Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jsou komedie, které nestárnou. A speciální kategorii tvoří komedie z Francie. Vemte si filmy o Četníkovi, Velký flám nebo sérii o Fantomasovi. U těchto filmů se vždy zasměju, ale tady, ač jsem se snažil, tak jsem se prakticky neměl čemu smát. Neříkám, některé scény (útěk z vězení, bazének) byly sice vtipné, ale není to nic, oproti výše zmiňovaným. Naštěstí má tento film sprchovací scénu se Sylvii Monti (a ta fakt stojí za to), Bourvila a hlavně charismatického Belmonda. Hlavně kvůli nim zde dávám přívětivé tři hvězdy s tím, že někdy, za hoooodně dlouhou dobu se na Šéfa zase podívám, ale bude to za hodně dlouho… ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dobrá herecká parta ještě jaro nedělá. Mísení anglického a francouzského humoru může být fajn, jenže story kolem šéfa lupičské bandy s mimořádně vyvinutým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma a drobného zlodějíčka Artura prchajícího z vězení mě zrovna nechytla. Nic na tom nezměnilo ani kvalitní herecké obsazení, hravost a komediálnost mi chyběla, pitvoření vadilo. Až mi místy trapno bylo. Spokojenost jiných diváků ale dokážu pochopit, já si ale radši zaplavu v trošku jiných francouzských komediích – když to navíc bude s půvabnou a tady na stříbrném plátně debutující Silvií Monti, která si je přesně vědomá svých zbraní, zlobit se rozhodně nebudu.. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Gerárd Oury dělal francouzskému komediálnímu žánru přestiž.. Natáčel chytré veselohry, které se navíc mohly pyšnit poměrně vysokými rozpočty a bylo to na nich vidět. To se týká i Velkého šéfa, kde si v první půli dokonce hezky prohlédneme Paříž. K tomu se vlastně jedná o takové spojení Francie, Ameriky a Anglie. V popředí máme čtyři herce, přičemž dva z nich pochází ze země galského kohouta, třetí z Britského králoství a čtvrtý ze spojených států Amerických. I celý film vlastně působí jako kombinace typické francouzské komedie a nějaké britsko/americké crazy podívané a la Růžový panter. A mě to takhle dost bavilo. Dobrý pestrý mix, u kterého ta bláznivost byla dost chytlavá. U scének typu domlouvání loupeže v bazénku v nafukovacích plavidlech jsem se prostě dostal do správné nálady. A když Velký šéf Niven promítl svým kumpánům animované instruktážní video k loupěži, začal jsem doslova slintat a po celý zbytek filmu to nepřestalo. Niven jakožto Velký šéf si to po celou dobu ve VELKÉM dává a své dva silné francouzské spoluhráče i překonává. Je to jízda. I díky němu ale i závanu končících šedesátek, skvělé titulní písničce a filmovému uvolnění jsem se nakonec rozhodl až pro plnou palbu hvězd. JAK UVIDÍTE, JE TU OPRAVDU VELKÝ ŠÉF. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie ponechávám hodnocení tam, kde je, neb si velice dobře vzpomínám, jak jsme na Velkém šéfovi kdysi ujížděli, znali jsme ho nazpaměť a smáli se u každého vtípku.. S odstupem dvaceti let jsem si dala opáčko a dopadlo to dobře, sice už to nevnímám jako absolutní pecku, ale pořád je to nadprůměrná záležitost se spoustou vtipných momentů a herci to také táhnou nahoru, Jean-Paul Belmondo tvoří s Bourvilem parádní dvojku, prostě Artur s Anatolem jsou nezapomenutelní.. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jako asi u většiny francouzských komedií, které jsem viděl už dávno si nejsem jistý s hodnocením. Vím, že tehdy se mi moc líbili a teď bych tomu dal snad jen 4 hvězdy. Což o to, komedie je to vážně dobrá, člověk se stále směje. Ale rozhodně není první, ani poslední, kde tvůrci spoléhají na naivitu diváka a to se mi moc nelíbí. Dnešní komedie možná nesrší takovým vtipem (možná protože už jsou všechny vybrané:) ), ale mají promyšlené i své zápletky a rozhodně se nemůže stát ...SPOIL... že celý vtip je v tom, že bude vlak vykraden z druhé strany a velkému šéfovy se přitom stačí jenom otočit o 180 stupňů. Ten to ale za chvíli zpraví hláškou: 'Tohle nechápu, stále se předháním, no alespoň že jde vše podle plánu...'. Každopádně ta Italka, to je vážně kus! Z ní opravdu nebyli hotový jen pánové v bazénu. Myslím, že už tehdy přišli na hlavní princip teenage filmů:). A jestli si to u nás nezpraví, tak začnu říkat, že jsou Italky hezčí:)! Ženskou krásu doplňují skvělí herci jako Belmondo, Bourvil a Niven a Wallach, takže je tu rozhodně kopec srandy. Francouzi se s filmem nemazlí a vypiplají ho samýma serepetičkama jako jezdící nafukovací sedačka, jezdící půlka auta, animovaný film a další blbůstky, které se ale nachází i v podobných filmech. Nakonec film doprovází dobrá hudba. Neustále samé + a -, no dobrá, je to dobrý film a doporučuji shlédnout. V rámci francouzské komedie z let dřívějších rozhodně super. Dávám 85% jen tak tak na 5. hvězdu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Velké časovací budíky s výbušninami byly umístěny tak, že byly vidět. Kolem vagonu i vlaku se pohybovala spousta vojáků z ostrahy transportu a není možné, že by je nikdo neznamenal, nemluvě o tom, že se vlak i vagon jistě podrobily přísné prohlídce, když vezli velké jmění. (sator)
  • Bourvila během natáčení velmi zasáhla brutální smrt mladého produkčního Yvese Ridarda. (sator)
  • Rezidence Frankieho Scannapieca (Eli Wallach) je na pobřeží městečka Antibes v regionu Provence-Alpes-Côte d'Azur. (sator)

Reklama

Reklama