Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem to kdysi dávno jako mladej fotbalista viděl a nebylo to špatný. Dneska možná po 15 letech mi to přišlo šílený. Není to úplně tak o samotným fotbale, to je jenom kulisa, spíš jde o to jít si za svým snem. Ta rasová odlišnost tomu dost pomohla, protože rozhodnout se mezi dívčím fotbalem a rodinnou tradicí Indů, to je dilema. I tak ale strašně předvídatelný, občas i tak strašně hloupý. Do toho ještě ty pletky s trenérem, nebylo tam toho málo. Těžko hodnotit, protože člověk na sobě sám vidí, co může udělat shlídnutí filmu v rozmezí 15 let. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pokud přistoupíte na hru tvůrců, tak to jako nezávadný rodinný televizní film s obligátním sdělením docela ujde. Ovšem na komedii tomu chybí humor, na sportovní snímek nějaké zápasy a na "vztahovku" pro náctileté zase schází ty vztahy. Rádoby sportovné sekvence jsou střihem a režií naprosto děsivé, ale stejně jich je tak pomálu, že to naštěstí nezačne ani lézt na nervy. Holky jsou sympaťačky, byť Keira je tu ještě strašné střevo, ale podráží jim nohy rozpačitý začátek a neúnosná stopáž. Za tu by tvůrci měli dostat červenou kartu. Na lavici tuctových filmů, jakých jsou desítky do roka, to však bez výraznějšího zadýchání stačí. Pokud vám to nevadí, tak není důvod proč se na tuto cestu za velkým snem navzdory předsudkům rodiny a okolí nepodívat. ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Milá fotbalová komedie zahalená do indických barev, rituálů a prostředí Anglie, domova Davida Beckhama. Přes opravdu nevýdaný název můžeme nakonci filmu uvidět i osobu, po které se film jmenuje, i když je to jen pár sekund. Mohu říct, že tato komedie je opravdu odlišná, jelikož se nejedná o komedie typu "crazy nebo pycho". Nejspíš se v tomto snímku poprvé zviditelnila i Keira Knightely, kdy jsem byl s ní i mile překvapen. Pobavila mě i scénka, kdy matka Jules řešila, zda je její dcera lesbička .. Jen tak mě napadlo, že bych rád viděl Indický národní fotbalový tým žen v akci na fotbalovém stadionu :)) ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Nevtieravá anglická komédia z prostredia "podobajúceho sa" ženskému futbalu. Zatiaľ čo úsmevný pokus urobiť pomocou strihu z dievčat futbalistky bol miestami zábavný, sledovať jačiacu Keiru, ktorej tvár pripomínala škrečka po nadmernej aplikácii botulínových injekcií, bolo zábavné menej. Aj keď musím uznať, že kopanie do lopty jej šlo lepšie ako hranie :). Oveľa viac mi zaimponovala sympatická Parminder K. Nagra, ktorá nepôsobila takým strnulým anorektickým dojmmom. Dejovo síce priemerné, ale nie moc umelé, tak ako väčšina podobne ladených filmov. Celkovo vhodné na "papučový" večer. 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Může dát jeslí, kolik chce, může bavit přihlížející efektními narážečkami. Je Indka, takže se musí hlavně dobře vdát a být tady pro manžela. Denně má pohled zabořený do tváře anglické fotbalové ikony, kterým má vyzdobený celý pokoj, denně se může prohánět v parku, jenže vědět to rodina sestřina snoubence, byl by s veselkou amen. Jenže tohle děvče má talent, možná až takový, že by to mohla dotáhnout k profesionální kariéře. Romanticko-sportovní jednohubka s příchutí kari se vydala cestou výhradně pobavit, ač se místy otře o svazující tradice. Vesměs je ale velmi přímočará a nijak si to nekomplikuje. Možná jen právě tím, že si tvůrci asi vzali předsevzetí, že se dotknou snad každého druhého tématu, který se týká mladých (náboženství, tradice, homosexualita, vzpírání rodičů, dívčí soudržnost, boj o kluka). A ne vždy to vychází. Nevyšlo ani pitvoření uvnitř indické domácnosti (i když chování matky-Angličanky je stejně zbytečně pitomé), ač je duo temperamentní manželky a chápavějšího otce (výborní Shaheen Khan a Anupam Kher) tím nejlepším, co tahle i dnes příjemná komedie nabízí. A samozřejmě tu máme také Keiru Knightley, i když jejích padesát kilo (a to jí možná křivdím) ve sportovním nevypadá dvakrát nejlépe. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Přestože jejich postavy jsou stejně staré, ve skutečnosti od sebe herečky Parminder Nagra a Keiru Knightley dělí rovných deset let. (Morien)
  • Zpočátku byl Jonathan Rhys Meyers kvůli filmu v rozpacích. Odmítl komukoliv říct, že ve filmu je, ale jeho bratr mu posléze řekl, aby se toho neobával a do filmu šel, protože film bude určitě hit a všem se bude líbit. (Lauralex)
  • Pri úvodnom zápase hrá Manchester United proti RSC Anderlecht. (rador)

Reklama

Reklama