40 milionů amerických dolarů se jedná o do té doby nejdražší a nejvýdělečnější indický film. (Raztubyl)
  • Aby vykompenzoval ztrátu svého předchozího filmu, odmítl Rajnikanth přijmout za svou roli ve filmu plat. (Raztubyl)

Reklama

Reklama