Reklama

Reklama

Dějiny udatného českého národa

(seriál)
Česko, (2010–2012), 5 h 33 min (Minutáž: 3 min)

Režie:

Pavel Koutský

Předloha:

Lucie Seifertová (kniha)

Hrají:

Jiří Lábus
(další profese)

Série(3) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Kreslený animovaný seriál, který vychází obsahově i výtvarně ze stejnojmenné úspěšné knihy Lucie Seifertové. Pohled na historii je úsměvný a mírně ironizující. Forma kresleného seriálu spojuje prvek informativní se zábavou. (Zlín Film Festival)

Recenze (85)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak, bratře, máme pokřtěnost 99,8 %." Nemám nic proti ironii a tohle je celkem hezky nakresleno, zábavně rozpohybováno, historickými údaji povrchně protnuto a dětmi bez obtíží stráveno. Jen ta udatnost mi tam nesedí, protože my jsme Češi a ti bez odporu odevzdávají své území každému, kdo se k nám vetře. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Náhodou, díky tomuhle jsem ve škole začala mít ráda dějepis. Po skončení kapitoly v učebnici jsme si vždycky pustili tři čtyři díly. Je dost možné, že jsme i diskutovali, v čem se to s učebnicí rozcházelo... Z animace ne že bych byla na větvi, ale vždycky se na to koukalo dobře. Ale stejně mě vždycky nejvíc bavil ten lev. 7/10 ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

"Kupujte železo, zahoďte bronz, bronz patří do starého železa."... "Tak co kolego, stále pohan, stále pohan ? To jste ale zaspal dobu!" ... "Svatý Vojtěch moc rád cestoval, mimo tim se mu mimochodem podařilo vyhnout se vyvraždění Slavnikovců, teda i sebe..." - a podobné perly ducha. Ako prvé zoznámenie s českými dejinami pre deti výborné, ale na niektorých dieloch s výbornými zobrazovacími nápadmi sa perfektne zabaví aj dospelý. ()

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Ano, je pravda, že dějiny českého národa jsou v tomto podání trochu zkreslené, nepřesné a tendenční, ale jako otec jsem rád, když mé dítě díky tomuto seriálu zajímá historie a základní přehled, který si zpřesňuje prostřednictvím encyklopedií a kámošce Wiki, tam prostě je, to nemůžete popřít. Není to pecka ve stylu Byl jednou jeden život, ale svůj účel tato sada stojedenácti tříminutovek splní. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

DĚJINY jsou znamenitým úvodem do dějepisného poznávání naší národní i státní historie pro děti ve věku od 5/6 do 7/9 let (záleží na vyzrálosti, inteligenci a rodinném i školském prostředí). Komiksově pojatý seriál Lucie Sifertové tu koná skutečně průkopnickou práci a byl poprávu oceněn. Zvolené metodě i jejímu praktickému provedení není skutečně co vytknout. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (2)

  • Ucho, které se objeví v závěru dílu, odkazuje na film Ucho z roku 1970, ve kterém jsou zobrazeny praktiky komunistického režimu. Ty jsou tak zde přirovnány k tomu, co se dělo během vlády Ferdinanda I. (Cheeter)
  • Na seriálu se odborně podílel archeolog a historik Zdeněk Dragoun. (mar48)

Reklama

Reklama