Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cikánská dívka Adeline (Penélope Cruz) prorokuje venkovskému dobrodruhovi a vtipálkovi Fanfánovi (Vincent Perez), že se ožení s královskou dcerou. Mladík, který se dosud zajímal především o dobývání srdcí vesnických krásek, má před sebou konečně cíl, který stojí za to. Aby se mu přiblížil, nechá se naverbovat do královské armády. Rozhodnutí seznámit se s princeznou, ho však málem stojí život. Ještě že je tady krásná Adeline, která Fanfána oddaně miluje a která je ochotna nasadit za přítele vlastní krk - i čest. Kdy si toho ovšem mladík posedlý svým snem o vznešenosti a hrdinství konečně všimne? Schyluje se k rozhodující bitvě a spása Francie i pravé lásky je v rukou jediného muže... Producentem a spoluscenáristou remakeu klasické romantické veselohry, která před dvaapadesáti lety proslavila režiséra Christiana-Jacquea, se stal Luc Besson, jeden z komerčně nejúspěšnějších a nejvlivnějších producentů Francie. Režii svěřil zkušenému Gérardu Krawczykovi (série Taxi, veselohra Wasabi), který s chutí přijal výzvu vrátit se k jednomu z nejúspěšnějších titulů poválečné francouzské kinematografie - a natočit jeho moderní, odlehčenou verzi. Vincent Perez stvrzuje své postavení prvního milovníka francouzského filmu rolí, ve které v roce 1952 zazářil legendární Gérard Philipe. Role krásné Cikánky Adeline, v původním filmu ztvárněnou Ginou Lollobrigidou, se ujala hollywoodská hvězda španělského původu Penélope Cruz. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alexandre Azaria: 1. Fanfan la Tulipe ,2. Adeline ,3. Les Foins ,4. Dans la Nuit ,5. L' Attaque du Carrosse ,6. Adeline/Fanfan ,7. La Pompadour ,8. Fanfan S'Engage ,9. L' Église ,10. La Guerre ,11. Sauver Adeline ,12. L' Entraînement ,13. Une Journée au Camp ,14. Pleine de Vie ,15. Fanfan vs Fier-À-Bras ,16. Arrivée au Château ,17. La Révélation ,18. L' Homme en Noir ,19. Avant la Bataille ,20. Sur un Air de Victoire ,21. Générique Fin ,22. Mon Cœur Est un Désert ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl. Ale tohle je slabý i bez znalosti originálu.. Perez je na svou roli starý a místy při jakýchsi naznacích honiček je vidět, jak jasně a zřetelně odfuňuje. Nezapírám, že místy je ten film zábavný (první zpackaný pokus o únos královské dcery), dalším kladem je obsazení Penelope Cruz (mimochodem musím přiznat, že tuto herečku příliš v oblibě nemám), ale tady ji role Adeline sedla - alespoň podle mě. Tím ale výčet kladů končí. Dál už mohu pouze kritizovat. Začít bych mohle u dialogů, které vyznívají opravdu tupě (snad je to díky českému dabingu). Perez a Cruzová tvoří naprosto nesourodý pár a snad jen největší romantik by uvěřil tomu, že by Cruzová podlehla šarmu Vincenta Pereze.. No snad už se dalších takovýchto remaků nedočkáme... Ps: Stydím se, že jsem dosud neviděl originál (snad v brzké době svůj nedostatek napravím a třeba i změním hodnocení..) ()

Reklama

Fanak odpad!

všechny recenze uživatele

Blbost, jakou svět neviděl, která se ani nedá brát vážně, ani není k smíchu. Je pouze trapná a místy ještě trapnější. Další výplod francouzské snahy dělat filmy ještě holywoodštější než samotný Holywood. U akčních filmů to má za následek jen více krve, u komedií bohužel větší množství nevtipných vtipů. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má smůlu u každého diváka, který dříve viděl Fanfána Tulipána s Gérardem Philipem a Ginou Lollobrigidou. Každý divák, který viděl oba snímky je chtě-nechtě vystaven konfrontaci těchto snímku a remake z r. 2003 prakticky nemá šanci obstát. Šanci má obstát pouze u mladší generace, která neviděla původní snímek. ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Tady koukám plavu těžce proti proudu, ale já až tak originál nezbožšťuji, aby mi vadil remake prostě jen proto, že je. Ano, hlavní představitelé jsou jiní a styl je taky poněkud jiný, ale mě to nevadí a já jsem se dostatečně bavil a nestydím se za to. Já ostatně mám moc rád knihu, které není ani omylem věrný i původní film a jejíž věrnější adtaci asi nikdo ani natočit nemůže, ale je to škoda. 75%. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Penélope Cruz nehovorí po francúzsky. Najala si preto dialektového trénera a naučila sa svoje dialógy foneticky. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v mestách Aveyron, Maine-et-Loire a Seine-Saint-Denis vo Francúzsku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama