Reklama

Reklama

Daughter

Krátkometrážní / Horor
USA, 2002, 14 min

Obsahy(1)

Shae je úzkostlivá matka, která žije sama jen se svou malou dcerkou Sophií. Jednoho večera ji probudí děsivá noční můra, plná krve. Jde tedy zkontrolovat dítě, ale to není ve své posteli. Do matky vstoupí obavy a začne svou holčičku hledat po celém bytě. Jenže můra ještě nekončí, protože na ni v bytě čeká něco mnohem horšího! Potoky krve, děsivé přeludy a dětský hlásek z povzdálí ji začínají pomalu dohánět k šílenství, protože všechny pokusy najít Sophii ztroskotávají v koupelně. Jakoby tato místnost skrývala děsivé tajemství, které Shae začne postupně odkrývat. Je to snad všechno jen hrůzný sen, ze kterého se nemůže probudit? (SOLOM.)

(více)

Recenze (25)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Červená a bílá, prázdné prostory, ztrácet se v rozlehlém bytě a potichu, to by bohatě stačilo. Netřeba výkřiků, efektně protáčených panenek, tím míň panenek hadrových, zbrocených krví a dalších celkem obvyklých nebo povinných lekaček. O co jde odhadneme podle nápovědy vzpomínek až příliš poslušně a brzy. Pointa je efektní, ale možná až moc didaktická. On už ten křížek na zápěstí varoval… ()

Okara 

všechny recenze uživatele

V ponuré atmosféře prázdné vily se s hrůzou v očích neustále prochází atraktivní mamka v kalhotkách, už jen to by pro vyčleněnou část publika stačilo. Eduardo ale navíc přidal i několik vyvedených lekaček, efektů a velmi mile mne překvapila i pointa, jejíž zpracování je v tomto žánru také neuvěřitelně precizní. Společně tedy s rychlými problesky reality se z Daughter stává snímek zasluhující delší stopáž. Jen kdyby tu nebyl ten spoileroidní obsah. 70% ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Jo, nebylo to špatný, režisér umí, žánr zná dobře, šlape to atd. Já jsem ale z hlediska svýho vkusu trošku zklamanej, bylo tam hodně těch kýčovitejch hororovejch klišé, který nemám rád - červi pod peřinou, panenka, dítě atd. A takový to rádoby snový iracionálno, který má ale do snových vizí dost daleko. Nevím, na mne zkrátka film, kterej se tváří jako zlej sen, ale na druhou stranu se pravidelně ozývá, že tohle je žánrová hororová hra na zlej sen, nějak nikdy moc nepůsobil. Plus se to tak úzkostlivě snaží dodržovat pravidla žánru, až to leze na nervy :-))) Ale nebudu to zas nějak totálně hanit - řemeslo je to odvedený víc než dobře a o nudě rovněž taky nemůže být řeč. Celej problém z mýho pohledu spočívá spíš hlavně v mým vkusu - nesedí mi zkrátka snímky, který se snaží tvářit nekonvenčně, ale zároven samy sebe pravidelně krotí, aby nebyly zase až moc free a udržely si sympatie konzervativních žánrových konzumentů. 6/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

K tomuto snímku jsem přistupoval poněkud vlažně, protože jsem neočekával nic extra, ale to byla docela chyba. Již od úvodní minuty nabere atmosféra skutečně děsivé tempo a napětí by se dalo místy i „krájet. Každá další scéna nás sice začne mást čím dál více, protože divák stále netuší co z toho všeho vzejde, ale myslím si, že každý bude ve finále spokojený. Duchařina s velkým množstvím krve určitě stojí za pozornost. Navíc musím tvůrce pochválit za jejich hrátky s bílou barvou, protože tato barva ve spojení s krvavou červenou vytvořili skutečné pekelnou kombinaci. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Co se stalo, je zřejmé dosti záhy. Co se stane, nezdá se důležitým. Pokud jde o to, co se děje, tak asi podobně jako někteří předešlí, z nichž mně nejblíže to vyjádřila PollyJean, nejspíš proto, že stejně jako já není žánrovým divákem. Ode mne by byly hvězdičky jen dvě, ale jelikož mi to na konec dalo docela solidní analýzu hrůzy, přidávám taky tu třetí. Na základě četby jiných komentářů považuji za vhodné upozornit, že to, co se ve filmu odehrává, není sen. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama