Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Bod davam za rytierov, ako boli vyzbrojeni, takze po tejto stranke to nebolo odflaknute, ale ich absolutna demencia mi isla na nervy. Ani to dobijanie malej pevnosti na cele s Pavlem Krizom nebolo na zahodenie a hlavne tie katapulty boli asi z toho najlepsie. Zvysok filmu bol neatraktivny a vhodny skor pre mladez, ktorym sa to urcite bude pacit:) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hodnotím seriálovou verzi, která je natahovaná. Problém není v tom, že celý první díl jsem si myslel, že si nějací skauti na letním táboře v roce 2008 hrají na středověk a ocitli se v jiném čase, kdy "středověk ještě neskončil", ale že mě z této mýlky tvůrci a herci nevyvedli až do závěrečného dílu. Jednu hvězdičku si zaslouží komparsisté, kteří prodlužovali nudný děj šermířskými souboji. To bylo nejprofesinálnější z celé unylé podívané. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Velice hloupá srágora o partě sourozenců, kteří bojují s vojáky o vlastní tvrz. Jeden z dětí je asi ňákej prapředek Kevina MacAlistera, protože vymejšlí „důvtipné“ vynálezy, díky nimž se partě sourozenců daří na co šáhnou. To že ony vynálezy jsou z prstu scénáristy vycucané kraviny, nad kterými zůstane rozum stát i osmiletému dítěti, je nabíledni. Celej děj je obdivuhodná snůška nesmyslů, nelogičností a těžkejch přehmatů. Herci jsou vesměs všichni tragičtí, pod úrovní ochotníků z okresního divadla. Ale ono je to těžký, když nemaj co hrát a režisér je co se týká vedení herců úplně na hovno. Toporný David Prachař a všichni dětští předsatvitelé, poprvé zoufalá (a pro děj naprosto zbytečná) Tereza Voříšková a tragicky přehrávající Pavel Kříž, kterej je trapnej až hanba. Tohle všechno musí režisér vidět, zarazit a něco s tím udělat. Janáku di se vysrat! Mezi nepovedenými filmy je tohle těžkej kalibr. Jedna hvězdička za překvapivě velice slušnou hudbu a solidní kameru. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Svižně to plyne, má to krásnou hudbu a i vtipy se občas podaří. Zamrzí absence jakékoliv pořádné bitevní scény (parta bežících komparzistů v lesklé zbroji opravdu nestačí) a nulové rozvedení postav. Děti si film maximálně užijí, teenageři si také najdou své a dospělí si zavzpomínají na časy, kdy si na nedalekém pískovišti hráli na loupežníky a rytíře. O opakovaném shlédnutí ale pochybuji. ()

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nemohl točit Janák střízlivej. Herci neskutečně přehrávají, hudba je přinejmenším podivná a scénář se omezuje na scény typu "děti běhají po lese, děti běhají po hradě, děti si hrají na schovávanou, děti se pokouší hláškovat a Pavel Kříž se snaží hrát záporáka". Diváci nad 6 let by měli mít před začátkem filmu upozornění o častém výskytu infantilního humoru a trapných hereckých kreací téměř všech zúčastněných. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Lenka Krobotová, ktorá stvárnila rolu kráľovnej, bola iba mesiac po pôrode, keď jej ponúkli zahrať si vo filme. Štáb preto musel vyriešiť jej brnenie, ktoré musela mať na sebe pri natáčaní. Nedotiahli jej na ňom skrutky, aby mohla svojho potomka kojiť. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)
  • Jedná se již o druhý český historický film, který byl v roce 2009 uveden v kinech, i když se původně počítalo se seriálem pro televizní obrazovky. Oním prvním je snímek Jménem krále, což měl být původně televizní „pilot“ k seriálu. (Taninaca)
  • Na hrade Cuknštejn sa niekedy robil len hlavný záber a v štúdiu sa dotáčali ďalšie, pretože tak bolo ľahšie prispôsobiť sa nárokom režiséra a bolo to aj z dôvodov nižších nákladov. Filmový architekt pritom požadoval, aby sa vzadu smerom do priekopy pristavovala skoro polovica filmového hradu. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama