Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

misterz 

všechny recenze uživatele

Seriál ma celkom nadchol, nápad je originálny a stal sa základom pre slušnú atmosféru živenou tajomnom a všadeprítomnými nezodpovedanými otázkami. Z toho dôvodu dejová linka zaujme a po celý čas som nezaznamenal ani náznak nudy. Ale ten koniec.... koniec je žiaľ nedorobený a vlastne skoro na nič nedal žiadne odpovede. Jednoducho naštval, človek pri seriály strávi kopec času aby sa potom vlastne nič nedozvedel. Nedorobená práca mi preto bráni ísť s hodnotením do nadpriemeru. Škoda, potenciál tu bol. 65/100 ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Skvělý rozjezd, hluchý prostředek, strhující závěr. Za slabinu seriálu považuji bohužel ústřední trojici (hlavní hrdina s manželkou a parťákem), kteří jsou co se týče sociální inteligence (mezilidské vztahy) na úrovni prvňáčků. Strašlivé natahování jejich vztahů a protivenství nejspíš seriál potopilo a zazdilo pokračování. Opravdoví herci ve vedlejších rolích na sebe strhávali pozornost, kdykoli dostali prostor, zejména J. Callis v závěru, průběžně slušný D. Monaghan -- tihle dva snad jako jediní dokázali i hrát tělem -- ale i další (Williams, Jay). Nebudu mít připomínky k nepravděpodobnému deus ex machina odhalení v úplném závěru... protože o to přece šlo, že. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ťažko hodnotiť, či je lepšie alebo horšie, že seriál nepokračoval ďalej. Ukončenie prvej série je ako-tak dostatočne vysvetľujúce, takže divák nemá pocit, že silou mocou musí vedieť, čo bude preboha ďalej. Možno by sa z toho stalo ďalšie Lost, ktorému by štyri zhustené série úplne stačili. Takže nápad super, mysteriózno a pocit, že ihneď musím vedieť, čo bude ďalej funguje dokonale, len mi trochu vadí, že žiaden podobne ladený seriál nemôže nikdy skončiť niečím skutočne šokujúcim a katarzným. VIDENÉ ZNOVA 2020: Tentokrát som viac docenil snahu tvorcov vytvoriť komplikovaný a zároveň funkčný puzzle obraz, kde síce ostali niektoré kúsky skladačky ešte v "krabici", ale výsledný obraz je aj tak jasne zreteľný. Nápad, že každá postava sa ocitá polroka v pozícii schrodingerovej mačky, je podľa môjho názoru geniálna. To ale bude súvisieť asi aj s predlohou. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: AXN = 16.11.2009 + SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 3.1.2011 - rovnaký prípad ako DOLLHOUSE. Okolité obecenstvo prežíva doslova orgazmus, ja v tom žiaľ vidím debilnú somarinu s predvídateľným twistom v závere. Sledovali ste THRESHOLD vážení ? Prečo ste tam nehádzali po pilote 5-hviezdičiek ? Veď je to na úplne rovnakej úrovni. (28.9.2009) - Druhá epizóda bola narozdiel od pilotu výborná. Ak to bude pokračovať po tejto línii a tvorcovia nebudú špekulovať o mytológii, pridám sa k "stádu". (2.10.2009) ()

Clear 

všechny recenze uživatele

Pilotní epizoda seriálu naprosto špičková, přichází s originálním nápadem, je plná napětí, lepší rozjezd jsem snad u jiného seriálu neviděla. Kvalita se drží i dál, i když napětí trochu klesá, ale v druhé polovině série se opět rozjíždí. Bohužel kvůli nízké sledovanosti musel být seriál ukončen po pouhých 22 epizodách. Tvůrci možná jak viděli, že jim strom padá k zemi, si začali sami podřezávat větev tím, že odhalili identitu Suspect Zero, zabili hlavního padoucha, pochytali ty, co mají všechno na svědomí... Takže o čem by to vlastně potom bylo, když většinu těch záhad stačili rozlousknout jen v těch pár dílech. Škoda, podle mě měl seriál velký potenciál a kdyby žebříčky sledovanosti vypadaly jinak, asi bychom se dočkali i jiného vývoje a materiál pro pokračování by byl. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Dr. Olivia Benford (Sonya Walger) na začátku 4. epizody nazve Marka Benford (Joseph Finnes) "Shakespearem". Joseph Finnes ve skutečnosti hrál Shakespeara ve filmu Zamilovaný Shakespeare (1998). (Silencia90)
  • V několika prvních dílech seriálu můžeme vidět velký reklamní plakát v ulicích. Na něm je zobrazena společnost Oceanic Airlines, fiktivní letecká společnost vytvořena pro seriál Lost. (Amroth666)
  • Aktéři seriálu vidí vizi, co se stane nebo nestane 29. dubna 2010. 29. dubna se narodil autor knižní předlohy Robert J. Sawyer. (ČSFD)

Reklama

Reklama