Reklama

Reklama

Na křídlech slávy

  • Československo Křídla slávy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Světská sláva polní tráva… O pomíjivosti popularity hovoří příběh spisovatele (Colin Firth), který píše knihu o herecké hvězdě – arogantním a samolibém Cesaru Valentinovi (Peter O'Toole). Když se autor marně snaží Valentina kontaktovat, nakonec ho v afektu zabije. Sám přitom umírá a oba se společně odeberou na „onen svět“, který má podobu luxusního hotelu obývaného někdejšími celebritami. Umělci, politici, vědci, ti všichni se tu potkávají a stěhují se z patra do patra podle míry své momentální pozemské popularity. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý nápad, který ale není kdovíjak dobře zpracován. Colin Firth nepatří mezi mé oblíbence a zde mi to jenom potvrdil, jeho herecká škála je opravdu slabá. Peter O´Toole je sice úplně jiná kategorie, ale sám to celé neutáhne. Alespoň že závěr se povedl a povytáhl mé hodnocení na průměrné 3 hvězdičky. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je postavený na peknej myšlienke a ktorý si vypomáha vymysleným svetom, ktorý si rozhodne zaslúži obdiv, pretože je to nápad za milión. No možno za milión nie, ale rozhodne je to nápad podarený, ktorý vlastne drží príbeh v medziach pozerateľnosti. Posmrtný život v podobe hotela, kde je každý ubytovaný podľa toho ako je slávny na zemi, tvorí kulisu pre vzťah dvoch hrdinov spisovateľa Colina Firtha a slávneho herca v podaní Petera O´Toolea, ktorý ukradol spisovateľov román a privlastnil si ho. Za čo ho spisovateľ zabije a sám zomiera pri nehode. Tak sa obidvaja dostávajú na rovnaké miesto a snažia si to vyriešiť medzi sebou. Do toho sa obidvaja zahľadia do rovnakej dievčiny a všetko naberie celkom zvláštny spád. Film je alegóriu na totalitu, smrť a pominuteľnosť slávy. Miestami je vtipný, zatiaľ čo dramatické sekvencie nefungujú tak ako by mali. O romantickej línií ani nehovorím. Je vtipné pozerať sa na mŕtveho Einsteina a Hamingwaya, ale to je asi tak všetko. Votoček sa aj napriek snahe vypovedať akosi minul účinkom. Film to nie je zlý, al eje to presne jeden z tých filmov, na ktoré musíte byť správne nastavený inak vás minú účinkom. A priznám sa, že dnes ma tento film minul. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Colin Ondřej Brousek Firth přepluje řeku Stynx společně se svou obětí, viditelně zvadlým P. O´Toolem, aby bydlel v hotelu, dokud se na ně na Zemi nezapomene... Zajímavý námět? Tak proč je to nuda k ukousání? U podobenství bych čekal nějaké poselství, tlak na jednotlivé postavy, zkoumání jejich neexistence. Tady se kromě kola s Bédou Trávníčkem nic napínavého nestane. Míjíme se, a to dost. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Škoda, že režisér Votoček nenatočil více filmů... Tento film jsem hltala od začátku do konce... Nádherné podobenství o pomíjivosti lidské slávy... I nápad ráje jako ostrova, v němž jednotlivá patra hotelu, který se na něm nachází, představují jednotlivé kruhy slávy - čím vyšší patro, tím více upadá daná osoba v pozemském světě v zapomnění... V horních patrech hotelu už jsou to jen takové podkrovní krcálky, kam táhne všemi otvory... To Einstein v prvním patře si stále užívá svého nerušeného pohodlí... Peter O´Toole a Colin Firth v nezvyklých polohách, které daly vyniknout jejich herectví. Toolovi tomu, co mu ještě zbylo. U Firthe si stále myslím, že to je jedna z jeho nejpůsobivějších hereckých kreací společně s Valmontem, tedy pro mě:-) Filmu nechybí humor, napětí a zvláštní konečné vyústění... P.S. 2.8.2010 dodávám, že další životní roli předvedl Colin Firth ve filmu Dívka s Perlou a hlavně v Single Man. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Podobenství je výraz který se pro Křídla slávy náramně hodí. Po dlouhé době film, který mě přinutil zůstat vzůru a počkat si na pointu. A to čekání bylo vyplněno příjemně absurdním dějem a hlavně pak sledováním vynikajícího O´Toola. Ne že by hrál Firth špatně, ale světla na sebe přitahoval starý pán. Je velká škoda, že takových "jiných" filmů nevzniká víc. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V době vzniku šlo údajně o nejnákladnější projekt v historii nizozemské kinematografie. (_ksilt)
  • Film natočil český režisér, původně nukleární chemik. (M.B)

Reklama

Reklama