Reklama

Reklama

Recenze (3)

ne0 odpad!

všechny recenze uživatele

Ohavné! První zrůdnost, která člověka přepadne, je jazyk, jakým postavy mluví. Tamilština je jistě zajímavý jazyk, ovšem zde je kombinován s angličtinou tak, že vznikají příšerné patvary. Anglické titulky, které jsem měl k dispozici, představují opravdu odporný scénář - ovšem zde může být chyba v překladateli a tak tento bod není zcela objektivní. Hudba je strašná. Poslouchat během dvaceti minut stále dokola stejný motiv je zničující. Zvláště pak, je-li ten motiv nepovedený. Nedostatečné herecké výkony pouze podtrhují hrůznost celého díla. A pak tady máme příběh. Musím po pravdě říci, že 21. minuta byla osudová a film jsem vypnul. Odpornosti popsané výše mě k tomu donutili, z příběhu toho tedy tolik nemám. Ale Memento jsem viděl. Vzhledem k dostupným informacím na Wiki a devítině zhlédnutého filmu si dovolím tvrdit, že se jedná o nepovedený remake. (Ačkoli na Wiki nám tvrdí, že o remake nejde. Pak jde o ubohou a nepovdenou krádež, řekl bych.) ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Důvodem, proč sledovat tento film pro mě byl fakt, že v současnosti režisér uvedl do kin hindskou verzi příběhu s Aamirem Khanem v hlavní roli. Chtěla jsem vidět i ten starší snímek. Z Nolanova Mementa je vypůjčený jen ten motiv se ztrátou paměti, fotografováním a tetováním po těle. Příběh je přece jen jiný. Takový jihoindický se vším všudy, prvky romantické komedie i krvavé tamilské mlátičky, ve které stříká krev. Vyčítat filmu směs angličtiny a tamilštiny je nesmysl. Tak se prostě v Indii mluví. Do původní řeči se mísí anglická slova. Některá z nich už Indové považují za "svá". Konec je ale k nevydržení špatný a hloupý. A to i pro otrlého diváka zvyklého na indickou kinematografii. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Jediné čo si naozaj zaslúži kritiku je záver tohto filmu, vo verzii z roku 2008 záver našťastie dotiahli, takže je omnoho zaujímavejší a viac tlačí na city diváka. Tamílska verzia je trochu drsnejšia, a inak charakterovo postavená, väčšina scén je ako cez kopirák, dokonca aj hlavná hrdinka je v oboch verziách tá istá a hlavný zloduch tiež. Takže až na ten záver niet tejto verzii čo vyčítať, páčila sa mi. ()

Reklama

Reklama