Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (380)

lamps 

všechny recenze uživatele

Chce to pěknou dávku odvahy postavit celý film jen na nemotorně rozpohybovaných postavičkách. ale jak je vidět, i tak se dá zajistit královská zábava. V těch 65 minutách je napěchováno tolik nenucených a šílených nápadů, že jsem si několikrát vzpomněl i na svoje rané dětství, kdy jsem si takhle nějak hrával s nehybnými indiány a kovboji. Příběh sice nemá hlavu ani patu, ale je tak svižný a správně bláznivý, že si mě po deseti minutách získal a další hodinu mě pobavil tak příjemně, jako bych opět omládl a hrál si já sám. A odteď chci mít za domácího mazlíčka koně! ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Kovboj, indián a kůň a bydlej spolu v takovym baráčku... indián má pokoj s kovbojem, takže jsou asi trochu teplí, ale kůň je zabouchlej do paní koňový, co učí v hudebce. No a kůň má narozeniny a tak mu indián s kovbojem chtěj postavit barbecuje gril. Jenže když objednávaj cihly po netu, tak omylem místo 50 cihel objednaj 50 miliónů. A tak aby se kůň nenasral (protože nejspíš všechno platí), tak ty cihly naskládaj nahoru na barák. Jenže ono jim ho to zarazí do země a tak musej postavit novej. No, jenže když ho rozestavěj a ráno vstanou, tak zjistěj, že jim ho ukradli potápěči z jezera od sousedů a paní potápěčová jim tam dělá vafle. No a tak o ten barák začnou válčit a házej po sobě mečouny a střílej krávy a tak. Jo a taky jsou chvilku na antarktidě, kde jezdí skupinka šílenejch vědců v obrovskym plechovym tučňákovi, co odpaluje sněhový koule. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Kdybych si měl vybrat filmový vesmír, ve kterém bych v žádným případě nechtěl žít, skončilo by Aubierovo "Městečko" minimálně v první pětce. Svět plastových figurek, ve kterém platí zákony absurdity nad zákony fyzikáními, zákony právními i sociálními. Svět bez logiky, ve kterém akce vyvolává zcela nepředvídatelnou reakci a celý se pohybuje na hranici mezi šílenstvím a poťouchlostí. Prožít "Městečko" je jako prožít nejděsivější a zároveň nejvtipnější noční můru. Pitomé! Prdlé! Mimózní! Extrémně blbé. Jenže ono se na to Tak Hezky Kouká! A teď mě prosím omluvte, musím vyzvednout prase z hodin piána... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechapu, jak muze mit tahle totalni demence 86%, protoze pitomejsi animak uz jsem dlouho nevidel. Naprosto bezpribehova volovina, kam tvurci perou sice docela originalni, ale zaroven znacne stupidni scenky jednu pres druhou, proste co je zrovna napadlo, to tam narvali a je uplne fuk, ze to je uplna debilita. Animace je sice originalni, ale sledovat divnej mix mezi plastelinou a hnusnejma figurkama neni zrovna nic moc prijemnyho a me proste prisla animace hnusna. Obzvlast, kdyz kuli tomu vsechny postavy chodi, jak kdyby je nekdo mesic nakladal do prdele a jeste meli epileptickej zachvat. Dabing je taky lahudka, tolik upistenejch a homousskejch hlasku se jen tak neslysi. Kdyby to aspon bylo vtipny, ale to fakt ne, nevim no, asi precejen potrebuju trochu vic, nez jen klepajici se a pistejici postavicky, abych se aspon trochu zasmal. Jediny plus je, ze to ma jen 70 minut, dyl bych asi neprezil. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme se dostala k tomu, abych se podívala i na film. A nečekaně mě Kůň, Kovboj, Indián a další nezklamali. Ovšem musím uznat, že seriál se mi líbil více. Ten děj víc plynul, fórky přišly člověku neplánované. U filmu se to už moc táhlo, ale to neznamená, že by se mi nelíbil a nudil mě, jen že seriál je takový svěžejší. Jde vidět, že pokrok se projevil i tady, už tu máme počítač a internet:) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Snímek vyhrál cenu diváků na Fantastic Festu 2009 v texaském Austinu. (Terva)
  • Za 260 dnů se dvojici animátorů podařilo oživit na 1500 plastových protagonistů - každou postavičku bylo třeba nejméně dvěstěkrát naklonovat a rozhýbat do souvislého pásma. (Sinecod)
  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)

Reklama

Reklama