Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Napínavý děj, skvělé herecké obsazení a geniální nápad. Takhle bych asi definovala FlashForward. Pilotní díl otevřel dveře k něčemu velkému, co si drží kvalitu po celou dobu. Nikde nic zbytečně nepřehrává a všechno do sebe zapadá. Jsem ráda, že se tvůrci spokojili jen s jednou řadou, které se podařilo dotáhnout myšlenku do velkolepého konce. Tím toho bylo tak akorát. Povedené, 4,5*. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal poslední díl a musím říct,že seriál byl výborný.Děj se ze začátku plazil,ale pak se to začalo pořádně rozjíždět.Osudy lidí se nakonec vyplnily,ale velmi mě štve,že seriál nemá více sérií,přestože to skončilo trochu otevřeně.Postavy byly výborně vybrané.Třeba se za pár let dočkáme další série,i když v to moc nevěřím.Jeden z těch povedenějších amerických seriálů,co můžete vidět.I proto dávám 80% ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pár epizod v úvodu navnadilo, ústřední nápad stojí za to, ale po zhlédnutí celé první (a zřejmě poslední) série můžu říct dvě slova: promrhaný potanciál. To, co začne tak dobře, se postupem času změní v polonudnou nastavovanou kaši. Autoři pořádně neví co a jak, děj začíná čím dál tím víc nudit a přibývá momentů, za který bych autory nejradši odstřelil. Vlastně se sám sobě divím, že jsem to dokázal dokoukat. Čekal jsem aspoň obstojný zakončení, ale toho jsem se taky nedočkal. Konec je vlastně nekonec, pauza, nic... To mě teda dost naštvalo a díky tomu snižuju ještě o hvězdičku, ale co mě během celýho seriálu vytáčelo ještě víc byly ty neskutečně sračkoidní, po americku vyblitý, vedlejší příběhy, který tam byly jednak úplně k hovnu, ale hlavně byly neskutečně otravný (Aaron-Tracy, Bryce-Nicole-Keiko, těhotenství Janis,...). Celkově postavy nestojí za moc, Mark mi ke konci s těma jeho pohledama už lezl krkem (měl radši zůstat se Zajcevem v kašně ve Stalingradu :-)), zbytek osazenstva taky nic moc, nejoblíbenější byl asi "MCBP" Dementri a "Smíšek" Simon. V celkovým pohledu můžu říct, že se z toho nápadu dalo vytřískat mnohem víc, seriál za moc nestojí a nemůžu ho nikomu doporučit. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

FlashForward kombinuje známé propriety (agenti FBI, alkoholismus, manželské rezepře, kriminální pátrání) s velice originální zápletkou. Právě sci-fi kontext vzpomínek na budoucnost dává seriálu druhý rozměr: hlavní hrdina vidí sám sebe, jak bude v budoucnosti znovu pít. Jeho manželka vidí, že ho (pravděpodobně) opustí a bude žít s někým jiným. Ale dojde k téhle budoucnosti, když ji oba viděli? Dá se budoucnost vůbec změnit? Nebo k téhle budoucnosti dojde právě proto, že ji viděli (např. všimla bych si toho chlapíka, kdybych ho neviděla ve své vzpomínce na budoucnost)? Pochválit musím casting. Joseph Fiennes nechává zapomenout na svého zamilovaného Shakespeara (skvělý americký přizvuk!) a agenta FBI mu věříte od začátku, Sonya Walger zvládá polohu doktorky, matky, manželky a ženy, která přesně neví, co si má počít se svým FlashForwardem, kde se zaplete s Jackem Davenportem, který má přesně tolik charismatu, abyste paní doktorku chápali. A takhle bych mohla pokračovat (Bryce a jeho Japonka, Dominic Monaghan atd.). Originální, chytlavé, napínavé, dobře natočené, ty peníze jsou v seriálu opravdu vidět. Posledních šest dílů je velká jízda a finále mi vzalo dech a to se mi jen tak nestává. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly naprosto famózní. Nápad o vidění budoucnosti se mi zamlouval už od premisy a seriál mě hned ze začátku utvrzoval v tom, že tohle bude něco pro mě. Má to tempo, nápad, výborný obsazení a taky asi hodně vysokej rozpočet, takže se tvůrci nebojí nějakých větších akcí. Bohužel potom se to celé trochu zpomalí a cca do 12 dílu nás tvůrci zásobují pouze vatovými díly, které děj nijak výrazně neposouvají. Potom už se to sice rozjede a tvůrci se výbornými díly ke konci snažili zachránit co se dalo. Tempo bylo opět na nejvyšší úrovni a příběh neměl chybu. Jenom škoda některých vedlejších linií, který hlavní děj brzdily. To byl možná taky jeden z důvodů, proč jsme se museli s tímto seriálem rozloučit hnedka po první sezóně. Je to škoda, některých zásadních odpovědí jsme se nedočkali a příslib do budoucna byl velký. Za tu rozvláčnou první polovinu si to tvůrci vlastně i tak trochu zasloužili. 80% ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Herci Jack Davenport (Lloyd Simcoe) a Sonya Walger (Olivia Benfordová) hráli dříve v seriálu se stejným názvem, ale nikdy se nesetkali. Jack Davenport v anglické verzi seríálu Párování (2000) a Sonya Walger v jeho americké verzi (2003). (ČSFD)
  • V epizodě se objevuje v pozadí fiktivní společnost ze seriálu Ztraceni (od r. 2004) Oceanic Airlines, a to ve scéně, kdy hlavní hrdinové seriálu špehují lidi v autě pod mostem. Za nimi visí billboard s logem letadlové společnosti. (Script)

Reklama

Reklama