Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál měl rozhodně potenciál, který se ale nepodařilo jedinou sezónou, která mu nakonec byla dána, proměnit v ono pomyslné zlato. Už v první sezóně se to začíná dějově trochu moc rozjíždět, chce to být moc tajemné a místy to až připomíná mysteriózní hru "Ztracených", což je popravdě trochu unavující. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Možná to není zcela na pět hvězdiček, ale musím dát, protože tenhle seriál se dokázal úžasným způsobem vzchopit. Původně seriál se zajímavým nápadem, který ztroskotával na některých hloupostech a hlavně na skutečnosti, že mezi blackoutem a naplněním viděné budoucnosti je spousta času, který se vyplňoval odpornou vatou.. Ovšem jak se sériál chýlí ke konci, tak přináší mnoho zajímavých a překvapivých zvratů a úžasným způsobem pracuje s různými flashbacky, které odhalují mnoho zajímavého a zároveň se už naplno využívá toho potenciálu s budoucností, minulostí, prollínámím atd. Na škodu je hlavně, že se to tak parádně nerozjelo hned v první polovině série. A pak lze vyčítat jistou překombinovanost a formální onanii. Pokud to však zasadím do kontextu podobně laděných seriálů jako Fringe, The V atd. (tedy seriály s jistou sci-fi tématikou, které nejsou příliš kvalitní a snaží se těžit z napodobování inovativních starších bratříčků - například z Lostů, BSG...), tak dojdeme k tomu, že Flashforwards mezi svými chorými vrstevníky jasně vítězí... ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vezměte dítěti rozečtenou knížku s tím, že ji už nikdy nedočte aneb Jak si filmaři (ne)váží diváků. 1) Pozvolna jsem si k postavám i příběhu získával vztah, poslední epizody už byly poctivě čtyřhvězdičkové. 2) Tvůrci zřejmě počítali s dalším pokračováním (rozpačitý konec-nekonec tomu nasvědčuje). Nechápu, proč nešlo zakončit řadu řádným rozuzlením příběhu, jak se sluší a patří. Eventuální další řady pak mohou snadno navazovat - lidi přece neláká fakt, že nevědí, jak to dopadne, ale především to, že si své hrdiny zamilovali a chtějí dále sledovat, co budou prožívat. Ale vykládejte tohle filmařům... 3) 39letý přitažlivý Joseph Fiennes (hlavní postava vyšetřovatel Mark), 37letý (!) Korejec (od šesti let v USA) John Cho (Demetri, Markův kolega) a 35letý Dominic Monaghan (doktor Simon Campos) mě mile potěšili. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná záležitost. Nevím, kdo mě štval víc, jestli Mark Benford nebo Joseph Fienes, ale oba mi nesedí. Jediný, na koho se dá dívat, je John Cho aka Demetri Noh. Nadějný námět pohřbívá jednoznačně scénář. Místo toho, aby seriál nadupali sci-fi akcí, rozebírají se tu lidská ''dramata'' ala kterej týpek mě teda nakonec bude píchat, potkám svou roztomile nablblou japonečku nebo ne či jak je možný, že sem se viděla těhule, když sem lesba? WTF??!! Co mi je do prdele potom?! Klidně všichni chcípněte na pravý neštovice, já chtěl vidět pořádně napínavý vyšetřování se spoustou skvělý akce, ne věčně ufňukanýho agenta nebo hrozně rádoby správňáckýho tatínka! Udělali z toho normální mix Melrose Place, Myšlenek zločince a Ztracených a vy jim to baštíte, až máte mastnou papulu a pak tu plácate mastný ohlasný žvásty. 3hvězdy čistě za nápad a Demetriho! ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Intenzivně napínavé, tajemné, dechberoucí, překvapivé, precizně natočené, hudebně podtržené (devátý díl ve znamení Boba Dylana a jeho úžasné Shelter from the storm), 50% herců na cenu Emmy, napínavě akční (přestřelka 5. dílu v parkovišti byla úžasná) a myšlenkově jedinečné. Mám jedinou otázku. Kde je ku*va druhá řada? ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • V epizodě se objevuje v pozadí fiktivní společnost ze seriálu Ztraceni (od r. 2004) Oceanic Airlines, a to ve scéně, kdy hlavní hrdinové seriálu špehují lidi v autě pod mostem. Za nimi visí billboard s logem letadlové společnosti. (Script)
  • Seriál je adaptací románu "FlashForward", jejímž autorem je Robert J. Sawyer. Román byl publikován v roce 2000 a znázornil lidstvu vizi budoucnosti za 21 let. (ČSFD)
  • Dr. Olivia Benford (Sonya Walger) na začátku 4. epizody nazve Marka Benford (Joseph Finnes) "Shakespearem". Joseph Finnes ve skutečnosti hrál Shakespeara ve filmu Zamilovaný Shakespeare (1998). (Silencia90)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno