Reklama

Reklama

Hledá se Eric

  • Velká Británie Looking for Eric (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eric Bishop je pošťák a velký fotbalový fanoušek, jehož život se dostává do krize. Starosti mu způsobují dva nevlastní synové i dcera. Eric dokonce uvažuje o sebevraždě. V tom ho ale přijde v halucinacích navštívit fotbalová legenda a bývalý hráč Manchesteru United Eric Cantona, který mu má v životních problémech poradit. Podaří se mu to? (Ruud36)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Zážitek z LFŠ byl negativně ovlivněný předfilmovým trapně vtíravým vystoupením Karola Poláka (a ještě tapnější reakcí publika), ale zase to vyvážila (a možná víc než to) rozkošně se smějící okatá slečna, která seděla za mnou. Takže můj verdikt, že Hledá se Eric je docela příjemným a v dobrém slova smyslu průměrným komediálním melodramatem stojícím hlavně na charismatu Steva Evetse, je snad jakž takž objektivní. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmy Kena Loache jsou pro mě vždycky hrozně těžká písemka. Témata, která jsou mi hodně blízká, ale s postavami, kterým vůbec nerozumím. V případě tohoto filmu mě opět naprosto absolutně nalákal Eric Cantona, jenže když se na scéně objevil sociální případ Eric, kterého žije totálně civilní Steve Evets, nestíhal jsem kroutit hlavou. Žánr sociální drama je tu zvládnuto možná na jedničku, ale kdyby nebylo závěrečné lehce neuvěřitelné scény, která je jak z jiného filmu, asi bych to ustálil na tradiční režisérovo tříhvězdičkové ocenění. Nejlepší scény filmu jdou nicméně do té místní nálevny a za fanoušky dvou různých Manchesterů. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

No vida, tak ono si stačí zahulit a najednou se objeví sám Eric Cantona, kterej dokáže zlepšit život a ještě hází jedno francouzský moudro za druhym. Do toho se ještě chlapíkovi synáček zaplete se špatnejma lidma a už to jede. Hodně pěknej filmek, kterej trochu kazí ten holywoodskej konec. Pro fanoušky Erica a hlavně Manchesteru United je to jako dělaný. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Ostrý a zábavný pohled na současné obyčejné Angličany: jsou většinou pěkně vypasení, mají v sobě ale ještě pořád dostatek statečnosti a vynalézavosti předků, kteří kdysi dobyli celý svět. Musí jim ale trochu napovídat bývalý francouzský fotbalový rebel. A Erik a jeho bývalá žena? Takhle nějak si představuji detektiva Landsmana a jeho Binu z Židovského policejního klubu Michaela Chabona. On pořádně omlácený životem, ona asi také, ale není to na ní zdaleka tak vidět. Coenové budou mít co dělat, aby to zvládli alespoň tak jako Loach. 85%. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Ten kdo se bojí hodit kostkou, nikdy nehodí šestku." ...Pošťák Eric Bishop se cítí beznadějně. Nevlastní synové zlobí - vlastní dcera nutně potřebuje dědečka na hlídání - bývalá manželka vysvětlení proč od ní kdysi utekl. Ještěže jsou po ruce vždy ti , co s ním táhnou za jeden provaz a kde nestačí oni, tam sype životní moudra King Eric. :-) Operace Cantona mě pobavila asi nejvíc. Frajeři dostali červenou sprchu a modré semišky se vrátily zpět ke svému majiteli. Takže teď už stačí jen zdvihnout límeček a zajít si s kamarádama na pár piv do sport baru. :-) ... "Když racci následují rybářskou loď, činí tak proto, že si myslí, že jim odtamtud někdo hodí do moře sardinky. Děkuji. " - Eric Cantona :-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je možné zahlédnout bývalého českého fotbalistu Karla Poborského v dresu Manchesteru United, a to jako hráče, který gratuluje spoluhráči Eriku Cantonovi ke gólu proti Sunderlandu. (skudiblik)

Reklama

Reklama