Reklama

Reklama

Na křídlech slávy

  • Československo Křídla slávy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Světská sláva polní tráva… O pomíjivosti popularity hovoří příběh spisovatele (Colin Firth), který píše knihu o herecké hvězdě – arogantním a samolibém Cesaru Valentinovi (Peter O'Toole). Když se autor marně snaží Valentina kontaktovat, nakonec ho v afektu zabije. Sám přitom umírá a oba se společně odeberou na „onen svět“, který má podobu luxusního hotelu obývaného někdejšími celebritami. Umělci, politici, vědci, ti všichni se tu potkávají a stěhují se z patra do patra podle míry své momentální pozemské popularity. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Drama? Možná. Fantasy? Určitě. Ale komedie? Možná tak hodně hořká. Vynikající a charismatický Peter O'Toole je tahounem celého filmu, který k mému překvapení natočil čech. Téma, že v nebi máte na růžích ustláno podle toho, jaká je vaše světská sláva je originálním nápadem pro film, ale bylo by velmi smutné, kdyby tomu tak bylo i ve skutečnosti. Ačkoliv se mi plynutí filmu zdálo být jaksi unylé a pomalé, zřejmě to k danému tématu patří, protože i čas v tomto filmovém posmrtném životě takový je. Nebýt Petera, bylo by těch hvězd méně. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Colin Ondřej Brousek Firth přepluje řeku Stynx společně se svou obětí, viditelně zvadlým P. O´Toolem, aby bydlel v hotelu, dokud se na ně na Zemi nezapomene... Zajímavý námět? Tak proč je to nuda k ukousání? U podobenství bych čekal nějaké poselství, tlak na jednotlivé postavy, zkoumání jejich neexistence. Tady se kromě kola s Bédou Trávníčkem nic napínavého nestane. Míjíme se, a to dost. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Při projížděním této databáze se občas najde film, o kterém jsem v životě neslyšel, je zahraniční a přesto má jistou spojitost s Českou Republikou. V tomto případě je to samotný režisér, který snad ani nic jinýho nenatočil, ale pořád si neodpáře fakt, že je Čech jak poleno. Samotný film pak není vůbec špatný nápad, právě naopak. Jediný co mě na tom štvalo byl přesto fakt, že ten, co dělal titulky, asi nevěděl, co je to anglický jazyk, protože překládal každou pátou větu. Ve výsledku to vypadalo jak film pro debila, protože herci si tam mluví a mluví a na televizi pořád visí jedna a ta samá věta. Příběhově jsou ale Křídla slávy moc hezké. Jsou o lidech, o tom, jak maličkost dokáže změnit všelicos. O lidských vlastnostech, které nám dokážou znepříjemnit náladu. Někdy i více, než bychom vůbec dokázali tušit. Stačí ale málo a vše se může změnit. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Křídla slávy nepatří mezi populisticky oblíbené filmy, ani mezi filmy, které vás zabaví v dlouhé chvíli, ale to není důvod mu nevěnovat pozornost. Naopak! Jde o snímek, na který si musíte udělat čas a prostor hlavně ve své mysli, musíte do něj vniknout a nechat se jím unášet. Jde tedy spíše o umělecký zážitek z výtečného scénáře a režisérského zpracování Otakara Votočky, které podporuje životním výkonem Peter O´Toole. Velmi doporučuji všem, kteří hledají krásný film pro "sólový " zážitek. Čekejte úvahy nad životem osob majících o sobě větší mínění, než jaká je realita - častá to stránka lidí, kteří si to u sebe ani neuvědomují. Film vybízí k zamyšlení nad sebou sama i nad svými nejbližšími. Zejména pro nadčasovost se nebojím započíst 100% = 5/5 ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Příjemná humoreska, vypravující o světské slávě a polní trávě velmi originálním způsobem, v tomto směru mě nejvíce zaujalo hlavně ztvárnění posmrtného světa jako takového, jeho systém, vztahy, vybavení... Na dvě hodiny se tak povedly setřást obavy z posmrtného života. Výkony zúčastněných jsou fascinující, Colin Firth překvapil a v souvislosti s Peterem O'Toolem mě mrzí, že topka není nafukovací, jelikož z charakterních herců si více vážím pouze Granta a Mastroianniho. Podobné pocity zažívám i při pomyšlení na fakt, že jméno pana Votočka není v jeho rodné zemi moc známé, přitom stvořil dílo, které snese srovnání s jeho současníky, známými též pod označením "Čs. nová vlna" (není bez zajímavosti, že třeba s Menzelem nebo Formanem seděl v jedné třídě). 80% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film natočil český režisér, původně nukleární chemik. (M.B)
  • V době vzniku šlo údajně o nejnákladnější projekt v historii nizozemské kinematografie. (_ksilt)

Reklama

Reklama