Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Na světě dojde k výpadku, při kterém lidé vidí dvě minuty ze své budoucnosti vzdálené půl roku. A ne vždy je to zrovna pohled k popukání - agent FBI a vyléčený alkoholik (Joseph Fieness odložil alžbětinský kostým a nasadil americký přízvuk) vidí stopy k rozlousknutí záhady výpadků, ale taky to, že je v té chvíli opilý, jeho manželka zase to, že za půl roku bude s jiným mužem (Jack Davenport, kterého je vždycky radost vidět a snad ještě větší slyšet), nebo jeho parťák, který pro změnu neviděl nic a domnívá se proto, že v té době bude už mrtvý. Jiné postavy zase dělají všechno pro to, aby se budoucnost stala přesně tím způsobem (doktor a jeho roztomilá Japonka). Seriál zkrátka nabízí dost podnětů k přemýšlení. Není snad to, co viděli, jenom jedna z možností, nějaká paralelní budoucnost? FlashForward by mohl být klidně temnější, ale už v prvních deseti dílech je znát, jak se hlavní postavy chtě nechtě přibližují svým ošklivým vizím, ať se snaží sebevíc. ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Celý seriál stojí a leží na jediném. Na závěrečném díle, který nás obeznámí se všemi nejasnostmi, záhadami a hlavně vysvětlí proč, že k tomu výpadku vlastně došlo a kdo za ním stojí. Bohužel ani jeden z těchto faktorů nebyl splněn a i přes skvělých 21 dílů seriál upadne v zapomnění. Neskutečně zpackaný závěr a fakt, že nebude objasňující pokračování, kazí celkové hodnocení seriálu. 4*, listopad 2014, pc ()

Reklama

reqiuem 

všechny recenze uživatele

zatim bych tohle hodnocení nebral moc vážně, i přesto, že bych si mohl dovolit bejt o něco opatrnější.jelikož je děj postaven na "vzpomínkách" s budoucnosti, musejí se autoři potýkat se zajimavejma paradoxama, který neni tak úplně jednoduchý rozlousknout..zatim dějem proplouvají celkem vez problému, ale (spoiler) když je ve druhym díle jednomu z hrdinů řečeno, že ho někdo viděl umřít a on si to přitom nepamatuje, jak je to teda možný?..pamatoval by si svou smrt? nebo během tý vzpomínky umřel a proto si to nepamatuje?jak ale někdo mohl vidět, že ho zavraždí, protože to znamená, že byl před tim naživu-přesto si nic nepamatuje..podobných otázek se může objevit více a to může bejt pro vývoj seriálu celkem osudný..nechci ale v hodnocení zas tolik předbíhat..pořád je postavený na dvou dílech a to je moooc málo ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se seriál dožil jen jedné sezóny, ale na druhou stranu, scénáristé si za to můžou sami. Rozjezd seriálu byl bombastický, ale pak to začalo stagnovat a kvalita dílů v první půlce byla značně nevyvážená. Byly tu výborné díly (1x01, 1x02, 1x07, 1x10), byly tu nemastné díly s pár dobrými momenty (1x03, 1x05, 1x06), a pak tu byly naprosto příšerné epizody (1x04, 1x08, 1x09). Nedivím se, že diváci přestávali sledovat, seriál se ještě ani pořádně nerozjel a už nám servírovali hloupé vedlejší zápletky a nudnou vatu. Po těch deseti dílech by mi ani nevadilo, kdyby seriál skončil. Jenže když se seriál po zimní pauze vrátil, dostalo to všechno pořádné grády a v té druhé půlce nebyl žádný špatný díl, všechny byly nadupané! Kdyby to tou první půlkou nepodělali, mohli jsme tu mít parádní seriál, který měl slušné herce, dobré postavy a hlavně slibný náměť, ze kterého se dalo hodně vytěžit. Takhle nám zůstalo jen neukončené cosi a myslím, že znovu už na to koukat nebudu. Nač se podruhé pouštět do běhu na dlouhou trať, u kterého předem víte, že se do cíle nikdy nedostanete... ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Úchvatný seriál. Vědecky je zahrávání si s budoucností - časem, celkem padlé na hlavu a vše musí být propojeno, jako kotouče v hodinkách. Netvrdím, že tohle je filozofický seriál pro geeky. Právě, že se snažím říct to ,,není". Je to o lidských emocích a citech, což mě velice překvapilo. Mysterioznost a velmi dobré herecké osazenstvo tomu zvedá úroveň na hrdého následníka trůnu po Lostech. Jen se bojím, jak si tvůrci poradí s koncem... Snad bude stát za to90% ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Dr. Olivia Benford (Sonya Walger) na začátku 4. epizody nazve Marka Benford (Joseph Finnes) "Shakespearem". Joseph Finnes ve skutečnosti hrál Shakespeara ve filmu Zamilovaný Shakespeare (1998). (Silencia90)
  • Aktéři seriálu vidí vizi, co se stane nebo nestane 29. dubna 2010. 29. dubna se narodil autor knižní předlohy Robert J. Sawyer. (ČSFD)
  • Herci Jack Davenport (Lloyd Simcoe) a Sonya Walger (Olivia Benfordová) hráli dříve v seriálu se stejným názvem, ale nikdy se nesetkali. Jack Davenport v anglické verzi seríálu Párování (2000) a Sonya Walger v jeho americké verzi (2003). (ČSFD)

Reklama

Reklama