Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (765)

choze 

všechny recenze uživatele

Reiner už do žánru retro příběhů o dětství a dospívání přispěl klasikou STůJ PŘI MNĚ a tímhle filmem dokazuje, že o svůj cit pro inscenování podobných příběhů ani po čtvrt století nepřišel. Tentokrát se neřeší klukovské přátelství, ale první láska, o které nám originálně střídavě vyprávějí oba protagonisté žijící přes ulici, ale vycházející z odlišných poměrů, přičemž hrdina je průměrnou, konvenční a de facto nezajímavou postavou stojící v protikladu k osobité hrdince. Dobře obsazení dětští i dospělí herci, extrémně příjemná záležitost. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som viackrát napísal, že romantické filmy alebo filmy predstierajúce, že sú romantické, to majú u mňa ťažké. Stačí náznak strojenosti, neúprimnosti, účelovosti a moje hodnotenie padá strmo dolu. Je mi formálne ľúto, že sa nemôžem stotožniť s mienkou a vkusom vyše 12 tisíc užívateľov ČSFD. Myslím si, že tento film nemal byť vôbec nakrútený, pretože som ho vnímal ako falošný, gýčovitý, povrchný a príliš americký v pejoratívnom slova zmysle. Skladby, ktoré zneli v pozadí a mali navodiť atmosféru 60. rokov síce patria k mojim obľúbeným, ale kvôli tomu, aby som si ich vypočul, nie som ochotný opätovne vidieť tento film. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduchý, ale přitom tak krásný příběh. Kouzelný malý film, který spojuje podmanivou romantiku s laskavým pohledem na svět, v němž ženy a muži jsou sice skutečně dva různé živočišné druhy, dva různorodé živly, dva různé pohledy na svět, ale opravdu nelze přestat a pořád dokola k sobě navzájem hledat a nalézat cestu. Naprosto odzbrojující snímek... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Rob Reiner, Andrew Scheinman | Hudba: Marc Shaiman | Produkcia: Rob Reiner, Alan Greisman | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Castle Rock Entertainment | Rozpočet: 14 miliónov $ | Tržby: 1,755,212 $ || Pekný, nie úplne tradičný film s citlivosťou pre osobnosť dospievajúceho dieťaťa. Zobrazenie dôležitosti rôznych elementou pre dušu, s nepoškvrneným hodnotovým rebríčkom. A k tomu ešte z dvoch uhlov pohľadu. Lahoda na jeden večer. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vidím to jako krásný neotrkaný příběh o lásce z dětství vyprávěný ze dvou rozlišných pohledů.. Hezky mě pohladila pěkná hudba i přírodní atmosféra. Jen z konce nejsem nijak nadšená. Nesl se sice v duchu celého filmu, končil dobře, ale chtělo to možná něco víc. Jinak ten retro styl včetně hereckého obsazení (nejen hlavní hrdinové) mi prostě sedl! Milé, milé, roztomilé..4* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama