Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malé kanadské městečko před deseti lety nežilo ničím jiným než curlingem. Teď mají členové sportovního týmu jiné starosti, rodina a zaměstání jim zabírají hodně času. Jednoho dne ale umírá nadšený trenér na srdeční příhodu a jeho posledním přáním je, aby znovu začali trénovat a vyhráli prestižní soutež " Golden Broom"! (oficiální text distributora)

Recenze (18)

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Celkově mě to moc nebralo, ale určitý hlášky mi přeci jenom zůstaly. A to hlavně díky úžasnýmu trenérovi v podobě postaršího pána, co se nedostane z křeče a požívá kouzelný houbičky:-D Je až neuvěřitelný, jak je pokaždý v těhle filmech stejná šablona, takža se pomalu ani ne v polovině filmu dá uhádnout průběh i závěr..ale některý silnější scénky Vometáci měli..;-) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Trenér curlingu Donald Foley umírá, a jeho posledním přáním je, aby se jeho ovečky opět daly dohromady a vyhráli pohár o Zlatou metlu. Což o to, ovečky se sice dohromady dají, ale každý z nich má svoje osobní problémy, které musí řešit - jeden se musí vyrovnat s podvodem v Curlingovém mistrovství před deseti lety a zároveň s rozchodem s bývalou láskou, právě Donaldovou dcerou. Druhý má zas za manželku furii, která mu nechce dovolit hrát. Třetí se svou přítelkyní marně snaží o potomka a po tom posledním jde zabiják z mafie, páč si půjčil a nevrátil peníze. A v těchle podmínkách se maj nachystat na mistroství, kam míří i neporažený šampión zvaný "Přízrak". .... Ač se film tváří jako drama z prostředí curlingu, tak samotný curling zde hraje jen doplňkovou roli (úplně klidně by chlapci mohli hrát vodní pólo) a více řeší problémy a vztahy mezi postavami jako takovými. Navíc to, kdo mistrovství vyhraje je už od začátku jasné, a i přes menší odbočky to dopadne přesně tak, jak tušíte. Což je trošku škoda .... ()

Reklama

-robi- 

všechny recenze uživatele

Chcete-li si u nějaké komedie odpočinout, ale současně se i zasmát ději a vtipům, které mají hlavu i patu, pak nelze, než jen vřele doporučit. Nečekejte žádný humor prostě jen pro humor ve stylu Eddie Murphyho a dalších. Humor je nenásilný, děj plyne bez nějakých vážnějších zádrhelů a Molly Parker je ve filmu chvílema k nakousnutí. Vometáci jsou z filmů, které si člověk klidně pustí víckrát a pokaždé se dobře pobaví a odpočine si u něj. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodnocení této komedie není vůbec jednoduché. Nalezneme tu totiž komedii, psychodrama, tragédii i lovestory. Je to změt, která sice drží pohromadě, ale horko těžko. Příjemný je výkon herců, a také Leslie Nielsen nehraje žádného hlupáka, ale zcela obyčejného, i když celkem vtipného, hráče curlingu. Rozhodně jsem čekal více curlingových scén, ne tolik řešených problémů, které se hrdinům hlavně v osobním životě hojně vyskytovaly. Ale i tak je to přijatelná průměrná zábavná komedie, která tak trošku svým stylem připomíná také kanadskou, ale lepší Mystery Aljašku. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jako fanda na sportovní filmy jsem jich už viděl mraky, ale toto byla moje curlingová premiéra. Čtyřka bývalých spoluhráčů dajících se po letech dohromady, aby vyplnili poslední přání svého trenéra, nemá pouze na starosti vítězstvím v místním turnaji, ale každý i svůj osobní problém. Vometáci rozhodně nejsou Hráči z Indiany nebo Zuřící býk, příběh jede podle x-krát použité šablony, hlavní hrdinové jsou však sympaťáci a film je celkově dobrou sportovní komedii, která nám trochu přiblíží sport, ke kterému se dostaneme maximálně jednou za čtyři roky při zimních OH. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama