Reklama

Reklama

Na křídlech slávy

  • Československo Křídla slávy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Světská sláva polní tráva… O pomíjivosti popularity hovoří příběh spisovatele (Colin Firth), který píše knihu o herecké hvězdě – arogantním a samolibém Cesaru Valentinovi (Peter O'Toole). Když se autor marně snaží Valentina kontaktovat, nakonec ho v afektu zabije. Sám přitom umírá a oba se společně odeberou na „onen svět“, který má podobu luxusního hotelu obývaného někdejšími celebritami. Umělci, politici, vědci, ti všichni se tu potkávají a stěhují se z patra do patra podle míry své momentální pozemské popularity. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

femme fatale 

všechny recenze uživatele

Bez rozpaků přiznám, že jsem do této doby (než mi padla Wings of fame do rukou) neslyšela nic o jméně Otakař Votoček, ale o to více jsem byla překvapena....jeho neotřelý pohled na "o životě po životě" mě (a to nejen díky skvělému Peterovi O´toolovi) pobavil, donutil se nad nastoleným tématem zamyslet a nenechal mě na pochybách, že už v této době dosahoval Colin Firth dobrých hereckých kvalit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Filmy s originálními nápady mám rád, a ty, které takové nápady navíc beze zbytku využijí, obzvlášť. Na křídlech slávy takový snímek je. Fantastický záhrobní svět vypadající jako hotel pro celebrity všeho druhu, na jejichž pozemské slávě závisí nejen míra luxusu, v níž si hoví, ale také délka jejich tamního pobytu, mě nadchl. Výborně napsaný, vážný i vtipný scénář ("Který idiot tady pořád krade křídu?"), Peter O´Toole a jeho kreace nafoukaného herce - miláčka davů, mladičký, ovšem už tehdy skvělý Colin Firth, desítky vedlejších postav, z nichž většina se ve snímku sice jen mihne, ale úplně to stačí... A ten konec. To vše spolu s místy až gilliamovskou režií dává dohromady snímek, který mi sice dlouho unikal, ale naštěstí neunikl.__P.S. Podobnost s Cimrmanovým Českým nebem je čistě náhodná?__P.P.S. Za vydání DVD díky, jen ty české titulky by nemusely být ve verzi pro neslyšící a mohly se obejít bez vět typu /zaklepání/. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Okřídlená KRÁSA! Úžasný film! Satirické podobenství o TOM, jak snadné být zapomenut. A jak snadné je být věčný. A VY JSTE SE STAL TÍMHLE FILMEM VĚČNÝ, milý pane Votočku! Těžko však být doma prorokem, že... Oni tu na databázi ani nenapsali Vaše jméno, kdo že ten skvělý film natočil! Jeden z nejlepších filmů, který natočil nějaký rodem Čech. VY TU TOTIŽ ANI NEJSTE V DATABÁZI! Ale možná to je tím, že z Vás ti naši šaští celebřitní umrlci jenom mají hrůzu. Po většině těch jejich pitomostí - v dnešních časech točených, psaných a jinak JIMI ŽITÝCH - totiž vpravdě nezaštěkne ani... P.S. (tajné!): Bianku dodnes miluji! Vlastně navěky... Platonigicky... - - - P.P.S. Neuvěřitelné se stalo skutkem: 03.11.2006 cca o půl deváté zvečera po těch letech a po smutných mých urgencích doplněno zde jméno režiséra jest :-) . . . Sláva! - - - - - P.P.P.S. Pro všechny, co je opustila Láska - Marie Trintignant - "L'amour partira demain" - hudba i slova zde: http://www.bide-et-musique.com/song/7954.html - - - - - P.P.P.P.S. "KŘÍDLA SLÁVY" KONEČNĚ NA DVD! Od pátku 11.3.2011 v digipacku od NorthVideo za 99,00 Kč. STOKRÁT SLÁVA! Podrobnosti na http://www.csfd.cz/uzivatel/14440-igi-b/denicek/ (Deníček 13.3.2011 22:55) - - - - - P.P.P.P.P.S. https://www.youtube.com/watch?v=IS459A9yGow ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Tenhle film nepatří mezi významné snímky, i když by pro české diváky měl, zejména kvůli režisérově národnosti. Navíc co se týče námětu, tak jde o originální počin. A není divu, že měl velké ambice - jak po herecké stránce, ale i výpravě, kvůli ní patřil svého času mezi nizozemské nejdražší filmy. Nejspíš na festivalech sklízel ovace kritiků, ale pro běžné diváky to tentokrát úplně není. Žánr komedie, který je tu na prvním místě je trochu zavádějící, protože humor není prvoplánový a spíš si ho užije jen divák, co má rozšířené obzory. Ale nechci ho zbytečně škatulkovat a já si ho vesměs slušně užil – zejména díky atmosféře tajemného místa, kde se většinu času odehrává. Nakonec mu nechám „jen“ silnější tři hvězdičky, které v sobě částečné doporučení nesou. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je postavený na peknej myšlienke a ktorý si vypomáha vymysleným svetom, ktorý si rozhodne zaslúži obdiv, pretože je to nápad za milión. No možno za milión nie, ale rozhodne je to nápad podarený, ktorý vlastne drží príbeh v medziach pozerateľnosti. Posmrtný život v podobe hotela, kde je každý ubytovaný podľa toho ako je slávny na zemi, tvorí kulisu pre vzťah dvoch hrdinov spisovateľa Colina Firtha a slávneho herca v podaní Petera O´Toolea, ktorý ukradol spisovateľov román a privlastnil si ho. Za čo ho spisovateľ zabije a sám zomiera pri nehode. Tak sa obidvaja dostávajú na rovnaké miesto a snažia si to vyriešiť medzi sebou. Do toho sa obidvaja zahľadia do rovnakej dievčiny a všetko naberie celkom zvláštny spád. Film je alegóriu na totalitu, smrť a pominuteľnosť slávy. Miestami je vtipný, zatiaľ čo dramatické sekvencie nefungujú tak ako by mali. O romantickej línií ani nehovorím. Je vtipné pozerať sa na mŕtveho Einsteina a Hamingwaya, ale to je asi tak všetko. Votoček sa aj napriek snahe vypovedať akosi minul účinkom. Film to nie je zlý, al eje to presne jeden z tých filmov, na ktoré musíte byť správne nastavený inak vás minú účinkom. A priznám sa, že dnes ma tento film minul. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V době vzniku šlo údajně o nejnákladnější projekt v historii nizozemské kinematografie. (_ksilt)
  • Film natočil český režisér, původně nukleární chemik. (M.B)

Reklama

Reklama